Ο λυτρωτής που έρχεται από την άμυνα (vids)

Ο λυτρωτής που έρχεται από την άμυνα (vids)

Ο λυτρωτής που έρχεται από την άμυνα (vids)

bet365

Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς έστειλε με δικό του γκολ την Τσέλσι στον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει δέκα τέρματα που έχουν σημαδέψει την καριέρα του Σέρβου αμυντικού.

Ο Ραχίμ Στέρλιγκ της Λίβερπουλ έχει πει για εκείνον πως είναι ο πιο δύσκολος αμυντικός που έχει αντιμετωπίσει ποτέ στην καριέρα του. Πάντα με «καθαρό» τρόπο, με μια απίστευτη φυσική δύναμη, ένα πραγματικό τανκ. Αυτή την ικανότητα να... εκτοπίζει τους αντιπάλους, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και ο Ζοσέ Μουρίνιο, όταν η Τσέλσι κυνηγάει κάποιο γκολ. Τον τοποθετεί στη θέση του επιθετικού στα τελευταία λεπτά των αναμετρήσεων, ενώ δεν υπάρχει στημένη φάση που να μην προωθείται ο Ιβάνοβιτς.

Στα επτά χρόνια που είναι κάτοικος Στάμφορντ Μπριτζ, ο Σέρβος αμυντικός έχει πετύχει 28 γκολ με τη φανέλα της Τσέλσι σε όλες τις διοργανώσεις. Πολλά εξ’ αυτών σημαντικά. Άλλα έχουν δώσει ευρωπαϊκούς τίτλους, άλλα προκρίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και άλλα νίκες σε ντέρμπι. Παρακάτω θα δείτε τα δέκα σημαντικότερα γκολ, που έχει πετύχει μέχρι στιγμής στην καριέρα του ο 31χρονος άσος.

1. Μπενφίκα – Τσέλσι 1-2 (τελικός Γιουρόπα Λιγκ)

Πρόκειτα για το πιο σημαντικό γκολ στην καριέρα του Ιβάνοβιτς. Στις 15 Μαΐου 2013 το ρολόι σημάδευε το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων στην Άμστερνταμ Αρίνα και όλα έδειχναν πως Μπενφίκα και Τσέλσι οδηγούνταν στην παράταση. Ο Σέρβος, όμως, είχε διαφορετική άποψη. Ο Μάτα εκτελεί το κόρνερ, ο Ιβάνοβιτς σηκώνεται ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Η Τσέλσι νικά με 2-1 και κατακτά το Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

2. Τσέλσι – Νάπολι 4-1 (‘‘16’’ Τσάμπιονς Λιγκ)

Ένα γκολ, μια πρόκριση. Η Νάπολι είχε βάλει δύσκολα στην Τσέλσι στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2011-12. Στο πρώτο παιχνίδι στο Σαν Πάολο οι Ιταλοί είχαν επικρατήσει με σκορ 3-1 και στον επαναληπτικό του Στάμφορντ Μπριτζ, οι «μπλε» καλούνταν να κάνουν την υπέρβαση. 3-1 το αποτέλεσμα στα πρώτα 90 λεπτά και το ματς οδηγείται στην παράταση. Εκεί, ο Ιβάνοβιτς έχει τον τελευταίο λόγο, σκοράρει και διαμορφώνει το τελικό 4-1, που έστειλε την Τσέλσι στα προημιτελικά.

3, 4. Λίβερπουλ – Τσέλσι 1-3 (‘‘8’’ Τσάμπιονς Λιγκ)

Αγγλικός «εμφύλιος» στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ 2008-09, με τον Ιβάνοβιτς να είναι ο πρωταγωνιστής. Μπορεί ο Τόρες να έβαλε μπροστά στο σκορ τη Λίβερπουλ, όμως ο Σέρβος μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό. Ισοφάρισε σε 1-1, ολοκλήρωσε την ανατροπή με το 1-2 και ο Ντρογκμπά διαμόρφωσε το τελικό 1-3. Το 4-4 της ρεβάνς του Στάμφορντ Μπριτζ έδωσε την πρόκριση στην Τσέλσι.


2009 (April 8) Liverpool (England) 1-Chelsea... by sp1873

5. Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 0-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2013-14)

Την περσινή σεζόν η Τσέλσι ήταν αυτή που καθόρισε ποια ομάδα κατέκτησε τον τίτλο στην Αγγλία. Η νίκη της απέναντι στη Λίβερπουλ έδωσε το πρωτάθλημα στην Μάντσεστερ Σίτι, την οποία είχε νικήσει νωρίτερα στο Ετιχάντ με 1-0. Μοναδικός σκόρερ ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς.

6. Τσέλσι – Άστον Βίλα 2-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2013-14)

Στο ξεκίνημα της σεζόν 2013-14 η Τσέλσι δυσκολεύτηκε να λυγίσει την αντίσταση της Αστον Βίλα, η οποία μέχρι το 73’ κρατούσε την ισοπαλία στο Στάμφορντ Μπριτζ. Σε εκείνο το σημείο ο Λάμπαρντ εκτέλεσε φάουλ, ο Ιβάνοβιτς σκόραρε με κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

7. Τσέλσι – Σάντερλαντ 2-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2012-13)

Η λύση ήρθε από την άμυνα σε ένα ακόμη παιχνίδι της Τσέλσι. Το ματς ήταν στο 1-1 μέχρι το 55’ και ο Ιβάνοβιτς είχε προωθηθεί σε μια εκτέλεση κόρνερ. Η μπάλα απομακρύνεται, ο Νταβίντ Λουίζ πιάνει το σουτ, ο Σέρβος παρεμβαίνει στην πορεία της μπάλας και τη στέλνει στα δίχτυα. Τελικό αποτέλεσμα 2-1 και νίκη για τους «μπλε».

8, 9. Άστον Βίλα – Τσέλσι 2-4 (Πρέμιερ Λιγκ 2011-12)

Στις 31 Μαρτίου 2012 η Τσέλσι έδειξε αρχικά πως είχε εύκολο έργο στο Βίλα Πάρκ. Προηγήθηκε με τον Στάριτζ και ο Ιβάνοβιτς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Η Άστον Βίλα δεν κατέθεσε τα όπλα και έφτασε στην ισοφάριση, όμως στο 83’ ο Σέρβος αμυντικός έδωσε τη λύση. Σκόραρε για δεύτερη φορά και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, πριν ο Τόρες διαμορφώσει το τελικό 2-4.


10.Τσέλσι – Λίβερπουλ 1-0 (Λιγκ Καπ Αγγλίας 2014-15)

Το τελευταίο γκολ του Ιβάνοβιτς που καθόρισε το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Με το παιχνίδι να έχει πάει στην παράταση, ο Ιβάνοβιτς προωθήθηκε σε μια στημένη φάση στο 94ο λεπτό. Ο Γουίλιαν εκτέλεσε το φάουλ, ο Σέρβος αμυντικός νίκησε στον αέρα τους παίκτες της Λίβερπουλ και διαμόρφωσε το τελικό 1-0, που έστειλε την Τσέλσι στον τελικό του Λιγκ Καπ.

 

Τελευταία Νέα