Ικανός να ξεπεράσει τον Ντρογκμπά ο Ντιέγκο Κόστα

Ικανός να ξεπεράσει τον Ντρογκμπά ο Ντιέγκο Κόστα

Ικανός να ξεπεράσει τον Ντρογκμπά ο Ντιέγκο Κόστα

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος συγκρίνει τους δύο επιθετικούς στο ξεκίνημά τους με τη φανέλα της Τσέλσι.

Καλοκαίρι 2004. Η Τσέλσι του Μουρίνιο αποκτά από τη Μαρσέιγ τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Καλοκαίρι 2014. Οι «μπλε» κάνουν δικό τους τον Ντιέγκο Κόστα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Κοινός παρανομαστής και στις δύο περιπτώσεις; Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές ήταν ό,τι πιο «καυτό» κυκλοφορούσε στην αγορά στη θέση του επιθετικού και φυσικά ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δε δίστασε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, ώστε να κάνει το χατίρι του Special One.

Ακριβώς στην ίδια ηλικία (26 ετών) πέρασαν και οι δύο το κατώφλι του Στάμφορντ Μπριτζ. «Όταν ο Ντρογκμπά είχε έρθει στην Τσέλσι δεν είχε αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Αντίθετα ο Ντιέγκο Κόστα έχει παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις και ήρθε σε εμάς πολύ πιο ολοκληρωμένος», δήλωσε πρόσφατα ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Αυτή η διαφορά μεταξύ του Ντιέγκο Κόστα και του Ντιντιέ Ντρογκμπά αποτυπώνεται και στις επιδόσεις τους, στο ξεκίνημα με τη φανέλα των «μπλε». Ο διεθνής Ισπανός (γεννημένος στη Βραζιλία) επιθετικός έχει κάνει μια... εκρηκτική εκκίνηση υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο. 4 γκολ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει σημειώσει ο Ντιέγκο Κόστα και μάλιστα σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του είναι αυτός που έχει πετύχει το πρώτο τέρμα. Πρόκειται δηλαδή για τον ποδοσφαιριστή, που έχει ανοίξει το δρόμο προς τις νίκες της Τσέλσι.

Πότε έφτασε τα τέσσερα γκολ ο Ντρογκμπά στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Τσέλσι στην πρώτη του σεζόν; Την 18η αγωνιστική! Κι όμως, ναι. Ο Ιβοριανός επιθετικός, που είναι ο πρώτος ξένος σκόρερ στην ιστορία των «μπλε» με 157 γκολ σε 344 συμμετοχές έφτασε τέλη Δεκεμβρίου τα γκολ που έχει ήδη πετύχει ο Ντιέγκο Κόστα από τον Αύγουστου.

Τι κι αν το ξεκίνημα του Ντρογκμπά στην Τσέλσι το 2004 ήταν... με το αριστερό, ο ίδιος έγινε ίνδαλμα στα μάτια των φιλάθλων, οι οποίοι τον ανέδειξαν το 2012 ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του συλλόγου. Άλλωστε ήταν αυτός που χάρισε στους Λονδρέζους το μοναδικό Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας τους την ίδια χρονιά.

Φανταστείτε λοιπόν τι μπορεί να καταφέρει με τη φανέλα της Τσέλσι ο Ντιέγκο Κόστα. Μιας Τσέλσι, η οποία για πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια εμφανίζεται τόσο ελκυστική εντός αγωνιστικού χώρου. Μιας Τσέλσι που έχει μεν τις σταθερές της στην άμυνα, όμως φέτος για πρώτη φορά έχει αλλάξει «τσιπάκι» και την ενδιαφέρει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά πως θα δημιουργήσει, παρά πως θα αμυνθεί. Με τους Φάμπρεγας, Αζάρ, Όσκαρ, Ραμίρες και Σούρλε από πίσω του, ο Ντιέγκο Κόστα μπορεί τουλάχιστον για φέτος να «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα. Κι αν δεν τα καταφέρει ο ίδιος, υπάρχει στην ομάδα και ο Ντρογκμπά προερχόμενος από τον πάγκο.

Ένας υγιής Ντιέγκο Κόστα μπορεί να εξελιχθεί σε νέο Ντιντιέ Ντρογκμπά; Μάλλον ναι... και ενδεχομένως να τον ξεπεράσει!

 

Τελευταία Νέα