Πως να οργανώσεις μια προπόνηση

Gazzetta team
Πως να οργανώσεις μια προπόνηση

bet365

Εάν η συνήθης προετοιμασία σου είναι ένα ελαφρό τρέξιμο γύρω από το γήπεδο και το κορόιδο 3 με 1, τότε θα χρειαστείς τη βοήθεια της Ακαδημίας «NIKE», αυτή η οποία έχει σχεδιάσει τον τύπο του προγράμματος το οποίο χρησιμοποιούν οι ομάδες της Πρεμιέρ Λιγκ.

ΖΕΣΤΑΜΑ

Η άσκηση: Φτιάξε με παίκτες έναν κύκλο και τοποθέτησε έναν στο μέσον. Ο παίκτης αυτός έχει αποστολή να διακόψει το παιχνίδι που παίζουν οι υπόλοιποι παίκτες του κύκλου ενώ οι τελευταίοι προσπαθούν να διατηρήσουν κατοχή. Ο παίκτης ο οποίος χάνει την κατοχή υποχρεούται να αλλάξει τη θέση του με αυτόν που είναι στη μέση του κύκλου. Μπορείς να διευρύνεις το παιχνίδι προσθέτοντας μέσα στον κύκλο και άλλους παίκτες και επίσης να βάλεις κανόνες όπως να επιτρέπεις στους παίκτες του κύκλου από μια η από δύο επαφές μόνο.

Τι πετυχαίνει αυτή η άσκηση:

Για τους παίκτες του κύκλου η ωφέλεια είναι στην επαφή, την ετοιμότητα, την επικοινωνία και την πάσα. Από αμυντικής πλευράς, δηλαδή η δουλεία που κάνει αυτός που είναι στο κέντρο του κύκλου, βοηθάει στο κλείσιμο του αντιπάλου, στην κινητικότητα, στην ευκινησία και το κόψιμο της πάσας. Αυτή η άσκηση λειτουργεί σαν ζέσταμα αυξάνοντας το ρυθμό των καρδιακών παλμών ενώ την ίδια στιγμή τους προετοιμάζει για το στάδιο της φυσικής προετοιμασίας.

Η διάρκεια της ανωτέρω άσκησης είναι δέκα λεπτά.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η άσκηση: Σχεδίασε ένα τετράγωνο 9x9 μέτρων και τοποθέτησε μέσα πέντε επιθετικούς. Στη συνέχεια βάλε αμυντικούς να μπαίνουν ανά δύο μέσα στο τετράγωνο και να προσπαθούν να κερδίσουν τη μπάλα από τους επιθετικούς.

Τι αποτέλεσμα έχει η άσκηση: Από αμυντικής πλευράς αυτή η άσκηση επικεντρώνεται στην επικοινωνία και την ομαδική δουλειά. Οι αμυντικοί οφείλουν να διατηρούν τη σωστή απόσταση μεταξύ τους και σαν ομάδα δείχνουν στους επιθετικούς έναν τρόπο να κάνουν την πάσα προβλέψιμη. Οι παίκτες πρέπει να δουλεύουν σαν ένα ενιαίο σύνολο μοιράζοντας πάσες σε κίνηση και στήριξη μετά την πάσα. Βοηθάει την άσκηση εάν προσθέσεις σε αυτή και το γκολ: 10 πάσες κάνουν ένα γκολ ή επίσης όταν ένας αμυντικός κερδίσει τη μπάλα γρήγορα 3 φορές πάλι ένα γκολ.

Η διάρκεια αυτής της άσκησης είναι 20 λεπτά.

ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΑΓΩΝΑ

Η άσκηση: Τοποθέτησε τέσσερις αμυντικούς στην άκρη της μεγάλης περιοχής με δυο αμυντικούς μέσους ακριβώς μπροστά τους. Στο ίδιο μισό του γηπέδου και απέναντι βάλε τέσσερις επιθετικούς μέσους και δυο κλασσικούς επιθετικούς για να κάνουν την επίθεση. Ο σκοπός των επιθετικών είναι να σκοράρουν και των αμυντικών να μη δεχθούν γκολ.

Τι πετυχαίνει αυτή η άσκηση:

Ενθαρρύνει τους επιθετικούς να ανοίξουν το παιχνίδι ούτως ώστε ο ακραίος να απομονώσει τον πλάγιο μπακ και να προσπαθήσει να τον περάσει.

Η διάρκεια της άσκησης είναι 20 λεπτά.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΙΓΟΜΕΛΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Η άσκηση: Σημάδεψε έναν αγωνιστικό χώρο και βάλε τα τέρματα στις γωνίες του γηπέδου. Σχημάτισε δυο ομάδες από επτά παίκτες με εντολή να σκοράρουν και στα δύο τέρματα. Για να αποτρέψεις την ομάδα η οποία αμύνεται να κάτσει πίσω και το μόνο που να κάνει είναι να προσπαθείς να προστατεύσει τα τέρματα βάζεις τον κανόνα ότι οι δέκα συνεχείς αλλαγές πάσας ισοδυναμούν με ένα γκολ.

Τι πετυχαίνει αυτή η άσκηση:

Με δύο τέρματα στη διάθεση των επιθετικών να σκοράρουν η άσκηση ενθαρρύνει τις εναλλαγές παιχνιδιού και αναπτύσσει τη λήψη αποφάσεων και την ετοιμότητα για την κατάλληλη πάσα που πρέπει να δοθεί. Επίσης υποχρεώνει τις δυο ομάδες να διατηρούν το σχήμα τους και να αγωνίζονται με ταχύτητα. Άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού για να το κάνεις ευκολότερο ή δυσκολότερο για τους παίκτες. Για παράδειγμα μπορείς να μικρύνεις τη μια περιοχή ή να περιορίσεις τον αριθμό των επαφών που έχει δικαίωμα να κάνει η μία ή και οι δύο ομάδες.

 

Τελευταία Νέα