Πού θα πάει ο Κεντίρα;

Πού θα πάει ο Κεντίρα;

bet365

Το μέλλον του Σάμι Κεντίρα ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τους πιθανούς προορισμούς του Γερμανού μέσου της Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεν είναι από τους παίκτες που έχει τους πολλούς οπαδούς, δεν προσφέρει θέαμα και η τεχνική δεν είναι το δυνατό του σημείο. Παρόλα αυτά ο 27χρονος κόφτης έχει βρεθεί στο επίκεντρο μεταγραφικών σεναρίων τους τελευταίους μήνες αφού ακόμα δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει στο τέλος της σεζόν. Το εξαιρετικό Mundial που έκανε στην Βραζιλία και τα σωματικά προσόντα του, τον έχουν φέρει στο στόχαστρο κάποιων εκ των κορυφαίων κλαμπ του κόσμου και το ότι σε μερικές εβδομάδες θα μπορεί να μιλήσει απευθείας με όποια ομάδα θέλει καθιστούν το μέλλον του αβέβαιο. Τα physical χαρακτηριστικά έχουν κάνει ομάδες της Premier League να ασχοληθούν, όπου υπάρχει Γερμανός υπάρχει και η Μπάγερν Μονάχου, ενώ παρότι έχει ήδη απορρίψει προτάσεις για να ανανεώσει, ο τραυματισμός του Λούκα Μόντριτς δημιουργεί πιθανότητες να παραμείνει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Αρσεναλ
Είναι από τις ομάδες που ακούγονται σταθερά τον τελευταίο καιρό, αφού έχει τεράστιο αμυντικό πρόβλημα και θεωρείται βέβαιο ότι ο Κεντίρα θα συμμαζέψει τα πράγματα στο κέντρο. Οι Gunners έχασαν για ακόμα μία φορά με τραυματισμό τον Τζακ Γουίλσιρ, ενώ Αρτέτα και Φλαμινί δύσκολα μπορούν να πείσουν ότι διαθέτουν ό,τι χρειάζεται για να παρέχουν στον Βενγκέρ ασφάλεια στη μεσαία γραμμή. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Αγγλία, η Αρσεναλ έκανε πίσω για την περίπτωσή του το καλοκαίρι εξατίας του μισθού των 150.000 λιρών την εβδομάδα που φέρεται να ζητάει, όμως δεδομένης της εικόνας και της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας, ένας διαθέσιμος στην αγορά Κεντίρα μάλλον είναι must buy για τους Κανονιέρηδες. Αν τελικά γίνει θα κάνει παρέα στο «Emirates» με τον Οζίλ, με τον οποίο είχαν πάει μαζί στην Ρεάλ το 2010. «Θέλω περισσότερους Γερμανούς στην ομάδα. Εγώ και ο Οζίλ του έχουμε πει πολλές φορές να έρθει» δήλωσε πρόσφατα ο Μερτεζάκερ.

Τσέλσι
Αν και δεν είναι η ομάδα που έχει άμεση ανάγκη τις υπηρεσίες του 27χρονου, η Τσέλσι φαντάζει ως ένας πιθανός προορισμός, ειδικά από τη στιγμή που στον πάγκο της βρίσκεται ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Special One είχε κάνει τον Κεντίρα μία από τις πρώτες του μεταγραφές το καλοκαίρι του 2010, όταν είχε αναλάβει την Ρεάλ Μαδρίτης και στην χειρότερη δεν θα 'χαλιόταν' να τον έχει στη διάθεσή του και στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι Μπλε πηγαίνουν τραίνο σε Premier League και Champions League και βάση της εικόνας τους δεν τον χρειάζονται, όμως στον Μουρίνιο αρέσει να έχει παίκτες-μαχητές και ο Γερμανός θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σκληρό τείχος μαζί με τον Μάτιτς. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο βέβαια αυτός που θα την πλήρωνε θα ήταν ο Οσκαρ, αφού με την είσοδο του Κεντίρα ο Φάμπρεγας θα χρησιμοποιούνταν σε πιο προωθημένο ρόλο. Ο Μουρίνιο πάντως δύσκολα θα ήθελε να πειράξει τη χημεία της Τσέλσι τη δεδομένη στιγμή, όμως δεδομένου ότι συμμετέχει σε τέσσερις διοργανώσεις, ο διεθνής μέσος μόνος περιττός δεν θα ήταν.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Σε mode ενίσχυσης βρίσκονται από το καλοκαίρι οι Κόκκινοι Διάβολοι και παρότι δαπάνησαν 190 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές, η εικόνα τους κάθε άλλο παρά λέει ότι το ρόστερ είναι πλήρες. Με επενδύσεις τύπου Ερέρα, ο οποίος κόστισε 36 εκατ. ευρώ και πρόσφατα βρέθηκε να παίζει με τις ρεζέρβες, αλλά και με τον τραυματισμό του Μπλιντ, οι Κόκκινοι Διάβολοι είναι σε ανάγκη απόκτησης νέου μέσου. Αν και η ψυχρή λογική λέει ότι στο «Ολντ Τράφορντ» πρέπει να αποκτηθούν αμυντικοί, ένας παίκτης σαν τον Κεντίρα θα αποτελούσε ένεση ποιότητας και θα έδινε περισσότερες επιλογές και βάθος στον πάγκο του Φαν Γκααλ. Η Γιουνάιτεντ απέδειξε ότι διαθέτει τα χρήματα για να πάρει παίκτες-ονόματα και είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι χρειάζεται έναν παίκτη που εκτός από πωλήσεις σε φανέλες θα προσφέρει άμεσα στο γήπεδο αυτά που θέλει ο προπονητής. Ο Κεντίρα δεν θα έχει αντίπαλο για την 11άδα και δεδομένης της υπάρχουσας κατάσταση θα δέσει το κέντρο σε ένα σύνολο που ουσιαστικά χτίζεται από την αρχή.

Μπάγερν Μονάχου
Οπου υπάρχει διεθνής Γερμανός, υπάρχει και η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί δεν πήραν το 2007 τον πρωταθλητή με την Στουτγκάρδη, όμως τον σκέφτηκαν το καλοκαίρι που πέρασε. Με τον Τόνι Κροος να κάνει την αντίθετη διαδρομή και να πηγαίνει στην Ρεάλ, η διοίκηση του κλαμπ πρότεινε στον Γκουαρδιόλα την απόκτηση του Κεντίρα, όμως ο Καταλανός τεχνικός της απέρριψε. Το θέμα με τον ύψους 1.89 μ. χαφ επανήλθε στο προσκύνιο πρόσφατα από τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης και μάλιστα σαν πιθανότητα απόκτησης από τον Ιανουάριο, όμως απ' ότι φαίνεται ο Γερμανός δεν έχει τα χαρακτηριστικά που θέλει Πεπ για τον τρόπο παιχνιδιού στο «Allianz Arena». Αν και το ποδόσφαιρο μας έχει διδάξει ότι ποτέ δεν πρέπει να λέμε ποτέ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Μπάγερν, Μάρκους Χέρβικ, διέψευσε τα ρεπορτάζ για τον Κεντίρα. «Αυτές οι φήμες δεν είναι αληθινές».

Ρεάλ Μαδρίτης
Μπορεί τους τελευταίους να προκύπτουν όλο και περισσότερες φήμες για το που θα συνεχίσει την καριέρα ο Γερμανός, όμως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να παραμείνει στην Ρεάλ. Ειδικά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μόντριτς αλλά και το ότι δεν εμπιστεύεται 100% τον Ιγιαραμέντι, ο Κάρλο Αντσελότι θέλει τον Κεντίρα να μείνει στο «Μπερναμπέου». Ακόμα και αν τελικά δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Μερένγκες, ο Ιταλός θέλει να τον κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Παρότι σε αυτή την περίπτωση η Ρεάλ δεν θα πάρει πίσω ούτε ένα από τα 14 εκατ. ευρώ που έδωσε το 2010 στην Στουτγκάρδη, θα αποφύγει να μείνει 'γυμνή' στο κέντρο με τρεις διοργανώσεις να περιμένουν. «Ο Κεντίρα είναι καλά. Τον πιστεύω και θέλει να μείνει. Μου το είπε. Θα προσπαθήσουμε να ανανεώσουμε το συμβόλαιό του. Είχε τραυματισμό αλλά είναι σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης» είπε ο Καρλέτο και αναφέρθηκε στο ότι ο 27χρονος μπορεί να παίξει τον ρόλο του αντι-Μόντριτς. «Εχω την επιλογή του Κεντίρα, αν είναι καλά θα παίξει, θα δούμε».

Follow me: Giorgio_Oddo

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης