Έτοιμοι για ταξίδι στην Premier League! (pics)

Gazzetta team
Έτοιμοι για ταξίδι στην Premier League! (pics)

bet365

Λίγο πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, ο Άντριου Γκίμπνεί γράφει για τους πέντε παίκτες από τη Γαλλία που μπορούν να παίξουν στην Premier League.

Μετά την... επανάσταση των Social Media, οι μεταγραφικές φήμες είναι πολύ εύκολο να εξαπλωθούν παντού. Μια απλή πληροφορία ή η παρουσία ενός σκάουτ σε ένα παιχνίδι, πολλές φορές γίνεται κίνηση για μεταγραφή ενός από τους παίκτες που αγωνίζονται.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι σκάουτς πάνε στα γήπεδα όλη την ώρα, κρατώντας σημειώσεις για συγκεκριμένους στόχους, ή παρακολουθώντας ποδοσφαιριστές που έχουν προταθεί. Παρότι οι πιθανότητες είναι κοντά στο μηδέν, οι φήμες για μεταγραφή του Αλεξάντρε Λακαζέτ της Λιόν, του Μαρκίνιος της Παρί και του αρχηγού της Σεντ Ετιέν Λοΐκ Περίν στην Premier League ειναι δεδομένες.

Η επιτυχία του Ντιαφρά Σακό στη Γουέστ Χαμ έδειξε ότι το σωστό σκάουτινγκ μπορεί να ανακαλύψει διαμάντια στις γαλλικές λίγκες και αν η Premier League αναζητά μια κίνηση της τελευταίας στιγμής, υπάρχουν deals που μπορούν να γίνουν από τη Ligue 1. Ακολουθούν πέντε αστέρια που μπορούν να κάνουν το ταξίδι...

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

Το μέλλον του Αγιού είναι στον αέρα. Ο διεθνής Γκανέζος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και μπορεί να υπογράψει με όποια ομάδα θέλει. Ωστόσο, αν πωληθεί τον Ιανουάριο, η Μαρσέιγ με τα χρήματά του θα μπορέσει να ανανεώσει το συμβόλαιο του Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ και να μην χάσει και τους δύο στο τέλος του Ιουνίου.

Ο Αγιού συχνά πασχίζει να βρει την ποδοσφαιρική του ταυτότητα. Έχει την ικανότητα να παίξει παντού στην επίθεση και μπορεί να είναι αποτελεσματικός ως στράικερ. Συχνά, περιγράφεται ως περιφερειακός επιθετικός, αν και έχει δηλώσει ότι η θέση του είναι στη μεσαί γραμμή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει τη δύναμη και τα σωματικά χαρακτηριστικά για να παίξει το ρόλο αυτό, ο οποίος όμως θα του περιορίσει τις επιθετικές του δυνατότητες.

Η ικανότητά του στον αέρα συχνά παραβλέπεται, αλλά η κεφαλιά που σημείωσε με τη Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι κάτι που κάνει για χρόνια στην Ligue 1. Ο Αγιού δεν αγαπάει τίποτα περισσότερο από το να πηδάει μαζί με τα ανυποψίαστα μπακ στο πίσω δοκάρι. Γρήγορος με τη μπάλα στα πόδια, αλτρουιστής, σπουδαίος στο να βάζει τους συμπαίκτες του στον αγώνα και έχοντας τη δύναμη και την ταχύτητα να γίνει επικίνδυνος.

Ο Αγιού είναι η τέλεια μεταγραφή Ιανουαρίου. Ακόμα 25 ετών, διαθέσιμος για λίγα χρήματα και με την δυνατότητα να παίξει στο Champions League.

Θα ταίριαζε στις: Τότεναμ, Νιούκαστλ

Παπί Τζιλομποτζί (Ναντ)

Η Ναντ δεν κατάφερε να κάνει μεταγραφές το προηγούμενο καλοκαίρι λόγω του εμπάργκο που της επιβλήθηκε και οι περισσότεροι περίμεναν φέτος να έχει δυσκολίες. Ωστόσο, η δυνατή της άμυνα, στην οποία ηγείται ο Τζιλομποτζί, έχει επιτρέψει στα «Καναρίνια» να δέχονται μόλις ένα γκολ κατά μέσο όρο ανά ματς.

Η συμμετοχή του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής οδήγησε σε δύο ήττες τη Ναντ, δείχνοντας τη σημασία του για την άμυνα. Είναι γρήγορος, κυριαρχεί στον αέρα και έχει καλές τοποθετήσεις. Τα μπακ της Ναντ τον αφήνουν συχνά εκτεθειμένο, αλλά μια δυνατότερη ομάδα και η φύση της Premier League μπορούν να τον βελτιώσουν περισσότερο.

