Πετάει ο Μέσι; Πετάει! (vids)

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Πετάει ο Μέσι; Πετάει! (vids)

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι δείχνει να ξαναβρίσκει τον εαυτό του και το «FFT» του gazzetta.gr καταγράφει αυτά που έκανε στον δεύτερο καλύτερο Γενάρη της καριέρας του.

Επέστρεψε καθυστερημένος; Είχε συνεννοηθεί πως θα αργήσει να γυρίσει; Οποιο από τα δύο σενάρια και αν ήταν το αληθινό, ένα ήταν το δεδομένο: πως ο Λιονέλ Μέσι βρέθηκε και πάλι στη Βαρκελώνη μετά τις χειμερινές διακοπές του στην Αργεντινή, λίγες μόνο ώρες πριν το ταξίδι στο Σαν Σεμπαστιάν. Ηταν 4 Γενάρη και εκεί, στο «Ανοέτα», κόντρα στη Σοσιεδάδ, εξαιτίας της καθυστέρησης βρέθηκε να σκουπίζει τον πάγκο, έχοντας τα μούτρα δυσαρεστημένα μέχρι το πάτωμα.

Τα όσα ακολούθησαν είναι λίγο πολύ γνωστά. Η δημοσιοποίηση της -υπαρκτής ή όχι- κόντρας και επιθυμίας του να «φάει» τον προπονητή και το γενικότερο μπάχαλο στα ενδότερα της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, όλα αυτά είχαν ελάχιστη διάρκεια και διαψεύστηκαν τόσο από τον ίδιο τον σούπερ σταρ της Μπάρτσα όσο και από την ίδια την ομάδα. Και δεν μιλάμε για τις εκάστοτε δηλώσεις, μα για την απόδοση και τις αδιαμφισβήτητες απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί δηλαδή που είχαν μεγαλύτερη αξία.

Ο Μέσι εμφανίστηκε πιο ηγετικός από ποτέ. Βγήκε μπροστά και μετά τα λόγια του στο μικρόφωνο, βάλθηκε να οδηγήσει τους Μπλαουγκράνα μόνο σε νίκες και και σε προκρίσεις. Στα τρία ματς πρωταθλήματος που ακολούθησαν την ήττα από τη Σοσιεδάδ, ο Αργεντινός παικταράς έβαλε έξι γκολ και μοίρασε άλλα τρία, ενώ σε ακόμα τόσες αναμετρήσεις που έπαιξε για το Κύπελλο, πρόσθεσε δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ. Το σύνολο λοιπόν μας κάνει οκτώ τέρματα δικά του και άλλα πέντε που... κέρασε στους συμπαίκτες του (σ.σ.: από αυτά τα έξι ματς δεν σκόραρε μόνο στο 2-3 επί της Ατλέτικο στη Μαδρίτη).

Τα γκολ του μέσα στον Γενάρη...
Μπαρτσελόνα – Ελτσε 5-0 (για το Κύπελλο, έκανε το 3-0)

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-1 (έκανε το 3-1)

Λα Κορούνια – Μπαρτσελόνα 0-4 (έκανε χατ τρικ με τα 3 πρώτα γκολ)

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (για το Κύπελλο, έβαλε το μοναδικό γκολ)

Ελτσε – Μπαρτσελόνα 0-6 (έβαλε το 2ο και το 5ο γκολ)

Αυτό σημαίνει ότι στο συγκεκριμένο διάστημα ο μέσος όρος γκολ του ανέρχεται στα 1,3 ανά ματς, ενώ μαζί με τις ασίστ του συνολικά συμμετέχει ενεργά σε 2,1 γκολ ανά αγώνα! Μιλάμε για εξαιρετικά νούμερα που συνδυάζονται αρμονικά με τη γενικότερη σούπερ ανεβασμένη εικόνα που εμφανίζει από τη στιγμή που άλλαξε και η χρονιά.

Ολα τα παραπάνω αποδεικνύουν πως καθώς εκείνος βρίσκει τον γνωστό καλό εαυτό του, οι Καταλανοί μπορούν να αισθάνονται ότι βαδίζουν εκ του ασφαλούς. Μέσα σε αυτόν τον μήνα προκρίθηκαν στα ημιτελικά και είναι κατ' επέκταση το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Κόπα ντελ Ρέι, ενώ στο πρωτάθλημα μείωσαν τη διαφορά τους από την κορυφή.

Ο Λιονέλ Μέσι έχει επιστρέψει, μόλις διένυσε τον δεύτερο καλύτερο Γενάρη της καριέρας του έπειτα από εκείνον της σεζόν 2010-'11 και αφήνει υπόσχεση ότι ο παικταράς που θαυμάσαμε τα προηγούμενα χρόνια, δεν αποτελεί παρελθόν...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος