Μπάγερν, η πρώτη των ημιτελικών!

Gazzetta team
Μπάγερν, η πρώτη των ημιτελικών!

bet365

Η Μπάγερν Μονάχου είναι το κλαμπ με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μάλιστα με διαφορά καθώς έχει εννιά παίκτες στους «4».

Είναι μεγάλη επιβεβαίωση για έναν σύλλογο να βλέπει τους παίκτες του να αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο. Ποδοσφαιριστές από πολλές διαφορετικές χώρες να εκπροσωπούν το κλαμπ στην κορυφαία διοργάνωση, στην οποία παίζουν τα μεγαλύτερα αστέρια του κόσμου. Οταν μάλιστα αυτό συμβαίνει σε τόσο προχωρημένο στάδιο του τουρνουά, όπως είναι τα ημιτελικά, τότε η ικανοποίηση είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Αυτή μπορεί να απολαμβάνει η Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα που πέρυσι έκανε ένα εκπληκτικό τρεμπλ και φέτος με αλλαγή προπονητή και φιλοσοφίας διατήρησε το νταμπλ και αποκλείστηκε στα ημιτελικά στο Champions League. Οι Βαυαροί είναι τα τελευταία χρόνια σταθερά εκ των πιο ισχυρών συνόλων στην Ευρώπη και αυτό μπορεί να πει κανείς ότι αποδεικνύεται με το ότι στα ημιτελικά του Mundial έχει εννιά δικούς της παίκτες. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει βέβαια η εξαιρετική πορεία της Εθνικής Γερμανίας, η οποία στηρίζεται παραδοσιακά σε παίκτες των Βαυαρών. Ενας κορμός... φουλ Μπάγερν, βοήθησε τον Γιοακίμ Λεβ να κάνει την Εθνική Γερμανίας την πρώτη Εθνική όλων των εποχών που φτάνει στα ημιτελικά σε τέσσερα σερί Πάγκόσμια Κύπελλα.

Στο τέρμα Μανουέλ Νόιερ στην άμυνα Ζερόμ Μπόατενγκ και όποτε χρειαστεί Φιλιπ Λαμ, στο κέντρο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ και Τόνι Κροος και στην επίθεση Μάριο Γκέτσε και Τόμας Μίλερ είναι οι φανταστικοί 7 της κατόχου της Bundesliga. Εκτός από την Γερμανία, η Μπάγερν έχει στις τάξεις της ίσως τον πιο εντυπωσιακό παίκτη του τουρνουά, Αριεν Ρόμπεν, που με τη φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας συνεχίζει να δείχνει ότι όσο πιο πολύ μεγαλώνει, τόσο πιο γρήγορα τρέχει. Την 9άδα συμπληρώνει ο μέχρι τώρα παγκίτης Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, Ντάντε, ο οποίος με την απουσία του Τιάγκο Σίλβα, λογικά θα βρει τον εαυτό του βασικό σε ημιτελικό.

Στη δεύτερη θέση της λίστας, βρίσκονται δύο ομάδες, που έχουν αμφότερες πέντε παίκτες στους «4» της κορυφαίας διοργάνωσης: Φέγενορντ και Τσέλσι. Το κλαμπ της Eredivisie έχει στις τάξεις τις πέντε Ολλανδούς και έχει 'εκμεταλλευτεί' την πορεία των Οράνιε για να βρίσκεται εδώ, με τους Ντε Φράι, Μάρτινς Ιντι, Γιανμάατ, Κονγκολό, Κλάσιε να ανήκουν στο δυναμικό της. Η Εθνική Ολλανδίας έχει στηριχθεί στους τρεις πρώτους στην εντυπωσιακή πορεία της, όπως επίσης και στο στήσιμο της Φέγενορντ που χρησιμοποποίησε στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Μαζί της η Τσέλσι, που είναι η μοναδική από τις τρεις πρώτες της λίστας που οι εκπρόσωποί της δεν είναι από την χώρα της, η οποία έχει «χαιρετίσει» μετά από μόλις δύο αγώνες τη διοργάνωση. Οι Μπλε... στηρίζουν Σελεσάο, αφού εκτός από τον Γερμανό εξτρέμ, Αντρέ Σίρλε, οι υπόλοιποι είναι Βραζιλιάνοι. Οσκαρ, Γουίλιαν και Ραμίρες είναι οι τρεις δικοί της, ενώ έχει στείλει στο κορυφαίο ραντεβού έναν ακόμα, τον οποίο πρόλαβε όμως να πουλήσει και είναι ο Νταβίντ Λουίζ, που ανήκει πλέον στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ακολουθεί η πλήρης λίστα με τις ομάδες που έχουν τους περισσότερους παίκτες στο τελευταίο κομμάτι του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

9 Μπάγερν Μονάχου
5 Φέγενορντ
5 Τσέλσι
4 Μπαρτσελόνα
4 Ιντερ
4 Μπορούσια Ντόρτμουντ
4 Μάντσεστερ Σίτι
3 Ρεάλ Μαδρίτης
3 Νάπολι
3 Παρί Σεν Ζερμέν

 

Τελευταία Νέα