Τζο Χαρτ: Ο κορυφαίος της γενιάς του

Gazzetta team
Τζο Χαρτ: Ο κορυφαίος της γενιάς του

bet365

Φόρεσε τα σωστά παπούτσια, οπλίσου με αποφασιστικότητα και θα αντιμετωπίσεις ένα γλιστερό γήπεδο, μας λέει ο goalkeeper της Manchester City της Εθνικής Αγγλίας Joe Hart.

«Σαν τερματοφύλακας είμαι εκτεθειμένος στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η βροχή. Έχεις να μου δώσεις κάποια συμβουλή?», ρωτάει τον Hart ο Slaven Novoselac μέσω του Facebook.

Ο Joe Hart απαντά:

Όταν παίζεις σε βρεγμένο και λασπωμένο γήπεδο πρέπει να φοράς τάπες στρογγυλές και όχι μακρόστενες. Τα σωστά παπούτσια είναι απαραίτητα σε δύσκολες καταστάσεις. Πρόσεξε πως αντιδρά η μπάλα στην επιφάνεια του γηπέδου. Θα περίμενες να τρέχει όταν είναι βρεγμένη αλλά μπορεί και να κολλήσει ανάλογα με την κατάσταση που είναι το γήπεδο.

Μείνε σε μια καλή θέση, πάρε μια γρήγορη απόφαση και μην αλλάξεις γνώμη. Ακόμα και εάν κάνεις λάθος είναι καλύτερα να παίζεις με αυτοπεποίθηση παρά διστακτικά.

Όταν σου κάνουν μακρινά σουτ και η μπάλα αναπηδά στο βρεγμένο έδαφος μπορείς να δοκιμάσεις να μπλοκάρεις τη μπάλα, αλλά εάν δεν είσαι σίγουρος είναι καλύτερα να την αποκρούσεις και να είσαι έτοιμος να κάνεις μετά μια θεαματική απόκρουση.

Εάν προσπαθήσεις να πιάσεις μια βρεγμένη μπάλα διακινδυνεύεις να την στείλεις στα δίχτυα σου ή στα πόδια του αντιπάλου.

Να μη φοράς ποτέ ολοκαίνουργια γάντια όταν βρέχει διότι θα είναι ακόμα σφιχτά. Πλύνε και στέγνωσε ένα παλιό ζευγάρι. Εγώ χρησιμοποιώ μια βούρτσα παπουτσιών για να τα καθαρίσω. Αυτό το έμαθα από τον Rob Green.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα