Ο πραγματικός γκολτζής κάνει τη διαφορά (vid)

Ο πραγματικός γκολτζής κάνει τη διαφορά (vid)

bet365

O Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για την απαραίτητη προϋπόθεση που χρειάζεται να έχει μια ομάδα για να φτάσει ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έναν killer επιθετικό.

Από καταβολής Τσάμπιονς Λιγκ οι ομάδες που φτάνουν ψηλά στη διοργάνωση έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Οι περισσότερες διαθέτουν έναν επιθετικό που κάνει γκολ... τη μισή φάση. Το 1999 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέθετε Κόουλ-Γιορκ και το τρόπαιο της το έδωσαν στις καθυστερήσεις Σέριγχαμ και Σόλσκιερ. Το 2000 η Ρεάλ είχε τον Ραούλ, το 2007 η Μίλαν τον Ινζάγκι, το 2010 η Ίντερ τον Μιλίτο και το 2012 η Τσέλσι τον Ντρογκμπά. Ακόμη κι αυτές όμως που δεν κατέκτησαν το τρόπαιο, αλλά έφτασαν ψηλά, είχαν την ευτυχία να διαθέτουν επιθετικούς-killer. Αρκεί κανείς να θυμηθεί τη φιναλίστ Μονακό το 2004 με τον Μοριέντες και την επίσης φιναλίστ Ντόρτμουντ το 2013 με τον Λεβαντόφσκι.

Ποιος όμως είναι ο λόγος που γίνεται αυτή η αναδρομή; Φυσικά το πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Άρσεναλ και Μονακό. Από τη λήξη του αγώνα κι έπειτα οι αναλύσεις πολλές. Για Ζαρντίμ και Βενγκέρ, για τα τρεξίματα και την αμυντική λειτουργία της γαλλικής ομάδας, για την ατυχία των «κανονιέρηδων». Υπάρχει ακόμα μια όμως ή για την ακρίβεια δύο. Ολιβιέ Ζιρού και Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Η Άρσεναλ διαθέτει στις τάξεις της τον Γάλλο και η Μονακό τον Βούλγαρο.

Αδιαμφισβήτητα ο Ολιβιέ Ζιρού είναι παιχταράς. Δυνατός, με εκτόπισμα, που μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους τόσο με το πόδι, όσο και με το κεφάλι. Εκτός από το σκοράρισμα, βοηθάει και στη δημιουργία, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δώσει έτοιμα γκολ στην ομάδα του. Άλλωστε είναι ενδεικτικό το γεγονός πως στα 15 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ μετρά περισσότερες ασίστ απ’ ότι γκολ (4 τέρματα, 5 ασίστ).

Από την άλλη, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είναι περισσότερο επιθετικός... παλαιάς κοπής. Και φυσικά με τα χρόνια να έχουν περάσει (τον Ιανουάριο έκλεισε τα 34) έχει απολέσει μεγάλο μέρος από τα προσόντα που τον διέκριναν στην πλούσια καριέρα του. Αυτό που δεν έχει χάσει όμως είναι το ένστικτο του σκόρερ. Αυτό που έχει ένα πραγματικός killer.

Στο Έμιρεϊτς αυτή ήταν μια ακόμη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Μονακό. Ο Ζιρού ήταν σε πραγματικά κακή βραδιά (αν και τελευταία είναι σε φόρμα), ενώ για τον Μπερμπέτοφ αρκούσε μόλις μια φάση για να εκτελέσει την Άρσεναλ. Μια φάση που έδειξε πως ο Βούλγαρος δε συγχωρεί και δικαίως αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία.

Ζιρού και Μπερμπάτοφ είχαν δώσει μια μοναδική παράσταση στο ίδιο γήπεδο, στις 10 Νοεμβρίου 2012. Ο Γάλλος βρισκόταν από τότε στην Άρσεναλ, ενώ ο Βούλγαρος αγωνιζόταν στη Φούλαμ. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 3-3 με τους δύο ποδοσφαιριστές να πετυχαίνουν από δύο γκολ ο καθένας. Δείτε τους.

Υ.Γ. Από την εισαγωγή φυσικά εξαιρούνται η Μπάρτσα του Μέσι και η Ρεάλ του Κριστιάνο. Οι λόγοι ευνόητοι.

 

Τελευταία Νέα