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2016 και ο Τζιλομποτζι παίζει την καλύτερη μπάλα της καριέρας του. Αυτή ίσως είναι η καλύτερη στιγμή της Ναντ για να τον πουλήσει και να τον αντικαταστήσει το καλοκαίρι.

Θα ταίριαζε στις: Γουέστ Χαμ, Λέστερ

Ενγκολό Καντέ (Καέν)

Κανείς από την φετινή Καέν δεν έχει προσαρμοστεί καλύτερα στη Ligue 1 από ότι ο δυναμικός μέσος Καντέ. Ο 23χρονος έχει δείξει εξαιρετικές προοπτικές ως box to box. Έχει σημειώσει δύο γκολ με τις προωθήσεις του, αλλά αυτό που εντυπωσιάζει είναι το δυνατό σωματικό παιχνίδι του.

Η αμυντική του δουλειά είναι εξαιρετική φέτος. Τα στατιστικά δείχνουν ότι κανείς άλλος στη Ligue 1 δεν έχει περισσότερα επιτυχημένα τάκλιν από τα 5.5 του ίδιου. Ο πρόεδρος της Καέν, Σαβιέ Γκραβελέν, έχει ήδη τονίσει ότι ο σύλλογος θα δυσκολευτεί πολύ να τον κρατήσει, αλλά αναφερόταν στο καλοκαίρι. Η ομάδα της Νορμανδίας όμως δύσκολα θα καταφέρει να μείνει στην κατηγορία και ίσως αποχωρήσει από τώρα.

Θα ταίριαζε στις: Σαουθάμπτον, Νιουκάστλ

Ντανιέλ Βας (Εβιάν)

Όταν ο Βας πήγε στην Εβιάν, δανεικός από την Μπενφίκα το 2012, αρχικά χρησιμοποιούταν ως επιθετικοκεγενές δεξί μπακ. Τα χρόνια πέρασαν, ο Δανός έγινε ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του και φέτος κυριαρχεί στην επιθετική γραμμή.

Ο Βας είναι ευέλικτος, του αρέσει πολύ να τρέχει με τη μπάλα και έχει την ικανότητα και την ταχύτητα να περνά παίκτες τόσο από τα άκρα, όσο και από το κέντρο. Τα οκτώ γκολ φέτος δείχνουν τη σημαντική συμβολή του, όχι μόνο επειδή παίζει σε μια ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία, αλλά επειδή επίσης παίζει σε διαφορετικές θέσεις.

Η απόκτηση ενός παίκτη σαν τον Βας δίνει περισσότερες επιλογές στην επίθεση, στο σκοράρισμα και τη δημιουργία. Φέτος, έχει ξεχωρίσει και για τα στημένα του. Ο Βας θα απαιτούσε μεγάλο μισθό και θα μπορούσε να κοστίσει μέχρι και 6 εκατομμύρια. Αν η Εβιάν πειστεί να τον πουλήσει...

Θα ταίριαζε στις: Χαλ, Άστον Βίλα

Ραφαέλ Γκερέιρο (Λοριάν)

Ο Γκερέιρο έκανε το «μπαμ» στο δεύτερο μισό του 2014 με τη Λοριάν. Οι εμφανίσεις του πέρασαν το παιχνίδι της ομάδας του σε άλλο επίπεδο. Η μετακίνησή από αριστερό μπακ σε αριστερό χαφ δημιούργησε τρομερές προσδοκίες για τον 20χρονο. Ο Φερνάντο Σάντος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ, που του χάρισε το ντεμπούτο του στο ματς της Πορτογαλίας με την Αργεντινή στο Old Trafford. Η πρώτη συμμετοχή δεν του ήταν αρκετή, για αυτό και πέτυχε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις!

Ο Γκερέιρο είναι βασικότατος στη φετινή Λοριάν και με τα πέντε γκολ και τις δύο ασίστ την έχει βοηθήσει να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το μέλλον ίσως του επιφυλάσσει νέα μετακίνηση σε θέση αριστερού μπακ. Έχει την ταχύτητα να παίξει ως επιθετικός full back και είναι πολύ υποτιμημένος ως αμυντικός.

Η εξέλιξή του στην Καέν και την Λοριάν τον έχει βοηθήσει να βελτιώσει το συνολικό παιχνίδι του. Είναι επαρκής στις σέντρες με το αριστερό του πόδι, ενώ μπορεί να τρέξει τις αντίπαλες άμυνες και να δημιουργήσει ευκαιρίες για τον ίδιο και τους άλλους.

Θα ταίριαζε στις: Γουέστ Μπρομ, Στόουκ, Σάντερλαντ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα