Όταν ο Γκουαρντιόλα φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι (vids)

Όταν ο Γκουαρντιόλα φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι (vids)

Όταν ο Γκουαρντιόλα φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι (vids)

bet365

Με αφορμή το 4-1 της Βόλφσμπουργκ επί της Μπάγερν Μονάχου, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τα παιχνίδια στην προπονητική καριέρα του ο Πεπ Γκουαρντιόλα, που η ομάδα του έχει δεχθεί τέσσερα τέρματα.

Όταν σε τέσσερις σεζόν τα πήρε όλα με την Μπαρτσελόνα και σε 1,5 χρόνο τα έχει σηκώσει... σχεδόν όλα με την Μπάγερν Μονάχου είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρει κανείς βραδιές σαν αυτή που έζησε ο Πεπ Γκουαρντιόλα στη Volkswagen Arena κόντρα στη Βόλφσμπουργκ. Σπάνια ομάδες του Ισπανού τεχνικού γνωρίζουν βαριές ήττες και ακόμη σπανιότερα δέχονται τέσσερα τέρματα.

Το βαρύ 4-1 από την Βόλφσμπουργκ αποτελεί την τέταρτη... τεσσάρα στην καριέρα του Γκουαρντιόλα. Πότε ήταν οι άλλες τρεις; Μόλις μια φορά έχει δεχθεί τέσσερα τέρματα ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, ενώ τις άλλες δύο φορές έχει υποστεί... το κάζο στον πάγκο της Μπάγερν. Αξιοσημείωτο είναι πως μετά το 4-1 από τους «λύκους» ο Γκουαρντιόλα έχει χάσει πλέον με όλα τα πιθανά σκορ... τεσσάρας. 4-0, 4-1, 4-2 και 4-3.

Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης 0-4 (Τσάμπιονς Λιγκ 2013-14)

Σίγουρα πρόκειται για την ήττα που έχει πονέσει, όσο καμία άλλη τον Γκουαρντιόλα στην προπονητική του καριέρα. Το 1-0 του πρώτου ημιτελικού στη Μαδρίτη υπέρ της Ρεάλ έδίνε βάσιμες ελπίδες στην Μπάγερν για ανατροπή στον επαναληπτικό και πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η 29η Απριλίου 2014 ήταν μια αποφράδα ημέρα για τον Γκουαρντιόλα και την Μπάγερν. Το πολυβόλο της Ρεάλ σταμάτησε στα τέσσερα γκολ (από δύο Σέρχιο Ράμος και Ρονάλντο), με το τελικό 0-4 να στοιχειώνει ακόμη την Αλιάνζ Αρίνα.

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου 4-2 (Σούπερ Καπ Γερμανίας 2013)

Στις 27 Ιουλίου 2013 ο Πεπ Γκουαρντιόλα κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Μπάγερν σε επίσημο αγώνα. Με την Ντόρτμουντ να τον καλωσορίζει με το χειρότερο δυνατό τρόπο στον τελικό του γερμανικού σούπερ καπ. Ο Γιούργκεν Κλοπ κάνει πάρτυ απέναντι στο συνάδελφό του και η Μπορούσια επικρατεί με το εντυπωσιακό 4-2. Ο Γκουαρντιόλα ξεκινά... με το αριστερό την καριέρα του στους Βαυαρούς.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 4-3 (Πριμέρα Ντιβιζιόν 2008-09)

Την πρώτη του χρονιά στον πάγκο της Μπαρτσελόνα ο Γκουαρντιόλα σάρωσε τους τίτλους σε Ισπανία και Ευρώπη, φτάνοντας στην κατάκτηση του τρεμπλ. Την 1η Μαρτίου του 2009, όμως, οι «μπλαουγκράνα» τα βρήκαν σκούρα στο Βιθέντε Καλντερόν, γνωρίζοντας την ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 4-3, σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι. Μάλιστα, η Μπαρτσελόνα είχε προηγηθεί με 0-2 και 2-3, όμως οι «ροχιμπλάνκος» έφτασαν στην ολική ανατροπή στο φινάλε.

 

Τελευταία Νέα