Νοτιοαφρικάνοι που «έφυγαν» νωρίς...

Gazzetta team
Νοτιοαφρικάνοι που «έφυγαν» νωρίς...

bet365

Ο Σένζο Μεβίγια δολοφονήθηκε στο σπίτι της φίλης του και το FourFourTwo θυμάται εννέα περιπτώσεις Νοτιοαφρικανών παικτών που «έφυγαν» νωρίς... Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος.

Σένζο Μεβίγια (27 ετών)
Η δολοφονία του συγκλόνισε τη Νότιο Αφρική και έφερε ξανά στο φως το τεράστιο ποσοστό εγκληματικότητας. Ο Μεβίγια ήταν στην καλύτερη φάση της καριέρα τους, αρχηγός της Ν. Αφρικής και των Ορλάντο Πάιρατς. Ωστόσο, πυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι της φίλης του, ποπ σταρ, Κέλι Κουμάλο όταν προσπάθησε να την προστατεύσει.

Σίζε Μοτούνγκ (31 ετών)
Με 51 συμμετοχές το καλύτερο δεξί μπακ στην ιστορία της Νοτίου Αφρικής, ο Μοτούνγκ έπεσε θύμα της μάστιγας του AIDS σοκάροντας τη χώρα του το 2001. Ηταν πρωταγωνιστής της Ν. Αφρικής στον τίτλο του Κόπα Αφρικα το 1996, έχει διακριθεί με την Γιόμο Κόσμος, έπαιξε σε Ισπανία και Ελβετία

Οσκαρ Ντουαγκάε (33 ετών)
Ο εξαιρετικός αμυντικός βρήκε τραγικό θάνατο τον Αυγουστο του 2010 σε ηλικία 33 ετών, όταν χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Αυτό συνέβη στο Γκέρμιστον, μόλις λίγα λεπτά μετά το τέλος της προπόνησης με τη Γιόμο Κόσμος. Εμπειρος παίκτης με πολλές συμμετοχές στην Εθνική!

Φερνάντο Μάτολα (25 ετών)
Τραγικό θάνατο βρήκε ο εξαιρετικός Μοζαμβικανός αμυντικός το 2007 μαζί με την οικογένειά του. Το αυτοκίνητο του 25χρονου έφυγε από τον δρόμο, συγκρούστηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες, με συνέπεια να σκοτωθεί ο ίδιος, η γυναίκα του και τα δυο του παιδιά. Ηταν τόσο φρικτό το δυστύχημα που τα πτώματα δεν μπόρεσαν να αναγνωριστούν.

Τζέφρεϊ Ντούκα (27 ετών)
Ο Ντούκα, διεθνής παίκτης με τη Ν. Αφρική βρέθηκε στο στόχαστρο της Τσέλσι, αλλά τελικώς έπαιξε μπάλα στο Βέλγιο. Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε ταβέρνα της πόλης του Kroonstad από μεθυσμένους πελάτες. Οι δολοφόνοι τον... θεωρούσαν φίλο τους.

Μπάφο Μπιγέλα (31 ετών)
Ενας από τους πιο έμπειρους μέσους των γηπέδων της Νοτίου Αφρικής, ο Μπάφο Μπιγέλα πέθανε από ασθένεια που ποτέ δεν έγινε γνωστή σε ηλικία 31 ετών. Ακόμα και τώρα κανείς δεν ξέρει πως «έφυγε» ο διεθνής παίκτης.

Γκιφτ Λέρεμι (22 ετών)
Ενα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που πέρασαν ποτέ από τη Ν. Αφρική. Απίστευτη σωματοδομή, θα μπορούσε να παίξει στην Ευρώπη, αλλά ποτέ δεν συνειδητοποίησε τις δυνατότητές του. Πρωταγωνίστησε σε Ορλάντο και Μαμελόντι, ήταν διεθνής, αλλά σκοτώθηκε το 2007 σε αυτοκινητιστικό.

Σ'Μπονέλ Ντλάντλα (21 ετών)
Ενα μεγάλο ταλέντο βρήκε τραγικό θάνατο στα 21 του χρόνια. Ο καυγάς με την κοπέλα του κατέληξε σε τραγωδία. Η νεαρή φίλη του, Χολίσα Ραντέμπε τον πυροβόλησε δυο φορές στο κεφάλι, χωρίς να γνωρίζει κανείς τους λόγους.

Σκάρα Νγκομπέσε (29)
Ο διεθνής εξτρέμ πέθανε στο Γιοχάνεσμπουργκ τον Μάιο του 2010 όταν και κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του. Ηταν μόλις 29 ετών, ωστόσο έπασχε από φηματίωση για κάποιο χρονικό διάστημα. Ηταν διεθνής με συμμετοχές στη Νότιο Αφρική.

 

Τελευταία Νέα