Οι 11 που ''δείχνουν'' τίτλο στην Αγγλία

Οι 11 που ''δείχνουν'' τίτλο στην Αγγλία

bet365

Η πρώτη αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ ολοκληρώθηκε και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει μια ενδεκάδα, που αποτελεί οιωνό τίτλου στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος.

Τσεχ, Φελίπε Λουίς, Ρίτσαρντς, Μανγκαλά, Νάστασιτς, Ζαμπαλέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Νάβας, Τόρες, Νεγρέδο. Έντεκα ποδοσφαιριστές, που ανήκουν σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι. Τι κοινό όμως έχουν αυτοί οι έντεκα; Κανείς τους δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο στα παιχνίδια των ομάδων τους την πρώτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε πως Μουρίνιο και Πελεγκρίνι δεν έκαναν λάθος, καθώς κατάφεραν να ξεκινήσουν με το δεξί την κούρσα του τίτλου και χωρίς αυτούς. Εύκολες εκτός έδρας νίκες τόσο για τη Σίτι (2-0 τη Νιούκαστλ) όσο και για την Τσέλσι (3-1 την Μπέρνλι).

Τα πρωταθλήματα όμως είναι γνωστό πως αποτελούν μαραθώνιο, γι’αυτό και είναι δεδομένο πως οι δύο τεχνικοί θα αξιοποιήσουν όλα τα «όπλα» τους στη μάχη για τον τίτλο. Και φυσικά αυτοί οι 11 που δεν αγωνίστηκαν την 1η αγωνιστική θα βάλουν το δικό τους λιθαράκι στο φετινό οικοδόμημα των «μπλε» και των «σίτιζενς». Και ίσως αυτό να είναι το πλεονέκτημα των δύο αυτών ομάδων, έναντι των υπολοίπων. Το βάθος και οι λύσεις από τον πάγκο.

Την ώρα που Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι παρουσιάζουν έναν απίστευτο πλουραλισμό - σε συνδυασμό με τις άνετες νίκες στην πρεμιέρα – οι αντίπαλοί τους δείχνουν να μην έχουν απάντηση. Αγχωτικές νίκες για Άρσεναλ και Λίβερπουλ, ενώ η Γιουνάιτεντ συνέχισε από’κει που έμεινε πέρσι. Στις απογοητευτικές εμφανίσεις.

Αποτελούν όμως τα αποτελέσματα (και ο τρόπος με τον οποίον ήρθαν) της 1ης αγωνιστικής ασφαλές δείγμα για την εικόνα των ομάδων στη συνέχεια του πρωταθλήματος; Ασφαλώς και όχι. Αυτό όμως που δεν αλλάζει σε μεγάλο βαθμό (πόσες μεταγραφές να γίνουν μέχρι το τέλος Αυγούστου;) είναι το ρόστερ. Άρσεναλ και Λίβερπουλ δεν μπορούν να φτάσουν τις Σίτι και Τσέλσι στον αριθμό των εναλλακτικών επιλογών από τον πάγκο, ενώ η Γιουνάιτεντ δε διαθέτει αρκετές ποιοτικές λύσεις ούτε για την αρχική της ενδεκάδα μέχρι στιγμής.

Ίσως μια... ομάδα που να μπορεί να ανταγωνιστεί τη Σίτι και την Τσέλσι να είναι η ενδεκάδα των παικτών τους που δεν αγωνίστηκε στην πρεμιέρα. Γιατί αυτοί οι έντεκα μπορεί ακόμη να μην έχουν αγωνιστεί στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, όμως η απουσία τους αποτελεί «σημάδι» τίτλου για τις ομάδες τους. Γιατί, είπαμε, το πρωτάθλημα αποτελεί πάντα μαραθώνιο και νικητής βγαίνει αυτός που έχει τις περισσότερες επιλογές.

 

Τελευταία Νέα