Οι 100 καλύτεροι του 2014 (50-41)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι του 2014 (50-41)

bet365

To 2014... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Συνέχεια με την τέταρτη 10άδα (από 50 μέχρι 41).

Η συντακτική ομάδα του FourFourTwo ψήφισε και σας παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, την καθιερωμένη 100άδα των κορυφαίων παικτών για το 2014. Ακολουθούν οι θέσεις από το 50 ως το 41.

50. Αρντά Τουράν (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Οι συγκρίσεις με τον Λιονέλ Μέσι είναι υπερβολικές, όμως λένε πολλά για την ικανότητα του Τούρκου μέσου. Ο Τουράν χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, έχει ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα μούσια στο ποδόσφαιρο και κάνει εκπληκτικά πράγματα στα αριστερά. Παίκτης-κλειδί για την Ατλέτικο στην πορεία προς τον τίτλο, η απουσία του ήταν αισθητή από τον τελικό του Champions League και φάνηκε.

*Ο Τουράν δημιούργησε 35 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του στο 2014. Επτά περισσότερες σε σχέση με το 2013.

49. Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Κατά κάποιον τρόπο, το 2014 είναι κάτι σαν χρονιά ορόσημο για τον Ρούνεϊ, καθώς έγινε αρχηγός τόσο της Γιουνάιτεντ όσο και της Αγγλίας. Η πορεία των κόκκινων διαβόλων, όμως, και της Αγγλίας στο Μουντιάλ ήταν οι χειρότερες στην καριέρα του. Ίσως γι' αυτό, τώρα μοιάζει να βρίσκει ξανά τη φόρμα του. Βρίσκει ξανά την «δίψα». Συνεχίζει να σκοράρει και πολύ σύντομα θα σπάσει και άλλα ρεκόρ.

*Ο Ρούνεϊ έγινε ο 9ος Άγγλος με 100 διεθνείς συμμετοχές τον περασμένο Νοέμβριο, όταν στο ματς με τη Σλοβενία φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

48. Μεσούτ Οζίλ (Άρσεναλ)

Ο Οζίλ βρίσκεται στην πρώτη 50άδα λόγω του Μουντιάλ, καθώς η πρώτη του σεζόν στην Άρσεναλ ήταν κάπως αδιάφορη. Ο Γερμανός έπεσε πολλές θέσεις σε σχέση με την περσινή λίστα (16ος), κάτι φυσιολογικό, καθώς η παρουσία του στην Premier League κρίνεται αναιμική. Είναι εκτός μέχρι το 2015 με πρόβλημα στο γόνατο, όμως ο 26χρονος μέσος δείχνει έτοιμος να αλλάξει τα πράγματα. «Ο Αρσέν Βενγκέρ ξέρει τι θέλει και ξέρω ότι μπορεί να με οδηγήσει ένα βήμα μπροστά. Μου δείχνει και του δείχνω απόλυτη εμπιστοσύνη», σχολίασε ο Οζίλ.

*Μόνο ο Σάντι Καθόρλα (64) δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από τον Οζίλ (45) στην Premier League στο 2014 για την Άρσεναλ.

47. Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Πολλοί τον βλέπουν ως τον διάδοχο στο... θρόνο του Τσάβι, ο Κόκε έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία της Ατλέτικο προς τον τίτλο, τον πρώτο από το 1996. Με 13 ασίστ, ο 22χρονος μέσος ήταν ο δεύτερος πιο δημιουργικός παίκτης στην La Liga πίσω μόνο από τον Ντι Μαρία, ενώ πέτυχε και σημαντικά γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, όπως εκεί στην Βαρκελώνη για τα ημιτελικά του Champions League. «Έχει σπουδαίο μέλλον, που μας δίνει πολλές επιλογές και αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά που βρίσκονται στις ακαδημίες μας», σχολίασε ο Σιμεόνε.

*Μόνο ο Άνχελ Ντι Μαρία (17) είχε περισσότερες ασίστ από τον Κόκε (13) στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2013-14.

46. Νταβίντ Αλάμπα (Μπάγερν)

Το να περιγράψεις τον Αλάμπα ως το πιο συναρπαστικό αριστερό μπακ στον κόσμο είναι μεν σωστό, όμως όχι και τόσο ακριβές αυτή τη στιγμή. Είναι πολλά περισσότερα, καθώς φέτος έχει παίξει τόσο στο κέντρο της άμυνας, όσο και στη μεσαία γραμμή, στη θέση από την οποία ξεκίνησε. Ο 22χρονος Αυστριακός είναι εκτός μέχρι το 2015 και αποτελεί από τις πιο σημαντικές απουσίες για τους Βαυαρούς. «Είναι πολύ σημαντικός για εμάς», επιβεβαίωσε ο Γκουαρδιόλα.

*Ο Αλάμπα πέρασε 89 σερί παιχνίδια χωρίς να δεχθεί κίτρινη κάρτα. Η τελευταία κίτρινη που δέχθηκε ήταν τον Αύγουστο του 2011.

45. Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Όταν ο Φαν Πέρσι θα κοιτάζει πίσω στο 2014, είναι δύσκολο να σκεφτεί κάτι άλλο πέρα από απογοήτευση. Σε ατομικό επίπεδο δεν τα πήγε και τόσο άσχημα, καθώς σκόραρε σταθερά τόσο για την Γιουνάιτεντ όσο και για την Ολλανδία στο Μουντιάλ. Τελικά, δεν πήρε με καμία αυτό που ήθελε. Αν βάλουμε και τους τραυματισμούς του, τα πράγματα δεν ήταν και τόσο καλά. Λόγω Μουντιάλ και μόνο βρίσκεται στη λίστα.

*Ο Φαν Πέρσι είχε 12 σουτ εντός εστίας στο Μουντιάλ. Μόνο ο Μπενζεμά (15) είχε περισσότερα.

44. Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς (Τσέλσι)

Ακόμη μία εντυπωσιακή χρονιά για τον Ιβάνοβιτς με τη φανέλα της Τσέλσι. Ακούραστος, κάνει όλες τις δουλειές στο γήπεδο και δίκαια δεν βγαίνει από την 11άδα. Μοιάζει έτοιμος να αναλάβει τον ρόλο του Τέρι, μόλις εκείνος αποχωρήσει, κάτι που ήδη κάνει για την Σερβία.

43. Τσάμπι Αλόνσο (Μπάγερν)

Αν και η δουλειά του ποδοσφαιριστή μπορεί να τον φέρει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι δύσκολο για κάποιον που έχει ξεπεράσει τα 30 να πείσει την οικογένειά του να μετακομίσει σε άλλη χώρα. Τουλάχιστον ο Αλόνσο δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσαρμοστεί στα γερμανικά γήπεδα και υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα κάνει εκπληκτικά πράγματα. Αποσύρθηκε από την εθνική στα 33 του, όμως δείχνει ότι έχει ακόμη ενέργεια με την Μπάγερν.

*Ο Αλόνσο είχε 216 επαφές με την μπάλα στο ματς της Μπάγερν με την Κολωνία, τις περισσότερες στις ιστορία σε ματς της Bundesliga.

42. Χαβιέρ Μασκεράνο (Μπαρτσελόνα)

Έχοντας περάσει τα τελευταία χρόνια ως κεντρικός αμυντικός, ο Μασκεράνο δείχνει ότι με άνεση επιστρέφει στο κέντρο και είναι ακόμη καλύτερος. Εκεί έπαιξε στο Μουντιάλ με την Αργεντινή, κάνοντας εκπληκτικές εμφανίσεις. Ο ρόλος του ίσως να ήταν ακόμη πιο κρίσιμος από εκείνον του Μέσι, όμως ο Λουίς Ενρίκε αποφάσισε να τον διατηρήσει στο κέντρο της άμυνας.

*Ο Μασκεράνο έκανε 65 κοψίματα στο πρωτάθλημα στο 2014, 20 περισσότερα από κάθε άλλον συμπαίκτη του.

41. Ζερόμ Μπόατενγκ (Μπάγερν)

Αν και όχι επίσημα ήταν ο MVP του τελικού του Μουντιάλ. Αυτό ήρθε αφού βοήθησε την Μπάγερν να φτάσει στο νταμπλ. Ο 26χρονος αμυντικός έχει βελτιωθεί πάρα πολύ υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος αμέσως διέκρινε το ταλέντο του.

*Στο 2014 η Μπάγερν έχει δεχθεί κατά μέσο όρο 0,5 γκολ ανά ματς με τον Μπόατενγκ στην 11άδα, ενώ χωρίς αυτόν 1.

Δείτε εδώ την 10άδα 100-91, εδώ την 90-81, εδώ την 80-71, εδώ την 70-61 και εδώ την 60-51.

 

Τελευταία Νέα