Πώς να πάρεις εξ’ αρχής τα ηνία του αγώνα!

Gazzetta team
Πώς να πάρεις εξ’ αρχής τα ηνία του αγώνα!

bet365

«Πιάσε τον αντίπαλο στον ύπνο χωρίς να χρειαστεί να κουραστείς καν γι’ αυτό». Αυτή είναι η συμβουλή του πολυμήχανου ακραίου της Stoke City, Michael Kightly.

Ερώτηση μέσω e-mail:

Σε κάθε παιχνίδι η ομάδα ξεκινάει μουδιασμένα και μετά τρέχουμε και δε φτάνουμε για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Πως μπορούμε να πάρουμε εμείς την πρωτοβουλία;

Ο Michael Kightly απαντάει:

Έχω αγωνιστεί με ομάδες οι οποίες ξεκινούσαν τόσο δυνατά που εξουδετερώναμε τον αντίπαλο και στην πραγματικότητα είχαμε κερδίσει το παιχνίδι πριν καλά-καλά ξεκινήσει.

Αλλά όμως εάν ξεκινάς πάντα με αυτόν τον ξέφρενο ρυθμό κουράζεσαι πολύ και αργότερα δε μπορείς να σκοράρεις. Στην Stoke ο Tony Pullis, ο προπονητής μας, μας τοποθετεί σε μια συμπαγή διάταξη ούτως ώστε στην αρχή τον αγώνα η ομάδα να είναι αρραγής και να μην επιτρέπει την παραμικρή διάσπαση και έτσι προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ομάδα σε όλο το παιχνίδι.

Με αυτόν τον τρόπο παραμένουμε πειθαρχημένοι και ο κάθε ένας γνωρίζει το ρόλο του. Αυτό είναι το κλειδί. Και αυτό σκεφτόμαστε στη διάρκεια της ομιλίας πριν από τον αγώνα.

Μερικές ομάδες αρέσκονται σε επιθετικό παιχνίδι από την αρχή και μερικές φορές αυτό έχει επιτυχία αλλά εγώ νομίζω ότι μου πάει καλύτερα όταν αυτό το κάνει ο αντίπαλος.

Με ερεθίζει το γεγονός όταν κάποιος προσπαθεί να με κτυπήσει για να δείξει κάτι. Βγάζοντας βαθιές μπαλιές στην αρχή του αγώνα μπορεί να είναι ωφέλιμο. Έτσι ανοίγεις το παιχνίδι και δοκιμάζεις την κίνηση της αντίπαλης άμυνας. Με αυτό τον τρόπο το παιχνίδι μεταφέρεται στην περιοχή του αντιπάλου και μπορούν να υπογραμμιστούν οι αμυντικές του δυσλειτουργίες. Αυτό σου δίνει μια καλή αρχή και σου επιτρέπει να παίζεις παιχνίδι με πάσες.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα