Ένας «baby Messi» στο... άντρο του Ρονάλντο (vids)

Ένας «baby Messi» στο... άντρο του Ρονάλντο (vids)

Ένας «baby Messi» στο... άντρο του Ρονάλντο (vids)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τον 19χρονο Ράιαν Γκολντ, ο οποίος έχει τα χαρακτηριστικά του Λιονέλ Μέσι, όμως μεγαλώνει ποδοσφαιρικά στο πρώτο «σπίτι» του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Με τη μετακίνησή του το προηγούμενο καλοκαίρι από την Νταντί Γιουνάιτεντ στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο Ράιαν Γκόλντ... αναγκάστηκε να αφήσει πίσω του το παρατσούκλι που τον ακολουθούσε από την εφηβική ηλικία. Το «Baby Messi». Βλέπετε, στις εγκαταστάσεις των «λιονταριών» υπάρχει ακόμη η αύρα του Κριστιάνο Ρονάλντο και οτιδήποτε θυμίζει... Μέσι είναι σχεδόν απαγορευμένο.

Από το αυτόγραφο του Μέσι... στο βραβείο του MVP

Αυτό φυσικά ούτε που μπορούσε να το φανταστεί πριν από 8 χρόνια ο νεαρός Σκωτσέζος, ο οποίος τότε σε ηλικία 11 ετών είχε πάρει αυτόγραφο από το ίνδαλμά του. Ήταν ένα από τα δεκάδες παιδάκια που «πολιόρκησαν» τον Μέσι μετά τη λήξη ενός φιλικού αγώνα και το... λάβαρό του κοσμούσε επί χρόνια τον τοίχο του δωματίου του. Σήμερα ο Γκολντ είναι στην αντίπερα όχθη και είναι εκείνος που δίνει χαρά στους μικρούς θαυμαστές του με ένα αυτόγραφο ή μια φωτογραφία.

Τι κι αν το ύψος του (μόλις 1.68) και το ποδοσφαιρικό στυλ του είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με τον τρόπο παιχνιδιού στη Σκωτία, ο Ράιαν Γκολντ δεν άργησε να κάνει αίσθηση με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα της Νταντί. Μόλις 4-5 παιχνίδια χρειάστηκε να παίξει σε ηλικία 17 ετών, ώστε να γίνει αντικείμενο πόθου από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ. Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και φυσικά οι ομάδες του «Νησιού», Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (τον είχε παρακολουθήσει ο ίδιος ο Ντέιβιντ Μόγιες), Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ έβαλαν... στο μάτι τον μικροκαμωμένο Σκωτσέζο.

Ο ίδιος έκλεισε τα αυτιά του στις «σειρήνες» και συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να παίζει ποδόσφαιρο με το μαγικό του αριστερό πόδι. Ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις στη Σκωτία με 8 γκολ και 6 ασίστ, πήρε το βραβείο του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή στη χώρα, ενώ νωρίτερα είχε φροντίσει να εξασφαλίσει την ομάδα που τον ανέδειξε. Υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2017, οπότε αν κάποια ομάδα επιθυμούσε να τον αποκτήσει, θα έπρεπε να καταβάλει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Στο άντρο του Ρονάλντο με... δορυφορική TV

Και κάπως έτσι βρέθηκε στο δρόμο του η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Γκολντ γύρισε την πλάτη στα... μεγαλεία (βλέπε τον 15χρονο Έντεγκαρντ στη Ρεάλ Μαδρίτης) και προτίμησε να γίνει κάτοικος Πορτογαλίας. Ήθελε στην καριέρα του να πηγαίνει σκαλοπάτι-σκαλοπάτι και η Σπόρτινγκ είναι μια από τις λίγες ομάδες στην Ευρώπη, που πληρεί αυτές τις προϋποθέσεις. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι από τα σπλάχνα των «λιονταριών» έχουν βγει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λουίς Φίγκο, ο Νάνι, ο Ρικάρντο Κουαρέσμα, ο Σιμάο, ο Ζοάο Μουτίνιο και πολλοί άλλοι.

Τρία εκατομμύρια λίρες έβαλε στα ταμεία της η Νταντί Γιουνάιτεντ από την πώληση του «Baby Messi», με την Σπόρτινγκ να βάζει ρήτρα στον 19χρονο μεσοεπιθετικό το εξωπραγματικό ποσό των 60 (!) εκατομμυρίων ευρώ. Για τον ίδιο ήταν δύσκολη η προσαρμογή στο νέο περιβάλλον. Ήταν η πρώτη φορά που έφυγε μακριά από το σπίτι του, μακριά από τους γονείς και τους φίλους του. Όμως μια δορυφορική τηλεόραση και μια σύνδεση Wi-Fi για να επικοινωνεί με τους δικούς του ανθρώπους έκαναν πιο εύκολη τη διαβίωση του Γκολντ στην πορτογαλική πρωτεύουσα. Βλέπετε, ο μεγάλος στόχος να παίξει ποδόσφαιρο στο εξωτερικό και ειδικά σε μια χώρα που το στυλ παιχνιδιού ταιριάζει με το δικό του, αποτελούσαν μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο και τον έκαναν να αφοσιωθεί στην μπάλα.

Από τις «ρεζέρβες»... στην εθνική

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας μπορεί να τον έβαλε στο ξεκίνημα της σεζόν να αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα, ώστε να ψηθεί, όμως το γεγονός πως τον δήλωσε στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ, δείχνει την εμπιστοσύνη προς τις ικανότητες του 19χρονου άσου. Έπρεπε πρώτα να προσαρμοστεί σε νέα μέθοδο προπόνησης, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει πολύ πιο απαιτητική, πριν οι Πορτογάλοι τον ρίξουν στα βαθιά. Μετά από 18 εμφανίσεις και 2 γκολ με τις «ρεζέρβες» της Σπόρτινγκ, οι άνθρωποι της ομάδας έκρινα πως ο 19χρονος άσος ήταν έτοιμος για να φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα της πρώτης ομάδας.

Όπερ και εγένετο σε έναν αγώνα Λιγκ Καπ στις 29 Δεκεμβρίου του 2014 κόντρα στην Βιτόρια Γκιμαράες. Αργότερα έκανε και ντεμπούτο στο πρωτάθλημα απέναντι στη Ρίο Άβε, ενώ μεσοβδόμαδα πέτυχε και τα πρώτα του γκολ κόντρα στην Μπελενένσες. Ωστόσο, νωρίτερα είχε κληθεί για πρώτη φορά και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του για τα παιχνίδια των προκριματικών του Euro με Γεωργία και Πολωνία. Μπορεί να μην αγωνίστηκε καθόλου, όμως ο ίδιος περιμένει τα παιχνίδια του Μαρτίου για να φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα με το εθνόσημο, σε επίπεδο ανδρών. Αν συνεχίσει να «χαϊδεύει» την μπάλα με τον ίδιο τρόπο, τότε δε θα αργήσει να γίνει ο ηγέτης της εθνικής Σκωτίας και ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά αστέρια. Δείτε τον.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα