Οι απουσίες κάνουν τη Γιουνάιτεντ πιο... «ομάδα»

Οι απουσίες κάνουν τη Γιουνάιτεντ πιο... «ομάδα»

Οι απουσίες κάνουν τη Γιουνάιτεντ πιο... «ομάδα»

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος εξηγεί γιατί οι τραυματισμοί και οι τιμωρίες μπορούν να φέρουν αγωνιστική ισορροπία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Χωρίς τον τιμωρημένο Γουέιν Ρούνει και τον τραυματία Άντερ Ερέρα παρατάχθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο αγώνα κόντρα στην Έβερτον. Πρόκειται για δύο από τα βασικά «γρανάζια» στη μηχανή του Λουίς Φαν Χάαλ, αφού τόσο ο αρχηγός, όσο και ο Ισπανός συγκαταλέγονται στους ενδεκαδάτους.

Κι όμως η απουσία τους από το παιχνίδι με τους «εφοπλιστές» κάθε άλλο παρά στοίχισε στη Γιουνάιτεντ. Ίσα-ίσα που έδωσε την ευκαιρία στον Φαν Χάαλ να παρατάξει μια πιο ισορροπημένη ενδεκάδα. Για πρώτη φορά φέτος, στο 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο, οι «μπέμπηδες» είχαν έναν καθαρόαιμο δεξιό μέσο (Βαλέντσια), έναν καθαρόαιμο αριστερό μέσο (Ντι Μαρία) και ένα κλασικό δεκάρι (Μάτα). Ο Μπλιντ μπορεί να μην είναι καθαρός κόφτης, όμως ο συμπατριώτης του τεχνικός προσπαθεί να τον κάνει. Μέχρι τώρα, σε κανένα παιχνίδι, δεν είχε γίνει αυτό.

Όταν όμως άπαντες είναι ετοιμοπόλεμοι τι γίνεται; Τι επιπτώσεις υπάρχουν στο παιχνίδι των «μπέμπηδων»; Ο Φαν Χάαλ είναι σχεδόν... αναγκασμένος να τοποθετεί ποδοσφαιριστές σε άλλες θέσεις από αυτές που αγωνίζονται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφορων ειδών καραμπόλες.

Παρουσία των Φαλκάο και Φαν Πέρσι στην επίθεση, η μοναδική θέση που μπορεί να χωρέσει ο Ρούνεϊ είναι αυτή πίσω από τους δύο φορ. Δεκάρι δηλαδή. Κάτι που φυσικά δεν είναι. Με αποτέλεσμα το καθαρόαιμο δεκάρι, όπως είναι ο Μάτα, να είναι εκτός ενδεκάδας.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Ερέρα. Με όλες τις θέσεις τις μεσαίας γραμμής κατειλημμένες, ο Ισπανός κεντρικός μέσος «εξορίζεται» στα δεξιά και ένας καθαρόαιμος δεξιός χαφ, όπως ο Βαλέντσια, μένει στον πάγκο.

Τι πρέπει όμως να κάνει γι’αυτό ο Λουίς Φαν Χάαλ; Φυσικά όχι να προσεύχεται, ώστε να έχει τραυματισμούς ή τιμωρίες. Η σεζόν είναι τόσο μεγάλη, που είναι δεδομένο πως θα χρειαστούν όλοι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές των «μπέμπηδων». Τι κι αν υπάρχουν Φαλκάο-Φαν Πέρσι-Ρούνεϊ για δύο θέσεις στην επίθεση; Κάποια στιγμή όλοι θα χωρέσουν, λόγω τραυματισμών ή τιμωριών. Το ίδιο και ο Μάτα, που αυτή τη στιγμή δεν είναι βασικός.

«Όταν μας παρουσιάστηκε η ευκαιρία να πάρουμε δανεικό τον Φαλκάο, δε γινόταν να την αγνοήσουμε, επειδή υπήρχαν παίκτες για αυτή τη θέση. Τέτοιος παίκτες δεν τους αφήνεις», είχε πει πρόσφατα ο Φαν Χάαλ. Και είχε απόλυτο δίκιο. Πέρα από τις σωστές τοποθετήσεις, όμως, ο Ολλανδός τεχνικός οφείλει να κάνει και σωστή διαχείριση των αγώνων. Όχι όπως με την Έβερτον, που αντικατέστησε τον Κολομβιανό με τον Γουίλσον, με αποτέλεσμα όλοι οι «εφοπλιστές» να βγουν μπροστά και να φτάσουν μια ανάσα από την ισοφάριση. Ας όψεται όμως ο Ντε Χέα και η Γιουνάιτεντ δεν πλήρωσε τα λάθη του Φαν Χάαλ.

 

Τελευταία Νέα