Παγκόσμια... Ρεάλ: Κροος ο 4ος! (vids)

Παγκόσμια... Ρεάλ: Κροος ο 4ος! (vids)

Gazzetta team
Παγκόσμια... Ρεάλ: Κροος ο 4ος! (vids)

bet365

Είχε να το κάνει οκτώ χρόνια, όμως οι συνήθειες δεν ξεχνιούνται. Η Ρεάλ με τη μεταγραφή Κροος απέκτησε για τέταρτη φορά στην ιστορία της παίκτη που μόλις έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Είναι για τους περισσότερους το κορυφαίο κλαμπ στον πλανήτη και παραδοσιακά κάνει ό,τι μπορεί για να έχει στο δυναμικό του τους κορυφαίους όταν βρίσκονται στα καλύτερά τους. Η ιστορία με τους Μερένγκες και τους παίκτες που έχουν σηκώσει το Mundial ξεκίνησε το 1974 με την απόκτηση του Πολ Μπράιτνερ, συνεχίστηκε το 2002 με τον Ρονάλντο και το 2006 με τον Φάμπιο Καναβάρο και τώρα έγινε για τέταρτη φορά με τον Τόνι Κροος...

1974: Πολ Μπράιντερ (Μπάγερν Μονάχου)
Η καριέρα του Γερμανού άσου, κράτησε ουσιαστικά από το 1970 μέχρι το 1983 και αφού έκανε το «μπαμ» σε Κόλμπερμορ και Φράιλασινγκ, ήταν σχεδόν όλη στην Μπάγερν Μονάχου (1970-74 και 1978-83). Στο ξεκίνημα ήταν αριστερός μπακ και στη συνέχεια έγινε κεντρικός μέσος, στα χρόνια που έπαιξε ποδόσφαιρο κατέκτησε με τους Βαυαρούς πέντε πρωταθλήματα (1972, 1973, 1974, 1980, 1981), ενώ μαζί με τους Ζιντάν, Πελέ, Βάβα είναι ένας από τους παίκτες που έχουν σκοράρει σε δύο τελικούς Mundial. Μετά από αυτόν στο Μόναχο το 1974 κόντρα στην Ολλανδία (2-1) η Ρεάλ Μαδρίτης τον ενέταξε στο δυναμικό της. Τότε θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και βοήθησε τους Μερένγκες να πάρουν δύο πρωταθλήματα και να σπάσουν την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα. Από το «Μπερναμπέου» αποχώρησε το 1977 για να παίξει ξανά στην Μπάγερν.

2002: Ρονάλντο (Ιντερ)
Τον Απρίλιο του 2000 υπέστη ρήξη χιαστών στο δεξί γόνατο, έχασε όλους τους αγώνες προκριματικών της Βραζιλίας και η Ιντερ χωρίς αυτόν δεν έκανε τίποτα της προκοπής. Οταν επέστρεψε όμως όλα ήταν αλλιώς. Θέτοντας την καριέρα του σε κίνδυνο αφού προερχόταν από πολύ σοβαρό τραυματισμό, ο Ρονάλντο οδήγησε την Σελεσάο το 2002 στο 5ο Mundial της ιστορίας της. Σκόραρε κόντρα σε κάθε αντίπαλο -εκτός από την Αγγλία στα προημιτελικά-, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του τουρνουά με 8 γκολ, ήταν στην καλύτερη 11άδα και έπιασε τον Πελέ στα 12 γκολ στη διοργάνωση. Αμέσως μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ρεάλ τον απέκτησε δίνοντας 46 εκατ. ευρώ στην Ιντερ. Οι πωλήσεις της φανέλας του έκαναν κομμάτια τα ρεκόρ από την πρώτη μέρα και υπήρξε πανικός με τη μεταγραφή του. Στην πρώτη του σεζόν πέτυχε 23 γκολ στην La Liga και οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου, όμως δεν μπόρεσε να φέρει το 'δέκατο'.

2006: Φάμπιο Καναβάρο (Γιουβέντους)
Το σκάνδαλο Calciopoli είχε ξεσπάσει στην Ιταλία πριν το Mundial του 2006, όμως οι αποφάσεις πάρθηκαν μετά το τέλος του. Ενα τέλος που βρήκε την Εθνική Ιταλίας με τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας και τον Φάμπιο Καναβάρο τον καλύτερο παίκτη της διοργάνωσης και στη συνέχεια κάτοχο της Χρυσής Μπάλας. Η Γιουβέντους βρέθηκε στο επίκεντρο, της επιβλήθηκε η βαριά τιμωρία του υποβιβασμού και ο Καναβάρο αποφάσισε ότι δεν θα παίξει στην στην Serie B. Ο Ιταλός ακολούθησε τον Φάμπιο Καπέλο στην Ρεάλ, η οποία δαπάνησε 7 εκατ. ευρώ για να τον πάρει από τους Μπιανκονέρι και φόρεσε τη φανέλα με το «5» που ανήκε στον Ζιντάν. Σε τρία χρόνια στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» πραγματοποίησε πάνω από 100 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και κατέκτησε δύο τίτλους στην Primera Division. Τον Μάιο το 2009 έγινε γνωστό ότι επιστρέφει στην Γιουβέντους.

2014: Τόνι Κροος (Μπάγερν Μονάχου)
Και φτάνουμε στο σήμερα. Από πριν το Mundial ήταν κοινό μυστικό ότι ο Κροος είχε ουσιαστικά κλείσει στην Ρεάλ και ο ίδιος είχε πει ότι θα ανακοινώσει το που θα πάει μετά τους αγώνες στην Βραζιλία. Εχοντας στο cv του ένα τρεμπλ και δύο νταμπλ στην Γερμανία μεταξύ άλλων, ο Κροος στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανέβασε τις μετοχές και το επίπεδό του πολύ ψηλά, όντας εκ των κορυφαίων παικτών τουρνουά με τα performance scores των κορυφαίων site να τον έχουν στο Νο1 βάσει εμφανίσεων βάζοντας δύο γκολ στον ημιτελικό και δίνοντας ασίστ. Οταν το ταξίδι προς τον τίτλο τελείωσε, ο Κροος κόστισε στην Ρεάλ Μαδρίτης γύρω στα 25 εκατ. ευρώ και έβαλε υπογραφή σε συμβόλαιο για έξι χρόνια συνεχίζοντας την παράδοση των Blancos με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές...

Follow me: Giorgio_Oddo

 

Τελευταία Νέα