Το... καράτε στην υπηρεσία της μπάλας!

Gazzetta team
Το... καράτε στην υπηρεσία της μπάλας!

bet365

Καράτε και ποδόσφαιρο γίνεται; Κι όμως γίνεται και μάλιστα έχει θαυμαστά αποτελέσματα. Διαβάστε την ανάλυση και ετοιμαστείτε για πολλά νταν!

Μπες μέσα στη σκέψη τους

Θυμίζω στους αντιπάλους μου τις ατέλειες τους. Θα τους μιλήσω για τις ήττες τους και γιατί έχασαν. Θέλω να τους κάνω να σκέφτονται ότι θα βγουν νοκάουτ και να αρχίσουν να αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους. Υπογραμμίζοντας τις αδυναμίες τους μου δίνει εμπιστοσύνη. Εάν κερδίσεις στον ψυχολογικό τομέα τότε θα αποκτήσεις ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Χτύπα δυνατά

Όπως ακριβώς στο ποδόσφαιρο έτσι και εδώ χρειάζεσαι δύναμη στα χτυπήματα με το πόδι. Για να μεγαλώσεις τη δύναμη του ποδιού συνδύασε πηδηματάκια του μποξ με χτυπήματα με την ειδική μπάλα εκγύμνασης (medicine ball).

Στάσου μπροστά σε ένα ψηλό κιβώτιο και πήδηξε πάνω σ’ αυτό πέντε φορές και μετά χτύπα πέντε φορές τη μπάλα στον απέναντι τοίχο με το πόδι. Επανέλαβε αυτή τη διαδικασία πέντε φορές με ένα μικρό διάλλειμα μετά τη συμπλήρωση του κάθε σετ των πέντε προσπαθειών.

Εξασκήσου στην αντοχή στον πόνο

Το κλουβί είναι το πιο μοναχικό μέρος στον κόσμο όταν είσαι κουρασμένος έτσι προετοιμάζομαι για την άσκηση: «κεφάλι, σώμα, άλμα».

Βρες κάποιον να σου κρατάει τον σάκο του μποξ. Χτύπα το σάκο όσο πιο γρήγορα μπορείς για 2 φορές με τις γροθιές. Κατόπιν 20 φορές με τα γόνατα και τελείωσε με 20 χτυπήματα στα οποία τα γόνατα να φθάνουν έως το στήθος. Κάνε την άσκηση αυτή επί τρία λεπτά.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα