Οι... σπάνιες συντριβές του Μουρίνιο! (vids)

Θάνος Σαρρής
Οι... σπάνιες συντριβές του Μουρίνιο! (vids)

bet365

Η Τσέλσι του Μουρίνιο δέχθηκε πέντε γκολ από την Τότεναμ και το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται τις μόλις τρεις φορές που ο «Special One» έχει δεν την εστία της ομάδας του να παραβιάζεται 4+ φορές!


Ο Ζοσέ Μουρίνιο προτίμησε μετά το 5-3 από την Τότεναμ να δηλώσει περισσότερο σοκαρισμένος από τη διαιτησία του Ντάουντ, παρά με το τελικό αποτέλεσμα και το γεγονός ότι οι «Μπλε» είχαν δεχθεί μόλις δύο φορές ακόμα στην ιστορία της Premier League «πεντάρα». Τελευταία ομάδα δε που της είχε βάλει περισσότερα ήταν η Νότιγχαμ Φόρεστ, τον Απρίλιο του 1991, με το παιχνίδι να λήγει 7-0! Η αλήθεια είναι ότι οι ομάδες του Ζοσέ ξέρουν πως να προστατεύουν την εστία τους, βασισμένες στη συνολική αμυντική λειτουργία και τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού. Το να δει λοιπόν ο Special One πέντε τεμάχια στα δικά του δίχτυα είναι από μόνο του κάτι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς μόλις τρεις φορές στην καριέρα του έχει δεχθεί 4+ γκολ!

Στα χέρια του Λεβαντόφσκι

Η προηγούμενη φορά ήταν τον Απρίλιο του 2013, όταν ήταν ακόμα στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ζοσέ Μουρίνιο ήθελε να αποφύγει το εμπόδιο της Μπάγερν Μονάχου, η οποία την προηγούμενη σεζόν την είχε θέσει τη Βασίλισσα εκτός διοργάνωσης στα ημιτελικά. Υποψιασμένος για τον τρόπο που το παιχνίδι των γερμανικών ομάδων μπορούν να του κάνουν τη ζημιά, προσπάθησε να ελέγξει τη μεσαία γραμμή, ωστόσο το συγκρότημα του Γίργκεν Κλοπ έδειχνε... δαιμονισμένο.

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν όργωνε το κέντρο, οι Ρόις και Γκέτσε δεν πιάνονταν και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι εκτελούσε χωρίς έλεος. Ο Γκέτσε, μάλιστα, πριν τη σέντρα ήταν το πρόσωπο του αγώνα, καθώς είχε ανακοινωθεί η μεταγραφή του στη Μπάγερν. Δεν επηρεάστηκε καθόλου. Μόλις στο 8' έφτιαξε το πρώτο γκολ για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά οι Μαδριλένοι ισοφάρισαν στο 43' με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Παρότι συνήθως η ομάδα που σκοράρει λίγο πριν το ημίχρονο αποκτά ψυχολογικό προβάδισμα, η Μπορούσια ήταν εκείνη που μπήκε στο δεύτερο με διάθεση να καθαρίσει το ματς.

Ο Λεβαντόφσκι σκόραρε στο 50', στο 55' και στο 66' με πέναλτι και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που βάζει τέσσερα γκολ στη Ρεάλ. Τόσο βαριά ήττα για ομάδα του Μουρίνιο δεν είναι και ό,τι πιο συχνό! Στη ρεβάνς, οι παίκτες του Mou επικράτησαν με 2-0 και είχαν ευκαιρίες για την ολική ανατροπή, ωστόσο τελικά έμειναν εκτός διοργάνωσης.

Το clasico της καταστροφής

Το όνειρο της δέκατης ευρωπαϊκής κούπας για τη Ρεάλ Μαδρίτης λοιπόν έμεινε ανεκπλήρωτο, ωστόσο πέρυσι έγινε πραγματικότητα. Η προηγούμενη 4+ ήττα του Μουρίνιο, όμως, είχε «πονέσει» περισσότερο. Ήταν στις 29/11 του 2010 για την Primera Division. Το πρότζεκτ του Πορτογάλου μάνατζερ στη Μαδρίτη ήταν ακόμα στα πρώτα του βήματα και η συντριβή με 5-0 από τη Μπαρτσελόνα ήταν εκκωφαντική. Για τον Μουρίνιο δε, ήταν η πρώτη φορά που είδε ομάδα του να δέχεται πάνω από τρία τέρματα, δείγμα χαρακτηριστικό για το πως δεν ήταν ποτέ στη λογική του να αφήσει ένα σκορ να ξεφύγει.

Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα, όμως, ήταν ασταμάτητοι. Έδειξαν τα δόντια τους με ένα δοκάρι του Μέσι και μόλις στο 10' ο Τσάβι, με τη βοήθεια της τύχης, άνοιξε το σκορ. Στο 18' ο Πέδρο εκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Κασίγιας και σημείωσε το δεύτερο τέρμα των Καταλανών. Ο Βίγια σε μόλις 4 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο σημείωσε το τρίτο και το τέταρτο της ομάδας του, με τους Μαδριλένους να... μην μπορούν να ελέγξουν τα νεύρα τους και να χτυπούν στο ψαχνό. Τελικά, το μόνο που κατάφεραν ήταν να δεχθούν ένα ακόμα γκολ, από τον Χεφρέν αυτή τη φορά, αλλά και να χάσουν με κόκκινη κάρτα τον Σέρχιο Ράμος, σε μια καθόλα εφιαλτική βραδιά για τον Special One, που δεν κατάφερε να βρει αντίδοτο στο tiki-taka.

Έπρεπε να περάσουν αρκετοί μήνες για να χάσει ο Ζοσέ τόσο πολύ τον έλεγχο σε κάθε ματς. Και να πέσει πάνω στον Χάρι Κέιν και την παρέα του, που έβαλε μετά από καιρό πέντε στο συγκρότημα του Μουρίνιο. Να δούμε πότε και αν θα υπάρξει επόμενη φορά!

 

Τελευταία Νέα