To Boyband του Σίρλε! (pics, vids)

Gazzetta team
To Boyband του Σίρλε! (pics, vids)

bet365

Παρακαλώ υποδεχτείτε το γκρουπ μας… Στα φωνητικά ο Λιούις Χόλντμπι! Στα ντραμς ο Άνταμ Σαλάι! Και στην κιθάρα ο Αντρέ Σίρλε!

Ας ταξιδέψουμε λίγο στο 2010… Τότε που η Μάιντζ φιγούραρε στην κορυφή της βαθμολογίας της Bundesliga και τρεις απίθανοι πιτσιρικάδες έκαναν τη Γερμανία να ροκάρει! Ο επιθετικός της Τσέλσι ήταν τότε 19 ετών, κολλητός και συγκάτοικος με τον μέσο της Τότεναμ Λιούις Χόλντμπι. Στην Μάιντζ συνάντησαν τον τρία χρόνια μεγαλύτερό τους επιθετικό Άνταμ Σαλάι και οι τρεις του έφτιαξαν το διάσημο boyband του γερμανικού πρωταθλήματος. Οι «Bruchwegstadion Boys», όπως τους αποκαλούσαν και οι οποίοι σε κάθε γκολ της ομάδας τους έτρεχαν στο σημαιάκι του κόρνερ και πανηγύριζαν με τον ίδιο τρόπο. Ένας τραγουδούσε, ένας έπαιζε κιθάρα κι ένας ντραμς!

Το συγκρότημα εμφανιζόταν συχνότατα… Ξεκίνησε τη σεζόν με εφτά συνεχόμενες νίκες, με το τρίο να σκοράρει και να δημιουργεί ακατάπαυστα και όλοι μαζί με τον προπονητή τους, Τόμας Τούχελ, να απολαμβάνουν τη δημοσιότητα. Μέχρι τη στιγμή που ξέφυγε από τα όρια.



Το ματς της ζωής τους!


Ήταν 25 Σεπτεμβρίου του 2010 και η Μάιντζ υποδεχόταν τη μεγάλη πρόκληση… Η πρωτοπόρος του γερμανικού πρωταθλήματος φιλοξενούσε την εκείνη τη στιγμή ένατη Μπάγερν και το αποτέλεσμα προσφερόταν για ακόμα μια παράσταση. Ένα γκολ στο 17’ κι ένα στο 77’ υπερκέρασαν το αυτογκόλ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και η Μάιντζ πανηγύρισε την έκτη συνεχόμενη νίκη της. Θα ακολουθούσε ακόμα μία, πριν έρθει η φυσιολογική κάμψη.

Η πρόταση του «ZDF» ήταν ανατρεπτική… Η άγνοια κινδύνου της ηλικίας δε λειτούργησε ανασταλτικά και οι τρεις νεαροί σταρ της Μάιντζ την αποδέχτηκαν! Εμφανίστηκαν στη βραδινή ποδοσφαιρική εκπομπή ντυμένοι ροκ σταρ, μια κανονική μπάντα, με τους ρόλους πάντα μοιρασμένους. Ο Αντρέ Σίρλε ήταν ο κιθαρίστας! «Εκείνη την ημέρα ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι. Ήρθε το κανάλι και μας ρώτησε αν θα κάναμε κάτι τέτοιο. Ήμασταν λίγο τρελοί και το κάναμε. Ήταν αστείο να μας δει όλη η Γερμανία έτσι. Αν θα το έκανα ξανά; Εξαρτάται από την περίσταση», θα έλεγε μετά από χρόνια ο νυν άσος της Τσέλσι, που ζει με τις αναμνήσεις της τρελής εφηβείας του.

«Η παρουσιάστρια μας είπε ότι ήταν το καλύτερο σόου που έκανε ποτέ. Όλοι είχαν την καλύτερη εντύπωση». Όλοι εκτός από έναν!



Η κατσάδα του coach!


Είναι φορές που ακόμα κι αν δεν το ξέρεις, το φαντάζεσαι… Δεν ήταν μόνο η φυσιολογική κάμψη που ήρθε στο πρωτάθλημα. Περίπου δύο μήνες μετά τη σπουδαία νίκη επί της Μπάγερν, η Μάιντζ αποκλείστηκε από το κύπελλο από την Άαχεν, ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Ο Τόμας Τούχελ, που μόλις φέτος έφυγε από το σύλλογο μετά από πέντε χρόνια, ήταν εξοργισμένος. Και ήξερε πως έπρεπε να βάλει τα πιτσιρίκια του σε καλούπια.

«Μας κάλεσε στο γραφείο του», θυμάται ο Αντρέ Σίρλε… «Δεν έβγαλε όπλο, αλλά με τον τρόπο του μας ξεκαθάρισε ότι αυτά τα πράγματα αποσπούν την προσοχή μας. Σήμερα αναγνωρίζω ότι αξίζαμε να βάλει κάποιος στη θέση μας». Δεν ήταν το μόνο μέτρο που θα έπαιρνε ο Τούχελ για τον Σίρλε και την… μπάντα του. Παράλληλα με αυτό τους απαγόρευσε να δώσουν οποιαδήποτε συνέντευξη για έξι εβδομάδες!

«Στην αρχή όλοι ήθελαν συνέντευξη. Κι εγώ σαν μικρός που ήμουν ήθελα να τα διαβάζω όλα. Τι είπαν για μένα; Τι έγραψαν για μένα; Και ήταν πραγματικά πάρα πολλά. Η κίνηση του Τούχελ ήταν λυτρωτική για μας. Κατορθώσαμε και πάλι να συγκεντρωθούμε μόνο στο ποδόσφαιρο».

Και το αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο!

 

Τελευταία Νέα