Έχεις ευτυχισμένα πόδια;

Gazzetta team
Έχεις ευτυχισμένα πόδια;

bet365

Τρεις απλοί τρόποι να θεραπεύσεις τα πόδια σου. Από τον ειδικό ποδολόγο της Derby County, Simon Miles.

Περιποιήσου τα πόδια σου με σωστό τρόπο.

«Διατήρησε τα νύχια των ποδιών σου κοντά και λιμασμένα. Επίσης απέφυγε παπούτσια που σε ενοχλούν γιατί μπορεί να αλλάξουν την αυτόματη κίνηση των ποδιών και να αυξήσουν έτσι την πιθανότητα τραυματισμών», συμβουλεύει ο Simon Miles και προσθέτει: «Τύλιξε με επίδεσμο τα ευαίσθητα σημεία των ποδιών σου. Ο επίδεσμος θα λειτουργήσει σαν επιπλέον δέρμα. Έτσι οι κάλτσες σου θα έρχονται σε επαφή με τον επίδεσμο και όχι με το δέρμα σου. Τοποθέτησε σταθερό και απαλό επίδεσμο με λίγο σφίξιμο».

Και ο Miles συνεχίζει:

«Κάνε μασάζ στα πόδια σου με ένα ρολό για τα πόδια ειδικά σχεδιασμένο για τις πατούσες. Εάν πριν το μασάζ παγώσεις το πόδι σου αυτό θα λειτουργήσει εναντίον μιας πιθανής φλεγμονής. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις μασάζ στις πατούσες των ποδιών σου με αν μπαλάκι του τένις ή με ένα κουτί αναψυκτικού. Με τους μύες των ποδιών σου χαλαρούς πιθανώς θα γλιτώσεις από δάκρυα στο μέλλον και από την άλλη θα επιστρέψεις στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού σου να σε σπρώξει εμπρός.

Μαλάκωσέ τα

«Κάνοντας προπονήσεις κάτω από αντίξοες συνθήκες φεύγει η υγρασία από τα πόδια μας», εξηγεί ο κ. Miles. «Χρησιμοποίησε κρέμα με βάση ουρία για να ενυδατώσεις τα πόδια σου και να αποφύγεις την σκλήρυνση τους η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σκασίματα τα οποία μπορεί να εκθέσουν τις νευρικές απολήξεις. Ο πόνος του οποίου προκαλούν τα σκασίματα οδηγεί το σώμα να αλλάξει το στυλ του τρεξίματος για να τον αποφύγει και έτσι να υπάρξει πιθανότητα να δημιουργηθεί κίνδυνος ρήξης μυών στα πόδια.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα