Υπάρχει ακόμη ζωή στο ''6'' στη Ρεάλ

Υπάρχει ακόμη ζωή στο ''6'' στη Ρεάλ

Υπάρχει ακόμη ζωή στο ''6'' στη Ρεάλ

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για τον άσο που έβγαλε από το μανίκι του ο Κάρλο Αντσελότι στα τελευταία δύο παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης και ακούει στο όνομα Ασιέρ Ιγιαραμέντι.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι η «βασίλισσα» πλήρωνε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ τη ρήτρα των 32 εκατομμυρίων ευρώ για να κάνει δικό της ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ισπανίας στη θέση του αμυντικού μέσου, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για το μελλοντικό αντι-Αλόνσο.

Η πληρότητα όμως της Ρεάλ στη μεσαία γραμμή την περσινή σεζόν, δεν έδωσε στον Ιγιαραμέντι μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Η τριάδα των Τσάμπι Αλόνσο, Άνχελ Ντι Μαρία και Λούκα Μόντριτς δεν άφηνε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης, με τον ισπανό μέσο να βρίσκεται κυρίως στο πάγκο και να περνά συνήθως ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ο Αλόνσο ήταν τιμωρημένος, ο Αντσελότι προτίμησε τον Κεντίρα στο αρχικό σχήμα, με τον Ιγιαραμέντι να μην αγωνίζεται ούτε δευτερόλεπτο στη Λισαβόνα.

Τα δεδομένα φέτος είναι όμως διαφορετικά. Ο Τσάμπι Αλόνσο είναι στην Μπάγερν Μονάχου και ο Άνχελ Ντι Μαρία στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η έλευση των Χάμες Ροντρίγκεζ και Τόνι Κρόος ισχυροποίησε μεν τη Ρεάλ στο δημιουργικό κομμάτι, όμως την αποδυνάμωσε αισθητά στο ανασταλτικό. Στη φετινή τριάδα του κέντρου (Χάμες-Κρόος-Μόντριτς) δεν υπάρχει καθαρόαιμο εξάρι, ενώ ο Κεντίρα που θα μπορούσε να είναι ο ανταγωνιστής του Ιγιαραμέντι στη θέση του αμυντικού χαφ είναι... στα πιτς, λόγω τραυματισμού.

Η «τρύπα» στη θέση του κόφτη φάνηκε από το ξεκίνημα της σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο Κάρλο Αντσελότι ήταν αποφασισμένος να πορευθεί - στην αρχή τουλάχιστον - με όλους τους galacticos στη βασική ενδεκάδα. Τα αποτελέσματα γνωστά. Απώλεια του ισπανικού σούπερ καπ και δύο σερί ήττες από Ρεάλ Σοσιεδάδ και Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρωτάθλημα, που άφησαν πίσω στην κούρσα του τίτλου τη «βασίλισσα».

Το περασμένο Σάββατο οι «μερένγκες» δοκιμάστηκαν στο Ριαθόρ απέναντι στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Το 0-3 του ημιχρόνου έγινε νωρίς στην επανάληψη 1-3 και με τον Αντσελότι να βλέπει πως ξυπνούν «εφιάλτες» τύπου... Ανοέτα (η Ρεάλ είχε προηγηθεί με 0-2, όμως ηττήθηκε με 4-2 από τη Σοσιεδάδ) αποφάσισε να ρίξει στη μάχη του Ασιέρ Ιγιαραμέντι, προκειμένου να θωρακίσει ανασταλτικά τη μεσαία γραμμή.

Η Ρεάλ κυριολεκτικά «μεταμορφώθηκε». Τι κι αντικαταστάθηκε ο βασικός επιθετικός, Καρίμ Μπενζεμά, από την είσοδο του Βάσκου στο 59’ μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού η ομάδα του Αντσελότι σημείωσε ακόμη πέντε τέρματα φτάνοντας στο ιστορικό 2-8. «Η παρουσία του Ιγιαραμέντι στο κέντρο μας έδωσε ισορροπία», δήλωσε ο τεχνικός της «βασίλισσας» μετά το ματς. Κάτι που ήταν απολύτως σωστό, αφού μπήκε στο παιχνίδι ένας ποδοσφαιριστής που έκοβε, κάλυπτε και έκανε τάκλιν, προκειμένου να βγουν οι συμπαίκτες του μπροστά. Κοινώς στον αγώνα μπήκε ένας παίκτης που δε φοβόταν να πέσει... στη φωτιά, ενώ είχε το εκπληκτικό 100% στις μεταβιβάσεις με 41/41 σωστές πάσες.

Αυτή τη «μεταμόρφωση» της Ρεάλ Μαδρίτης στο τελευταίο μισάωρο στο Ριαθόρ εξαργύρωσε ο Ιγιαραμέντι στο αμέσως επόμενο παιχνίδι της ομάδας του. Απέναντι στην Έλτσε, ο Κάρλο Αντσελότι τον ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος βασικό, αφήνοντας στον πάγκο τον Λούκα Μόντριτς. Το τελικό 5-1 και το γεμάτο 90λεπτο του Βάσκου δείχνουν πως ο Ιταλός προπονητής στηρίζεται πλέον στον 24χρονο μέσο, προκειμένου να καλύψει την «τρύπα» στη θέση του αμυντικού μέσου.

Ο Ιγιαραμέντι ξέρει πως αυτή είναι η ευκαιρία του να καθιερωθεί στη «βασίλισσα» και είναι αποφασισμένος να την αρπάξει από τα μαλλιά. Η παρουσία του, άλλωστε, έδειξε πως υπάρχει ακόμη ζωή στο ''6'' στη Ρεάλ.

 

Τελευταία Νέα