Μπορεί να επιστρέψει στις επιτυχίες η Ισπανία;

Gazzetta team
Μπορεί να επιστρέψει στις επιτυχίες η Ισπανία;

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για το νέο ξεκίνημα που επιχειρεί να κάνει η εθνική Ισπανίας μετά την παταγώδη αποτυχία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ολικό restart πραγματοποιεί ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στην Ισπανία. Κάτι το βατερλό στα γήπεδα της Βραζιλίας, κάτι οι αποχωρήσεις βασικών ποδοσφαιριστών της «χρυσής» φουρνιάς υποχρεώνουν τον Ισπανό τεχνικό σε αναδόμηση της ομάδας.

Αυτοί που έδωσαν τόπο στα νιάτα
Τσάβι, Βίγια και Τσάμπι Αλόνσο δεν υπάρχουν πια, καθώς μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους από την εθνική ομάδα, ενώ και ο Φερνάντο Τόρες δύσκολα θα κληθεί ξανά. Τέσσερις από τους στυλοβάτες στην κατάκτηση των δύο Euro (2008, 2012) και του ενός Μουντιάλ (2010) έδωσαν... τόπο στα νιάτα και πλέον απομένει να φανεί αν η νέα γενιά μπορεί να σηκώσει στις πλάτες της το βάρος της φανέλας. Στο εναρκτήριο παιχνίδι για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2016 απέναντι στα Σκόπια, αλλά και στο φιλικό λίγες ημέρες νωρίτερα κόντρα στη Γαλλία, ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έδωσε την ευκαιρία στους νεότερους.

Η νέα γενιά
Ντάνι Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Μικέλ Σαν Χοσέ (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Ραούλ Γκαρσία (Ατλέτικο Μαδρίτης), Πάκο Αλκάθερ (Βαλένθια) και Μουνίρ Ελ Χαντάτι (Μπαρτσελόνα) έκαναν ντεμπούτο με τους «φούριας ρόχας», ενώ μια από τις πρώτες τους ευκαιρίες από τον ομοσπονδιακό τεχνικό πήραν οι Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μαρκ Μπαρτρά (Μπαρτσελόνα), Άντερ Ιντουράσπε (Αθλέτικ Μπιλμπάο) και Ίσκο (Ρεάλ Μαδρίτης). Σε αυτούς έρχονται να προστεθούν ο Ντιέγκο Κόστα, Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάβι Μαρτίνεθ, Αλμπέρτο Μορένο και Ζεράρ Ντεολοφέου, που συμπληρώνουν τη «νέα» εθνική Ισπανίας.

Ο ρόλος των παλιών στη νέα φουρνιά
Ίκερ Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Ζεράρ Πικέ, Σέρχιο Μπούσκετς, Σεσκ Φάμπρεγας και Αντρές Ινιέστα είναι αυτοί που θα αναλάβουν να ενσωματώσουν με την πάροδο του χρόνου τη νέα γενιά στην ομάδα. Κυρίως θα προσπαθήσουν να τους μεταδώσουν το πνεύμα και την καρδιά του νικητή. Γιατί ας μην ξεχνάμε πως οι παραπάνω ποδοσφαιριστές (και αυτοί που αποχώρησαν) σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους την προηγούμενη εξαετία.

Αυτό που θα είναι λάθος, είναι αν επιχειρήσουν να τους μεταδώσουν και τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Το περίφημο tiki-taka εμπνευσμένο από την Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα ταίριαζε «γάντι» στους προηγούμενους. Άλλωστε στη μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν οι ίδιοι που αγωνίζονταν τόσο στους «μπλαουγκράνα», όσο και στους «φούριας ρόχας». Με πρώτο και καλύτερο τον... εγκέφαλο Τσάβι.

Η διαφορά της παλιάς με τη νέα Ισπανία
Η νέα εθνική Ισπανίας έχει διαφορετικά «υλικά» και θα πρέπει βάση αυτών να αγωνίζεται η ομάδα. Πλέον υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές από την Ατλέτικο Μαδρίτης, την Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά και από συλλόγους της Αγγλίας. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν αποτελείται πια από το δίπολο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης.Το ρόστερ φυσικά της Ισπανίας παραμένει πλούσιο και... βαθύ. Αν γίνει σωστή διαχείριση και «εκτίμηση» των παικτών, οι «φούριας ρόχας» θα παραμείνουν στην κορυφή της ποδοσφαιρικής πυραμίδας για την επόμενη δεκαετία.

 

Τελευταία Νέα