Οι λόγοι που... τρίζει η καρέκλα του Πελεγκρίνι

Οι λόγοι που... τρίζει η καρέκλα του Πελεγκρίνι

Κώστας Ζάλιαρης
Οι λόγοι που... τρίζει η καρέκλα του Πελεγκρίνι

bet365

Τις πιο ζόρικες μέρες της μέχρι στιγμής θητείας του στη Μάντσεστερ Σίτι διανύει ο Μανουέλ Πελεγκρίνι και ο Κώστας Ζάλιαρης παραθέτει λόγους που κάνουν αβέβαιο το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας.

Το -5 από την κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ και ο φόβος να αυξηθεί για τρίτη φορά μέσα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, η διαφορά από την πρωτοπόρο Τσέλσι πάνω από τους έξι βαθμούς, έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των ανθρώπων της ομάδας του Μάντσεστερ.

Σε ένα ματς που οι ποδοσφαιριστές του Πελεγκρίνι έπρεπε να μπουν με το... μαχαίρι στα δόντια και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την πίεση στους «μπλε» του Λονδίνου κατεβάζοντας έστω και προσωρινά τη διαφορά στους δύο βαθμούς, οι «πολίτες» τα έκαναν θάλασσα.

Το τελικό 2-1 άφησε τους νυν Πρωταθλητές στο -5, λίγες ώρες αργότερα η Τσέλσι πανηγύρισε την κατάκτηση του Λιγκ Καπ και πλέον ξέρει ότι έχει την ευκαιρία να αποσπαστεί οχτώ βαθμούς για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν, έχοντας ξεφύγει και με εφτά ανάμεσα σε αυτές τις δύο.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι αντιλαμβάνεται πως έχει 12 ματς (μαζί με τη ρεβάνς στη Βαρκελώνη για το Τσάμπιονς Λιγκ) για να αντιστρέψει την κατάσταση και το gazzetta.gr παρουσιάζει λόγους που καθιστούν αυτή τη στιγμή αβέβαιο το μέλλον του Χιλιανού κόουτς στον πάγκο της Σίτι μετά και το φετινό καλοκαίρι.

Χαμένο κέντρο, κοιμώμενη άμυνα

Το 4-4-2 που έχει εφαρμόσει ο Πελεγκρίνι στα δύο τελευταία παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι, απέναντι στη Μπαρτσελόνα για την πρώτη αγωνιστική των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και στο «Άνφιλντ» με αντίπαλο τη Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα, οδήγησε την ομάδα σε μεγάλα... ναυάγια. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν διαμορφώσει πολύ άνετα το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου, προτού ο Αγουέρο δώσει μια μικρή ελπίδα και ο Χαρτ την κρατήσει ζωντανή με την απόκρουση του πέναλτι στο φινάλε για το τελικό 2-1. Κόντρα στους «κόκκινους», ο Φερναντίνιο ήταν ο μοναδικός που μάρκαρε στον άξονα. Όχι γιατί ήταν αποκλειστικά δική του ευθύνη, αλλά ο Πελεγκρίνι είχε βάλει ποδοσφαιριστές που δεν ήταν σε προτεραιότητα στο μυαλό τους τα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Ο Φελίπε Κουτίνιο με τον Άνταμ Λαλάνα έβγαζαν τη Λίβερπουλ στην επίθεση κι έφταναν στην περιοχή του Χαρτ χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερη αντίσταση, ενώ φυσικά, στα ίδια... χάλια ήταν και η άμυνα.

Ο Βινσέν Κομπανί δεν διανύει καθόλου καλή σεζόν, δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του στα μετόπισθεν, ο Πάμπλο Ζαμπαλέτα πέρα από το αχρείαστο πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Μπαρτσελόνα, σχεδόν... ξεχνούσε να γυρίσει στο παιχνίδι του «Άνφιλντ» αφήνοντας χώρους και όντας ανήμπορος μετά να σταματήσει τους παίκτες της Λίβερπουλ, ενώ, δεδομένης της ηλικίας του Μάρτιν Ντεμικέλις, η αγορά του Ελιακίμ Μανγκαλά μπορεί να χαρακτηριστεί ένα... μεγάλο λάθος από τον Χιλιανό κόουτς για τα στόπερ.

Αποκλεισμός... από τα πάντα

Αν χαθεί και το... τρένο του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύει από Μάρτη μήνα να μείνει παντελώς εκτός στόχων. Η κριτική που της ασκείται είναι φυσιολογικό να είναι πολύ σκληρή από τη στιγμή που αυτή η ομάδα έχει δημιουργηθεί για να μπορεί πλέον να διεκδικεί την κορυφή και να κυριαρχήσει στην Αγγλία κι έπειτα από τη δεύτερη κατάκτηση του τίτλου την τελευταία τριετία, φέτος δείχνει να μπάζει νερά το καράβι.

Το Λιγκ Καπ έχει τελειώσει για τους «πολίτες» από τις 29/10 και την ήττα (2-0) από τη Νιούκαστλ που εκείνη την περίοδο είχε αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και να σημειώνει σερί νίκες, το Κύπελλο Αγγλίας ολοκληρώθηκε στις 24/1 με την ήττα (2-0) από τη Μίντλεσμπρο, πάλι εντός έδρας, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ, το 2-1 της Μπαρτσελόνα στο «Etihad» και πολύ περισσότερο η άνεση με την οποία επικράτησε, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις με το πέναλτι του Μέσι, δεν αφήνει πολλές ελπίδες στους «πολίτες«.

Ναι μεν η ελπίδα του Πελεγκρίνι θα πεθάνει τελευταία φέτος, όμως, δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι είναι «αποστολή» που η Σίτι μπορεί να φέρει στα μέτρα της.

Μεταγραφές δίχως αντίκρισμα

Ίσως ο κυριότερος λόγος για τον οποίο φέτος η Σίτι δείχνει μεγάλη αδυναμία να κοντράρει την Τσέλσι και να την κάνει να ανησυχεί για την διεκδίκηση της κορυφής. Οι μεταγραφές που έκανε το περασμένο καλοκαίρι η Πρωταθλήτρια Αγγλίας, δεν έχουν προκαλέσει αντίκτυπο στην εικόνα της ομάδας και τα πλάνα του Πελεγκρίνι, ενώ, ο Χιλιανός φαίνεται να στηρίζεται πλέον κυρίως στον κορμό που βρήκε έτοιμο όταν ανέλαβε τα ηνία, το 2013.

Ο Χεσούς Νάβας φέτος δεν έχει βοηθήσει αλλά και δεν επιλέγεται όσο θα έπρεπε παρά το γεγονός ότι την πρώτη του χρονιά είχε καλές επιδόσεις.

Ο Άλβαρο Νεγρέδο προτιμήθηκε να παραχωρηθεί δανεικός στη Βαλένθια, στην οποία θα μετακομίσει με κανονική μεταγραφή το φετινό καλοκαίρι, ο Στεφάν Γιόβετιτς ήταν... σκέτη απογοήτευση και ο Μπακαρί Σανιά... ζεσταίνει τον πάγκο. Ο Φερνάντο δεν αποδείχθηκε Φερναντίνιο και αποτελεί «αχίλλειο πτέρνα» όταν βρίσκεται στο χώρο του κέντρου, ο Ελιακίμ Μανγκαλά είναι... κινούμενος κίνδυνος για την άμυνα, ενώ ο Καμπαγέρο συνεχίζει να περιμένει ευκαιρίες.

Οι κινήσεις – ματ του Πελεγκρίνι ήταν ο Φρανκ Λάμπαρντ το περασμένο καλοκαίρι και η ανανέωση του δανεισμού του από τη New York City, ενώ και η αγορά του Γουιλφρέντ Μπονί έχει νόημα και ουσία, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Σίτι στην επίθεση. Ο Ιβοριανός δεν έχει ανοίξει ακόμα λογαριασμό και θα φανεί στο τέλος της σεζόν αν θα έχει δικαιώσει ή όχι τον προπονητή του για την επιλογή που έκανε...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα