Ταχύτατο τελείωμα

Gazzetta team
Ταχύτατο τελείωμα

bet365

Βάλε τη μεγαλύτερη ταχύτητα σου και τελείωσε σαν αστραπή αυτή την άσκηση που προτείνει ο αρχιπροπονητής της Ακαδημίας NIKE , Jimmy Gilligan.

ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ

Βάλε έναν κώνο στην άκρη της μεγάλης περιοχής σε ευθεία γραμμή με το σημείο του πέναλτι. Βάλε επίσης απο έναν κώνο εκατέρωθεν και σε απόσταση 5 μ. περίπου. Σημάδεψε ένα σημείο εκκίνησης σε απόσταση 10 μέτρων απο τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και σε ευθεία γραμμή με τον κεντρικό κώνο. Τοποθέτησε δυο ποδοσφαιριστές πίσω απο το σημείο εκκίνησης.

Η ΑΣΚΗΣΗ

Ο πρώτος παίκτης κοντρολάρει τη μπάλα με ταχύτητα προς τον κεντρικό κώνο. Μόλις τον πλησιάσει ο κοουτς του φωνάζει «δεξιά» ή «αριστερά». Ο παίκτης πρέπει να αντιδράσει περνώντας ξυστά από τον κεντρικό κώνο, αλλά μέσα απο τον εξωτερικό κώνο και με κλειστό κοντρόλ και ντρίπλες μπαίνει στην περιοχή, σουτάρει και αφού γυρίσει σπιντάρει πίσω στο σημείο εκκίνησης. Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση της άσκησης ειναι 11 δευτερόλεπτα.

ΣΕ ΤΙ ΩΦΕΛΕΙ Η ΑΣΚΗΣΗ

Βάζοντας τους παίκτες απέναντι στο χρονόμετρο τους ενθαρρύνεις να δώσουν μεγάλη προσοχή στην επιτάχυνση, το ακαριαίο κοντρόλ και στη ντρίπλα με ταχύτητα.

 

Τελευταία Νέα