Ο Φαλκάο δεν μπορεί, η Μάντσεστερ υποφέρει!

Πολύδωρος Παπαδόπουλος Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Ο Φαλκάο δεν μπορεί, η Μάντσεστερ υποφέρει!

bet365

Η Γιουνάιτεντ έχει ανάγκη από φορ και ο Φαν Χάαλ θέλει Λεβαντόφσκι! Ο Φαλκάο δεν... μπορεί και ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος γραφεί γιατί ο Κολομβιανός είναι... ξεγραμμένος από το «Ολντ Τράφορντ».

Η ήττα από τη Σουόνσι έφερε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στη Γιουνάιτεντ και τον Λουίς Φαν Χάαλ, με την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ να είναι στόχος με πολλά εμπόδια! Ο βρετανικός Τύπος μιλούσε για την ανάγκη απόκτησης ενός στόπερ, αλλά και ενός αμυντικού μέσου, ωστόσο στο «Λίμπερτι» φάνηκε αρκετά η έλλειψη ενός επιθετικού που θα κάνει τη διαφορά. Ο Φαν Πέρσι δεν ήταν ποτέ ο Ολλανδός που όλοι αποθέωναν στην Πρέμιερ Λιγκ λες και ο χρόνος τον έχει «σημαδέψει». Ο Γουέιν Ρούνεϊ μπορεί να είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά πλέον δεν είναι αυτός που θα κρίνει ένα ματς, με τον ίδιο πάντως να «χάνεται» ανάμεσα σε άξονα και επίθεση...


Ο Ολλανδός παραπονιέται πως δεν έχει έναν επιθετικό που θα το πάρει πάνω του όταν η μπάλα καίει, οι Βρετανοί τονίζουν πως... ζηλεύει τον Ποκετίνο που έχει στη διάθεσή του έναν φορ... Τυφώνα! Ετσι, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι παίρνει προτεραιότητα, με τη Γιουνάιτεντ να είναι έτοιμη να κάνει την υπέρβαση το καλοκαίρι για να τον αποκτήσει!


Και ο Ραδαμέλ Φαλκάο; Ο Κολομβιανός έμεινε στον πάγκο, μιας και ο Φαν Χάαλ έκρινε πως δεν μπορεί να βοηθήσει. Ο παίκτης που καρπώνεται 300.000 ευρώ την εβδομάδα δεν μπορεί να προσφέρει και το μέλλον του «Ολντ Τράφορντ» κάτι παραπάνω από δυσοίωνο! Αλλωστε, η οψιόν αγοράς που αγγίζει τα 55 εκατ. ευρώ είναι πόσο απαγορευτικό για έναν παίκτη που ποτέ δεν ξεπέρασε το πρόβλημα στο γόνατο.


Εδωσε 15 εκατ. ευρώ σε Μονακό, 300.000 βδομαδιάτικο, αλλά ουσιαστικό αντάλλαγμα κανένα και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σε 19 ματς μόλις 4 γκολ και 5 90λεπτα! Καμία βοήθεια στο επιθετικό κομμάτι, ούτε καν... διψήφιος σε σουτ εντός στόχου και το «βιογραφικό» ολοκληρώνεται με 18 πάσες! Ο ίδιος φέρεται να έχει τονίσει πως δεν είχε τις ευκαιρίες, ωστόσο το... άχαστο που έχασε στο «Upton Park» φέρεται να εξόργισε τον Ολλανδό, ο οποίος τον θέλει για κάτι τέτοια. Ματς που δεν τραβάει η ομάδα, να τα παίρνει ο επιθετικός με μια ευκαιρία που θα κάνει.

Δεν είναι ο Φαλκάο της Ατλέτικο, της Μονακό, ο παίκτης που θα δημιουργήσει ρήγματα και θα ανοίξει χώρους. Με τη Γουέστ Χαμ έχασε κάτι που πριν κάποιους μήνες ήταν αδιανόητο να γίνει συνοψίζοντας έτσι μια άθλια σεζόν!

Η επόμενη ευκαιρία στον Κολομβιανό δόθηκε στο Κύπελλο, η Γιουνάιτεντ έπαιζε την πρόκρισή της στην έδρα της Πρέστον. Κόντρα σε ομάδα της League One η εμφάνισή του ήταν άθλια, βάζοντας πολύ εύκολα σε αμυντικούς μικρού βεληνεκούς. Ακόμα ένα αποτυχημένο τεστ και οι κραυγές των οπαδών ολοένα και δυναμώνουν! Με την Πρέστον ήταν πάλι εκτός κλίματος, κρατούσε την επίθεση της Γιουνάιτεντ σε χαμηλό ρυθμό, η ανάπτυξή της μονοδιάστατη, βούτυρο στο ψωμί του αντιπάλου. Η αποχώρησή από το ματς έδωσε στη Μάνστσεστερ λύσεις, ταχύτητα και... τρία γκολ! Αλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά που μια αλλαγή του Φαλκάο προσθέτει θετικό αντίκτυπο στην υπόλοιπη ομάδα. Είναι σα να αλλάζει ο σχεδιασμός της, σα να παίρνει μπροστά και ο Φαν Χάαλ το γνωρίζει καλά και έχει ρίξει τα «καρφιά» του.


Γιατί η Γιουνάιτεντ δεν πρέπει να δώσει 55 εκατ. ευρώ; Ο σοβαρός τραυματισμός στον πρόσθιο χιαστό δεν έχει... ξεπεραστεί ακόμα, ο Φαλκάο ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα για να μην επιβαρύνει την κατάσταση και ο Φαν Χάαλ ποτέ δεν μπόρεσε να το χωνέψει, πως αποκτήθηκε ένας ανέτοιμος παίκτης για βασικός!

Ολα δείχνουν πως ο Φαλκάο δεν ήταν ποτέ ο παίκτης που χρειαζόταν η Μάντστερ. Ηρθε... καθυστερημένος στο Ολντ Τράφορντ και τον έφερε η έλλειψη σωστού προγραμματισμού! Ο Ολλανδός είχε κάνει ήδη τα πλάνα του, ο Γουίλσον ήταν ο παίκτης που μπορούσε να δώσει ρυθμό, όμως ο Κολομβιανός του ανακάτεψε το παζλ!

Η Γιουνάιτεντ έβαλε με το καλημέρα 300.000 λίρες στο λογαριασμό του και φυσικά ζήτησε αποτελέσματα. Δεν υπήρξε χρόνος να του δείξει εμπιστοσύνη, δεν είχε τη δυνατότητα να τον στηρίξει ψυχολογικά στην πίεση που υπήρχε. Οι μήνες πέρασαν, η Μάντσεστερ παρουσιάστηκε εκτεθειμένη, αφού σπατάλησε πολλά για έναν παίκτη που δεν έχει καταφέρει να δώσει το κάτι παραπάνω!

Οι «κόκκινοι» είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν τον Λουίς Φαν Χάαλ, ο Ολλανδός δεν έχει ξεχάσει το πλάνο για νεαρούς παίκτες, αυτό που ξέρει να υλοποιεί όσο κανείς άλλος στον Πλανήτη! Ο Φαλκάο είναι 29 (οι φήμες λένε… 31), ζητά συμβόλαιο τριών ετών και είναι ένα ακόμα θέμα που «τρελαίνει» τον κόουτς της ομάδας.

Αλλωστε, πριν αναφέρουμε εμείς τους λόγους που ο Φαλκάο είναι απίθανο να μείνει στη Μάντσεστερ, είχε βάλει… τίτλους τέλους ο μάνατζέρ του, ο Μέντες, όταν είχε τονίζει πως με τον Σερ Αλεξ τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά!

Χτύπημα κάτω από τη ζώνη για τον Φαν Χάαλ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...