Η… απομόνωση των scouts

Gazzetta team
Η… απομόνωση των scouts

bet365

Ο Tim Stannard γράφει για τις εξελίξεις σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Η απαγόρευση μεταγραφών και οι δηλώσεις του Ρονάλντο.

Μία ομάδα ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο συνήθως βρίσκεται στα πιο απόμερα γήπεδα. Με κρύο, με βροχή, με χιόνι, με καύσωνα είναι πάντα εκεί. Αυτές οι… άτυχες ψυχές είναι το τμήμα scouting της Μπαρτσελόνα, που πλέον μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 ξεμένουν από δουλειά.

Η τιμωρία των Καταλανών δεν τους επιτρέπει να κάνουν άλλες μεταγραφές μέχρι τότε. «Έχουμε επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνιστικότητας», σχολίασε ο Άντονι Θουμπιθαρέτα, που πέρασε ένα πολύ έντονο και γεμάτο καλοκαίρι, σε συνέντευξη τύπου την περασμένη Τρίτη (02/09).

Επτά νέοι παίκτες προστέθηκαν στο ρόστερ, τέσσερις πουλήθηκαν – ανάμεσά τους ο ξεχασμένος Κρκιτς και ο Άλεξ Σονγκ. Πέρα από τους ατζέντηδες που συνεργάζονται με την ομάδα και τους scouts, οι μεγαλύτεροι χαμένοι όλης αυτής της ιστορίας θα είναι οι δημοσιογράφοι της Sport και της Mundo Deportivo, που πλέον δε θα μπορούν να γράφουν μεταγραφικά σενάρια. Ιστορίες για έναν Βραζιλιάνο επιθετικό, που θα υπογράψει σε 16 μήνες, πολύ δύσκολα θα πουλήσουν.

Αυτό δεν είναι θέμα για τις AS και Marca, που μπορούν να γράφουν για μελλοντικές μεταγραφές και να σχολιάζουν αυτές που έχουν ολοκληρωθεί. Η δουλειά των μίντια της Μαδρίτης είναι πολύ εύκολη αυτόν τον καιρό, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να δηλώνει την περασμένη Δευτάρα (01/09) ότι δε θα έπαιρνε τις ίδιες αποφάσεις με την διοίκηση για τους παίκτες που μετακόμισαν στο «Μπερναμπέου» αυτό το καλοκαίρι. Όπως είναι φυσικό, αυτή η δήλωση τράβηξε όλα τα βλέμματα, με τον Σέρχιο Ράμος να τονίζει: «ανήκουμε στον σύλλογο και θα πρέπει να συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες συμπεριφοράς».

Τη στιγμή που το τμήμα δημοσίων σχέσεων της Ρεάλ προσπαθούσε απεγνωσμένα να σβήσει τη φωτιά, τα νέα στο αγωνιστικό κομμάτι δεν ήταν και πολύ καλύτερα, με τον Κεντίρα να μένει εκτός για περίπου 6 εβδομάδες με θλάση. Αυτό αφήνει την ομάδα χωρίς τον μοναδικό της κόφτη, εκτός και αν ο Λούκα Μόντριτς καταφέρει να ντυθεί… μονομάχος και να δώσει λύσεις αμυντικά.

Όταν ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα η Ατλέτικο θα έρθει στο «Μπερναμπέου». Μία ομάδα που μέχρι τώρα έχει δείξει ότι μπορεί να επιτεθεί με 5 διαφορετικούς τρόπους, με τις νέες προσθήκες του Σιμεόνε το καλοκαίρι. Μέχρι να έρθει η πρώτη εντός έδρας ήττα, όλα θα μοιάζουν καλά στην πρωτεύουσα. Το ρόστερ της Ρεάλ, όμως, μοιάζει τόσο ισορροπημένο, όσο και μία βάρκα σε φουρτούνα…

 

Τελευταία Νέα