«Θα ήθελα να ευχαριστήσω…»

Gazzetta team
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω…»

bet365

Οι απονομές στο τέλος της σεζόν όπου αναζωπυρώνονται έριδες και γκρεμίζονται φιλίες. Ειδικά αποκαλύπτουν πώς να δέχεσαι μια απόφαση με μεγαλοψυχία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ

Φρεσκάρισε το κλασσικό σου μπεζ απλό Αρμάνι και φόρεσε το πάντοτε με γραβάτα. «Ένα κοστούμι είναι απαραίτητο και το γκρι χρώμα πάει σε κάθε περίσταση», όπως προτείνει ο ειδικός στο ανδρικό ντύσιμο Mike Carter, και επίσης φόρα γραβάτα γιατί ο κόσμος θα σου κάνει κριτική εάν εμφανιστείς χωρίς γραβάτα.

Η ΣΩΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

«Όταν αποδέχεσαι ένα βραβείο το κλειδί είναι να εμφανιστείς με εμπιστοσύνη στον εαυτό σου χωρίς όμως να δείχνεις υπερόπτης» μας λέει ο Paul McGee , εκ των προπονητών της Manchester City. “Βεβαιώσου ότι χαμογελάς, κοίταζε στο πρόσωπο αυτόν που κάνει την απονομή και περίμενε να σου δώσει πρώτος αυτός το χέρι. Ενεργώντας έτσι τον αφήνεις να έχει αυτός πρώτος την πρωτοβουλία στη δημόσια αυτή επικοινωνία ενώ εσύ αποδέχεσαι τα συγχαρητήρια με μεγαλοπρέπεια.

ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΝΑ ΛΟΓΙΑ

Κάποτε ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας Hugo Chavez μιλούσε για 8 ώρες συνεχώς. Δηλαδή το ένα τρίτο της ζωής μιας μαγιάτικης μύγας. Λίγο καιρό μετά πέθανε. Ηθικό δίδαγμα; «Κάνε την ευχαριστήρια ομιλία σου σύντομη και ουσιώδη», λέει ο Paul McGee. «Επίσης μην κάνεις μεγάλες πρόβες για αυτά που πρέπει να πεις. Να είσαι ο εαυτός σου και να μιλήσεις με την καρδιά. Και εάν μπορείς να κάνεις χιούμορ, ειδικά εναντίον σου, τότε κάντο».

ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Η προσθήκη των βραβείων του Michael Owen λάμπει περισσότερο και από το μέτωπο του Alan Shearer. Περιλαμβάνει τη Χρυσή Μπάλα, το βραβείο της μεγαλύτερης αθλητικής προσωπικότητας του BBC και βραβεία της Premier League. Με λίγα λόγια αυτός ξέρει πώς να διαχειρίζεται τα φώτα της δόξας. «Εάν σκοπεύεις να πεις δυο λόγια χωρίς να χρειάζεσαι υποβολέα φαντάσου στο μυαλό σου την ερώτηση που σου απευθύνουν και απάντησέ την», μας λέει ο Owen. «Έτσι έχω κάνει σε όλες τις περιπτώσεις απονομής».

ΚΑΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΣΟΥ

Το κομμάτι των Δημοσίων Σχέσεων τελειώνει. Τώρα πια τα μάτια παύουν να είναι στραμμένα πάνω σου. Είσαι πίσω στη θέση σου. Τώρα μπορείς να μιλήσεις και να πεις τι σημαίνει για σένα αυτό το βραβείο και ότι εάν είχες την ευκαιρία όταν ήσουν νέος θα είχες πάει στο Ρίο. «Ίσως όχι», απαντά ο Owen, «Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και γι’ αυτό είναι σημαντικό να δείχνεις μετριόφρων και να κάνεις αναφορά στους συμπαίκτες σου. Πες τους ότι χωρίς αυτούς δε θα είχες καταφέρει τίποτα. Η ανθρώπινη πλευρά είναι πάντοτε σημαντική».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα