Πως να εκμεταλλευτείς τον επιπλέον παίκτη

Gazzetta team
Πως να εκμεταλλευτείς τον επιπλέον παίκτη

bet365

Ο μάνατζερ της Portsmouth, κ. Paul Hart, αναλύει την χρησιμότητα των πλάγιων μπακ όταν παίζεις εναντίον δέκα.

Δουλειά, δουλειά, δουλειά

Το πρώτο πράγμα το οποίο πρέπει να κάνεις είναι να διδάξεις τους ποδοσφαιριστές. Από τη στιγμή την οποία βρίσκεσαι εναντίον 10 παικτών ο πειρασμός για φουλ επίθεση είναι μεγάλος επειδή αυτό είναι που περιμένουν οι οπαδοί σου. Τώρα όμως ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι ακόμα και εναντίον 10 δεν είναι ένας περίπατος κυρίως διότι όλες οι ομάδες είναι συνηθισμένες να αμυνθείτε εναντίον 11 παικτών.

Κάνε την άμυνα επίθεση

Χρειάζεσαι να παραμείνεις ήρεμος. Το γεγονός ότι παίζεις εναντίον 10 δε σημαίνει ότι θα νικήσεις 6-0. Το κλειδί είναι τα πλάγια μπακ. Αυτοί είναι τώρα οι επιπλέον παίκτες και είναι αυτοί οι οποίοι πρέπει να πιέσουν ασφυκτικά. Πρέπει να κρατήσεις μπάλα και οποιοδήποτε σύστημα ακολουθεί ο αντίπαλος εσύ πρέπει να βγαίνεις πρώτος στη μπάλα, να έχεις κατοχή και θετική νοοτροπία. Το αρνητικό θα ήταν η ομάδα να σκεφτεί ότι τώρα που αυτοί έμειναν με 10 παίκτες να τους τελειώνουμε το ταχύτερο και ν’ αρχίσει τις ατομικές προπονήσεις. Αυτό θα αντέστρεφε το πλεονέκτημα. Ο αντίπαλος θα παίξει με έξη εναντίον ενός δικού σου διότι διαθέτει ακόμα αμυντικούς και 2 μέσους για να τον κλείνουν εύκολα. Εάν όμως εσύ παίζεις με τον πλάγιο μπακ, τότε όποτε αυτά ανεβαίνουν στην επίθεση θα έχεις εσύ περισσότερους παίκτες και εκεί έγκειται και πλεονέκτημα.

Τσούλησε τη μπάλα γρήγορα.

Για να έχεις αποτέλεσμα πρέπει κατ’ αρχήν να «τρέξεις» την ομάδα που έμεινε με δέκα για να τους κουράσεις. Αν το κάνεις μόνο στα 10 τελευταία λεπτά δε θα έχει σπουδαίο αντίκρισμα αλλά εάν αυτό γίνει από το πρώτο ημίχρονο τότε το αποτέλεσμα θα φανεί. Εάν τους πιέσεις και τους αναγκάσεις σε συνεχή προσπάθεια και το κυριότερο εάν διαθέτεις καλούς πασαδόρους στην ομάδα σου τότε θα τους υποτάξεις.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα