Sergio Aguero:Να ξεφύγεις από τον προσωπικό σου αντίπαλο

Gazzetta team
Sergio Aguero:Να ξεφύγεις από τον προσωπικό σου αντίπαλο

bet365

Ο καλύτερος που υπάρχει για να βρίσκει χώρους μέσα στην αντίπαλη περιοχή είναι ο Αργεντινός της Manchester City μια πραγματική ιδιοφυΐα. Αλλά πως το πραγματοποιεί; Το FFT ρωτάει προσωπικά τον ίδιο.

Ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο που σκοπεύεις να συνεχίσεις.

Είναι βασικό να βρίσκεις χώρο μέσα στην περιοχή του αντιπάλου. Τα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να αντιληφθείς τα κενά του. Αν δε μπορέσεις να σκοράρεις τόσο γρήγορα δεν είναι πρόβλημα διότι θα έχεις καταλάβει ήδη πως αμύνεται ο αντίπαλος και θα έχεις προσαρμόσει το παιχνίδι για να βρεις χώρους. Εάν υπάρχει συνωστισμός στο κέντρο θα παω στα πλάγια ή θα παίξω πιο βαθιά για να είμαι πιο πολύ στο παιχνίδι και να παίρνω μπάλες. Μερικές ομάδες είναι πιο ανοιχτές και σε αφήνουν να παίζεις πολύ περισσότερο. Απέναντι σε αυτές τις ομάδες τα πράγματα είναι πιο εύκολα.

Βγες πρώτος στη μπάλα

"Πρέπει να είσαι διαρκώς σε εγρήγορση και να προσπαθείς να τρέχεις όσο πιο γρήγορα μπορείς για να φτάνεις πάντα πρώτος παντού. Πάντοτε προσέχω την κίνηση του Nasri η του Navas: πότε σκοπεύουν να σεντράρουν; Πότε θα πανε στο ένα εναντίον ενός; Και στις σέντρες τις οποίες κάνουν εγώ γνωρίζω, από το πόσο ψηλά σηκώνουν το κεφάλι πριν σεντράρουν, εάν πανε για πρώτο ή δεύτερο δοκάρι. Και τότε είμαι αυτομάτως στη σωστή θέση. Αλλά παίχτες του κέντρου είναι διαφορετικοί όπως ο David Silva του οποίου αρέσει να παίζει ανάμεσα στια γραμμές. Αλλά το κυριότερο όλων είναι: Πάντα πρώτος στη μπάλα"

Πήγαινε όπου θέλεις

Θέλω να είμαι στην καλύτερη θέση για να κάνω δύσκολη τη ζωή των αμυντικών. Αυτό μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου. Σήμερα είναι δύσκολο να βρεις ένα ήσυχο χώρο που να μην έχεις κανέναν δίπλα σου γι΄ αυτό πρέπει να είσαι έξυπνος για να βρίσκεις χώρους. Μερικές φορές η μεγάλη περιοχή δεν είναι το καλύτερο μέρος για να φτιάξεις ευκαιρία. Το γκολ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν είναι το τελικό σουτ, υπάρχουν πολλά άλλα. Τελικά θα πρέπει να είσαι έξυπνος για να ενεργείς σωστά.

Η προπόνηση του Aguero

Με αυτή την άσκηση του ειδικού, στην κίνηση που πρέπει να κάνει ο παίκτης, Alan pirson δε θα χρειαστείς το σύστημα Velcro.

Στήσιμο

Ο κυνηγός φοράει μια ειδική φανέλα βάρους 5 κιλών. Τοποθετώντας 4 κώνους σε σχήμα Y ο κεντρικός κώνος τοποθετείται σε απόσταση 3 μ. Από τη βάση του Υ και οι άλλοι δυο κώνοι σε απόσταση 3 μ. εκατέρωθεν σχηματίζοντας μια γωνία 45 μοιρών. Ο προπονητής στέκεται στον μεσαίο με τη μπάλα, ο κυνηγός με τον αμυντικό βρίσκονται στη βάση του Υ όπου υπάρχει ο πρώτος κώνος.

Εκτέλεση

Ο κυνηγός ξεκινάει με επιτάχυνση από τη βάση του Υ προς το μέρος που περιμένει ο προπονητής και παίρνει τη μπάλα. Ο αμυντικός ακολουθεί προσπαθώντας να τον κλείσει. Μόλις ο κυνηγός αποκτήσει κατοχή μπορεί ή να επιστρέψει πίσω στο σημείο που παραμένει ο προπονητής ή να προχωρήσει εμπρός αριστερά ή δεξιά όπου βρίσκονται οι άλλοι δυο κώνοι έχοντας πάντοτε κατοχή της μπάλας. Μετά από τέσσερις επαναλήψεις ο κυνηγός επαναλαμβάνει την άσκηση για μια ακόμη φορά χωρίς την ειδική φανέλα.

Εναλλαγές στην ίδια άσκηση

Εάν ο κυνηγός μεταφέρει τη μπάλα στον 3ο ή 4ο κώνο, ο προπονητής μπορεί να πάρει θέση για να παραλάβει τη μπάλα εξουδετερώνοντας τον αμυντικό.

Χρήσιμες πληροφορίες

Όταν επιταχύνεις κράτησε ίσιο το σώμα σου και τρέξε με τους μύτες των ποδιών σου. Κάνε κοντά εκρηκτικά βήματα με ψηλά τους ώμους. Τα χέρια πρέπει να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών και να τα κουνάς δυνατά. Χρησιμοποίησε τα χέρια και στο σώμα για να προφυλάξεις τη μπάλα.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα