Ο Ντιέγκο Κόστα κάνει τη διαφορά

Gazzetta team
Ο Ντιέγκο Κόστα κάνει τη διαφορά

bet365

Διαβάστε στο FourFourTwo του gazzetta.gr τη στατιστική ανάλυση της αναμέτρησης της Τσέλσι με την Έβερτον.

Το πρώτο δύσκολο τεστ για την Τσέλσι ήταν με την Έβερτον στο Goodison Park. Οι μπλε το πέρασαν, ακόμη και αν τα 3 γκολ που δέχθηκαν έκαναν τον Μουρίνιο εξίσου προβληματισμένο όσο και εκστασιασμένο για τη νίκη.

Η πρώτη νίκη του Πορτογάλου την προηγούμενη σεζόν είχε έρθει σε αυτό το γήπεδο, εκεί όπου η Τσέλσι είχε χάσει τα 4 από τα τελευταία 5 ματς. Κάθε σκέψεις νέας ήττας, όμως, εξαφανίστηκαν μετά τα γρήγορα γκολ των Ντιέγκο Κόστα και Ιβάνοβιτς.

Η συνήθης πρακτική, όμως, του Μουρίνιο να ρίχνει ρυθμό η ομάδα του δεν έπιασε αυτή τη φορά. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν σιγά-σιγά να βρουν τα πατήματά τους και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι με το γκολ του Κέβιν Μιραλάς στο κατάλληλο σημείο, λίγο πριν το ημίχρονο. Ο Βέλγος είχε 4 τελικές στο πρώτο 45λεπτο και έκανε τις περισσότερες πάσες στο 1/3 της επίθεσης από κάθε άλλον.

Ο Ντιέγκο Κόστα, έχοντας ξεκινήσει το παιχνίδι με γκολ, είπε να το τελειώσει με τον ίδιο τρόπο, σκοράροντας στο τέλος σε ένα εκπληκτικό διάστημα 10 λεπτών, στο οποίο είδαμε 4 γκολ! Ο Βραζιλιάνος, που έχει πλέον 4 γκολ σε 3 εμφανίσεις στην Premier League, δείχνει να είναι ο επιθετικός που έλειπε από την Τσέλσι.

«Έπαιξα απέναντί του στο Champions League και κατάλαβα ότι είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Όταν, όμως, τον ζεις καθημερινά καταλαβαίνεις ότι έχει όλο το… πακέτο. Έχει ξεκινήσει εκπληκτικά και μακάρι να συνεχίσει έτσι, γιατί σήμερα έκανε τη διαφορά», σχολίασε ο Τζον Τέρι.

Οι παίκτες του Μαρτίνεθ από την άλλη παραμένουν χωρίς νίκη, παρά το γεγονός ότι σε δύο από τα παιχνίδια τους πήραν το προβάδισμα, ενώ με την Τσέλσι άλλες δύο φορές κατάφεραν να μειώσουν στο γκολ. Ο Ισπανός πιστεύει ότι η ομάδα του πάσχει από κρίση αυτοπεποίθησης.

«Μαρκάραμε πολύ… soft και κάθε φορά που η μπάλα έφτανε έξω από την περιοχή μας, ήταν σαν να φοβόμασταν ότι θα καταλήγει στα δίχτυα μας. Τώρα, έχουμε δεχθεί 10 γκολ σε 3 ματς, κάτι που δεν μας χαρακτηρίζει. Πέρυσι, κρατήσαμε 15 φορές το μηδέν. Ο τρόπος που παίξαμε επιθετικά ήταν εκπληκτικός, όμως θα πρέπει να βελτιώσουμε και να σταθεροποιήσουμε το αμυντικό μας παιχνίδι», είπε ο τεχνικός της Έβερτον.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα