Πως να ακυρώσεις το ρυθμό του αντιπάλου

Gazzetta team
Πως να ακυρώσεις το ρυθμό του αντιπάλου

bet365

Το αφεντικό της Leeds, Brian Mc Dermott λέει ότι χρειάζεται να πιέσεις ψηλά συνεχώς και να είσαι θαρραλέος.

ΣΧΕΔΙΟ

Το κλειδί όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα προικισμένη με πολύ ρυθμό και κινητικότητα είναι να μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια. Πολλές ομάδες το κάνουν αυτό, αλλά για μένα το σπουδαίο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι πίεση επάνω στη μπάλα. Εάν καταφέρεις να τους σταματήσεις να έχουν την πρωτοβουλία τότε μπαίνεις εσύ σε πλεονεκτική θέση. Το βασικό είναι να σταματήσεις την πρωτοβουλία στην πηγή της.

Χρειάζεται να ανέβεις ψηλά και να πιέζεις τη μπάλα. Αυτό απαιτεί γενναιότητα αλλά εάν μπορέσεις να το κάνεις ,επιτυχία τότε αποσπάς την ορμή από τον αντίπαλο και αποκτάς περισσότερο έλεγχο.

Πάντα θα είσαι ένα βήμα μπροστά εάν εσύ επιβάλλεις στον αντίπαλο το παιχνίδι σου και όχι το αντίθετο. Δεν χρειάζεται υποχρεωτικά να έχεις γρήγορους αμυντικούς για να αντιμετωπίσεις το ρυθμό του αντιπάλου, απλά έξυπνους που να γνωρίζουν τι να κάνουν για να εξαλείψουν την απειλή. Οι πλάγιοι μπακ δεν πρέπει να επιτρέπουν στους ακραίους να τους τρέχουν.

Πρέπει να παίζουν σφιχτά για να εκμηδενίζουν την απειλή. Και πάλι είναι θέμα γενναιότητας και εάν εγκαταλείψεις, ιδιαίτερα σε ένα παιχνίδι στο οποίο ένας ακραίος προσπαθεί να επιβληθεί στον αντίπαλο και γενικά στο παιχνίδι, τότε έχεις πρόβλημα. Εάν διαθέτεις γρήγορους ακραίους χρησιμοποίησε τους. Αυτό θα βοηθήσει στις πλαγιοκοπήσεις μόνο που αυτοί δε θα πρέπει να ξεχνούν τις αμυντικές τους υποχρεώσεις.

Διατήρησε την πρωτοπορία στο σκορ

Ο Mc Dermott συμβουλεύει πως να εκμεταλλευτείς μια πρωτοπορία στο σκορ αφού πρώτα την ευχαριστηθείς.

Απόλαυσε την

Πολλοί άνθρωποι θα σου πουν ότι μπορείς να σκοράρεις νωρίς. Αυτά είναι σαχλαμάρες. Υπάρχει όμως καλύτερο πράγμα από το να σκοράρεις μέσα στο πρώτο δίλεπτο; Αυτό είναι το καλύτερο σενάριο για τον προπονητή.

Εκμεταλλεύσου το

Εάν προηγηθείς νωρίς 1-0 τότε χτύπα στο ψαχνό και εάν σκοράρεις δεύτερο γκολ τότε σίγουρα είσαι σε καλό δρόμο και ο αντίπαλος σαστισμένος δεν πιστεύει τι του έχει συμβεί.

Διατήρησε τη συνοχή σου

Όταν επιτίθεσαι αλλά και όταν αμύνεσαι είναι σημαντικό να κρατάς τις θέσεις σου έτσι ασχέτως αν σκοράρεις νωρίς ή εάν δεχθείς γκολ είναι απαραίτητο να διατηρήσεις συνοχή διότι αυτό θα είναι η βάση για την αντεπίθεση. Κάθε παίκτης στην ομάδα πρέπει να γνωρίζεις το ρόλο του και παρ’ όλο που υπάρχουν μερικοί οι οποίοι παίζουν πιο ελεύθερα, όλα πρέπει να είναι συγκεντρωμένα άσχετα από την εξέλιξη του αγώνα.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα