Το ''Bollywood'' του ποδοσφαίρου

Το ''Bollywood'' του ποδοσφαίρου

bet365

Με αφορμή τη μεταγραφή του Νταβίντ Τρεζεγκέ στην Pune City της Ινδίας, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει κι άλλους αστέρες της μπάλας που πέταξαν με... μαγικό χαλί και έφτασαν μέχρι τη Νότια Ασία.

Το ποδόσφαιρο στην Ινδία

Μπορεί να πρόκειται για τη χώρα με το δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη με πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια κατοίκους (πρώτη η Κίνα) όμως από ποδόσφαιρο μόνο ανεπτυγμένη δεν τη λέει κανείς. Παρά το γεγονός πως βρίσκεται 151η θέση στο επίσημο ranking της FIFA, η Ινδία καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες για να αναρριχηθεί στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη.

Πέρσι δημιουργήθηκε η Indian Super League, η οποία κινείται στα πρότυπα του πρωταθλήματος κρίκετ. Με τη συμμετοχή 8 ομάδων – που δημιουργήθηκαν μαζί με το νέο πρωτάθλημα – που δε υποβιβάζονται σε κάποια κατώτερη κατηγορία, ενώ το πρωτάθλημα θα διαρκεί μόλις δύο μήνες, από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο.

Το νέο «αστέρι» του ινδικού πρωταθλήματος

Αναμφίβολα μεταγραφές σαν αυτή του Νταβίντ Τρεζεγκέ στην Pune City αποτελούν τον ιδανικό «καθρέφτη» για την προβολή του ινδικού ποδοσφαίρου. Μπορεί ο Γάλλος να διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του, όμως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει κατακτήσει Μουντιάλ (1998), Euro (2000), ενώ αγωνιζόταν για 11 χρόνια στη Γιουβέντους. Δεν είναι όμως μόνο ο Τρεζεγκέ, που αποφάσισε να μετακομίσει στην Ινδία.

Η «ιταλική» Pune City

Άρωμα... Bollywood θα συναντήσει στην Pune City o Γάλλος επιθετικός, καθώς η ομάδα ανήκει στον Ινδό ηθοποιός Σαλμάν Καν, σε μια εταιρεία, αλλά και στην ιταλική Φιορεντίνα! Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που προπονητής της ομάδας είναι ο Φράνκο Κολόμπα, που στο παρελθόν έχει περάσει από τους πάγκους των Νάπολι, Πάρμα, Κάλιαρι και Λιβόρνο. Στην Pune City ο Τρεζεγκέ θα αγωνιστεί μαζί με τους Ιταλούς Μπρούνο Τσιρίλο (με καριέρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ), Εμανουέλε Μπελάρντι, Ντανιέλε Μαλιοτσέτι και Νταβίντε Κολόμπα.

Τα υπόλοιπα «διαμάντια»

Μια ακόμη ομάδα με άρωμα... Ευρώπης είναι η Atletico de Kolkata, συνιδιοκτήτρια της οποίας είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης. Έτσι, λοιπόν, προπονητής της είναι ο Ισπανός Αντόνιο Λόπεθ (έχει περάσει από τους πάγκους της Βαλένθια και της Θέλτα), ενώ διαθέτει στο ρόστερ της τον Λουίς Γκαρσία, με καριέρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό, αλλά και τον – επίσης – Ισπανό Μπόρχα, που ξεκίνησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και ήταν για πολλά χρόνια σε Βαγιαδολίδ και Χετάφε.

«Αστέρι» της North East United είναι γνωστός Ισπανός Χουάν Καπντεβίγια, που έχει κατακτήσει με τους «φούριας ρόχας» Euro και Μουντιάλ, ενώ η Delhi Dynamos έχει προπονητή τον Ολλανδό Χαρμ Φαν Φελντχόφεν, που ήταν για πολλά χρόνια σε Σερκλ Μπριζ και Ρόντα, ενώ αγωνίζονται οι Δανοί Μαντς Γιούνκερ και Μόρτεν Σκούμπο.

Λέτε η Ινδία να γίνει το νέο Κατάρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου; Η απάντηση τα επόμενα χρόνια...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα