Οι πιο εμβληματικές φανέλες στην ιστορία! (vids)

Gazzetta team
Οι πιο εμβληματικές φανέλες στην ιστορία! (vids)

bet365

Η επιλογή ήταν δύσκολη, αλλά το FourFourTwo του Gazzetta.gr κατέληξε σε ένα Top 10 με τις δέκα πιο εμβληματικές φανέλες στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Βραζιλία 1970

Η εμφάνιση των «καριόκας» είναι all time clasic. Για την περίσταση επιλέξαμε εκείνη από το Μουντιάλ του 1970, όπου η Σελεσάο του Πελέ, του Κάρλος Αλμπέρτο, του Ζαίρζίνιο, του Ριβελίνο και των άλλων θρύλων κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο νικώντας 4-1 την Ιταλία στον τελικό. Οι πράσινες λεπτομέρειες στο λαιμό και τα μανίκια και το μπλε σορτσάκι έμειναν στην ιστορία.


Άγιαξ 1972

Άσπρη φανέλα με κόκκινη χοντρή ρίγα στο κέντρο. Η θρυλική φανέλα του Άγιαξ που συνδέθηκε με το total football και τις ομάδες του Μίχελς και του Κόβατς, του Γιόχαν Κρόιφ και της επανάστασης στο ποδόσφαιρο με τα δύο συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης και το τρεμπλ είναι διαχρονική. Ανεξαρτήτως εποχής....


Αργεντινή 1986

Η εικόνα του Ντιέγο Μαραντόνα να στέλνει τη μπάλα με το χέρι στην εστία του Σίλτον και στη συνέχεια να περνάει όλη την ομάδα της Αγγλίας για να χαρίσει στην Αργεντινή το τρόπαιο είναι κάτι παραπάνω από all time clasic. Οι πιο πρόσφατοι έχουν συνδέσει την «Αμπιλσελέστε» με το γαλανόλευκο, ωστόσο για πολλούς από τους πιο... παλιούς η λέξη Αργεντινή φέρνει στο μυαλό εκείνη την μπλε εμφάνιση!

Ολλανδία 1988

Οι «οράνιε» έχουν τη δική τους σχολή ποδοσφαίρου και τη δική τους παράδοση στο πορτοκαλί. Στο Euro 1988 η Ολλανδία έφτασε μέχρι την κορυφή, παρουσιάζοντας μία πραγματικά εντυπωσιακή ομάδα. Το συγκρότημα του Ρίνους Μίχελς με τους Φαν Μπάστεν, Ράικαρντ, Γκούλιτ, Κούμαν και άλλους φόρεσε μια ιδιαίτερη εμφάνιση, που συνδέθηκε με την ιστορική στιγμή.


Μιλαν 1994

Η κλασική φανέλα της Μίλαν είναι η μαυροκόκκινη. Άρρηκτα συνδεδεμένη με τους ροσονέρι όμως είναι και η λευκή, την οποία προτιμήσαμε λόγω της μεγάλης επιτυχία στους Ευρωπαϊκούς τελικούς. Εκείνο το ονειρικό βράδυ για τους Μιλανέζους, που νίκησαν με 4-0 τη Μπαρτσελόνα και κατέκτησαν το Champions League ήταν επί ελληνικού εδάφους, κάνοντας τη «λευκή» Μίλαν ακόμα πιο... legendary στους ποδοσφαιρόφιλους της χώρας μας.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1999

Ήταν η χρονιά που οι «Κόκκινοι Διάβολοι» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έφτασαν στο pick τους. Το θρυλικό τρεμπλ πέρασε από τον τελικό με τη Μπάγερν Μονάχου και την απόλυτη ανατροπή των Σέριγχαμ και Σόλσκιερ. Η κόκκινη φανέλα που γέννησε σε μια χρονιά πολλούς ακόμα οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συλλογή.

Ρεάλ Μαδρίτης, the Gallacticos

Κάθε χρόνο από την αρχή της δεκαετίας των 00s η Ρεάλ Μαδρίτης γέμιζε αστέρες. Φίγκο, Ρονάλντο, Μπέκαμ, Ζιντάν, σε συνδυασμό με Ραούλ, Ρομπέρτο Κάρλος, Κασίγας και τους άλλους υπάρχοντες blancos έκανε τη «Βασίλισσα» του Φλορεντίνο Πέρεθ ένα πρότζεκτ γεμάτο λάμψη και την απλή κατά τα άλλα φανέλα της να ξεχωρίζει.

Μπαρτσελόνα 2009

Η πρώτη ισπανική ομάδα που έκανε το μεγάλο τρεμπλ, παίζοντας ένα ποδόσφαιρο που άφησε ιστορία. Ο «δάσκαλος» Γκουαρδιόλα, τα «εργαλεία» Τσάβι και Ινιέστα και ο σολίστας Μέσι, πλαισιωμένοι από ένα ρόστερ απολύτως κατάλληλο για την επανάσταση του tiki-taka. Συνολικά, κατέκτησε έξι τίτλους μέσα σε μία χρόνια και αποτέλεσε το πρώτο ευρωπαϊκό κλαμπ που καταφέρνει κάτι ανάλογο.


Ισπανία 2010

Ποτέ δεν βρήκε τους υποστηρικτές στην Ελλάδα που θα άρμοζε στα κατορθώματά της. Ωστόσο, η «Ρόχα» από το 2008 μέχρι το 2012 κατέκτησα όλες τις μεγάλες διοργανώσεις (δύο Euro, ένα Μουντιάλ), αποτελώντας την πιο επιτυχημένη Εθνική ομάδα της πρόσφατης ιστορίας. Η φανέλα της δεν θα μπορούσε να μην γίνει κλασική.

Μπάγερν Μονάχου 2013

Η πιο πρόσφατη εμβληματική φανέλα ανήκει στους Βαυαρούς του Γιουπ Χάινκες όπου διέλυσαν τα πάντα στο διάβα τους, κατέκτησαν Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League και παρουσίασαν ένα εκπληκτικό σύνολο που έπαιζε σχεδόν αψεγάδιαστο ποδόσφαιρο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα