Μπάγερν Μονάχου σε ρυθμούς... flamenco

Μπάγερν Μονάχου σε ρυθμούς... flamenco

Μπάγερν Μονάχου σε ρυθμούς... flamenco

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει την «ισπανοποίηση», που επιχειρείται στην Μπάγερν Μονάχου την τελευταία διετία.

Πριν από μόλις δύο χρόνια, στην Μπάγερν Μονάχου καταγραφόταν το εξής αξιοσημείωτο στατιστικό στοιχείο. Πότε στην - μέχρι τότε - 112χρονη ιστορία της δε διέθετε κάποιον ισπανό ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της. Από τη Βαυαρία είχαν περάσει παίκτες από τη Φινλανδία, τη Βολιβία, τη Βουλγαρία, τη Ζάμπια, την Ισλανδία, τη Γουϊνέα, ακόμη και από... το Κουρακάο. Ποτέ όμως από την Ισπανία.

Όταν έσπασε... το ρόδι

Η αρχή έγινε το 2012 με τη μεταγραφή του Χάβι Μαρτίνεθ. Μάλιστα, για να τον αποκτήσει η Μπάγερν, κατέβαλε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο 40 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό-ρεκόρ (που παραμένει μέχρι και σήμερα) στην ιστορία του συλλόγου.

Εκτός από ποδοσφαιριστή, η Μπάγερν δεν είχε ποτέ της ισπανό προπονητή, με τον Πέπ Γκουαρντιόλα να κάνει την αρχή. Με την ανακοίνωση της απόκτησης του καταλανού τεχνικού τον Ιανουάριο του 2013 και την έλευση του στο Μόναχο λίγους μήνες μετά, άνοιξε οριστικά η ισπανική... κάνουλα.

Η «πρώτη» του Πεπ

Ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Γκουαρντιόλα στην Μπαρτσελόνα, ο Τιάγκο Αλκάνταρα ήταν ο πρώτος που αφίχθη στο Μόναχο επί εποχής Πεπ. Άλλωστε σε ηλικία 18 χρονών, ο Γκουαρντιόλα ήταν εκείνος που προώθησε τον ισπανό μέσο από τη Μασία στην πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα» και έκανε τα πάντα, ώστε να τον πάρει μαζί του στη Γερμανία. Γι’αυτό και η Μπάγερν έδωσε το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ στην Μπαρτσελόνα για να τον κάνει δικό της.

Το φετινό διπλό ισπανικό χτύπημα

Φέτος, η «ισπανοποίηση» της Μπάγερν συνεχίστηκε και μάλιστα... εις διπλούν. Η αρχή έγινε με την απόκτηση του 21χρονου αριστερού μπακ Χουάν Μπερνάτ από τη Βαλένθια, έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ. Ενός ποδοσφαιριστή που ακόμη δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί στους «φούριας ρόχας».

Το δεύτερο χτύπημα ήρθε πριν από λίγες ημέρες, με τον Πέπε Ρέινα να είναι ο εκλεκτός στη θέση του τερματοφύλακα για back up του Μάνουελ Νόιερ. Για να αποκτήσουν, μάλιστα, τον 32χρονο γκολκίπερ οι Βαυαροί κατέβαλαν στη Λίβερπουλ το εξωπραγματικό (για την ηλικία και τη σχεδόν απίθανη χρησιμοποίησή του) ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Πριν από δύο χρόνια, η Μπάγερν είχε επιβάλει «εμπάργκο» στην ισπανική αγορά, όμως πλέον χορεύει... φλαμένκο για τα καλά. Και όσο θα υπάρχει ο Πεπ Γκουαρντιόλα στο τιμόνι, τόσο θα συνεχίσει να το κάνει...

 

Τελευταία Νέα