Ο Ντεμπά Μπα χτυπάει πάντα στο στόχο! (vid)

Gazzetta team
Ο Ντεμπά Μπα χτυπάει πάντα στο στόχο! (vid)

bet365

Έχοντας αρχίσει τη σεζόν με επιτυχία ο Σενεγαλέζος επιθετικός και εξαιρετικός σκόρερ, Ντεμπά Μπα, μοιράζεται βασικές πληροφορίες με το FFT που αφορούν τα τελειώματα.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΟΥ

Όταν κάνεις ένα βολέ ή πηδάς για κεφαλιά δεν έχεις χρόνο να κοιτάξεις τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αυτό που κάνεις είναι να σημαδέψεις στο στόχο. Όταν όμως έχεις αρκετό χρόνο απέναντι στην αντίπαλη εστία αρχίζεις να αλλάζεις γνώμη και τότε είναι που όλα πάνε στραβά. Αποφάσισε έγκαιρα που θέλεις να στείλεις τη μπάλα, μείνε σε αυτή την απόφαση και όταν πάρεις τη μπάλα το μυαλό σου θα στείλει το σήμα στο υπόλοιπο σώμα σου το οποίο θα πάρει την τέλεια θέση και θα στείλει τη μπάλα εκεί που έχεις αποφασίσει και θα σκοράρει.

ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ

Οι τερματοφύλακες σιχαίνονται τη στιγμή που τους περνούν τη μπάλα πάνω από το κεφάλι με ένα τσίμπημα. Κάθε φορά που κάνουν έξοδο δίνουν μεγάλο όγκο στο σώμα, τους επεκτείνοντας τα χέρια και ανοίγοντας τα πόδια. Αυτή είναι η ευκαιρία να τους περάσεις τη μπάλα ακριβώς κάτω από τα πόδια. Επίσης όταν κάνουν δυναμική έξοδο με μπλονζόν είναι μια καλή ευκαιρία να τους νικήσεις. Να θυμάσαι ότι οι μάχες με τους τερματοφύλακες είναι παιχνίδι. Ο καθένας προσπαθεί να κάνει τον άλλο να υποθέσει λάθος. Στο τέλος όμως θα νικήσει αυτός που είναι ο πιο έξυπνος.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗ ΜΠΑΛΑ

Φυσικά και το πρώτο κοντρόλ μπροστά στο τέρμα έχει μεγάλη σημασία αλλά όταν έρθει η στιγμή για το τελείωμα τότε πρέπει να κοιτάξεις την μπάλα. Δεν χρειάζεται να κοιτάξεις το στόχο γιατί σαν επιθετικός θα πρέπει να ξέρεις που είναι το τέρμα. Πρόσεχε τη μπάλα μέχρι την τελευταία στιγμή που θα φύγει από το πόδι σου. Αυτό είναι σημαντικό ειδικά εάν είναι μια ευκαιρία που σου έτυχε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και στα 90 λεπτά που διαρκεί ένας αγώνας. Χρησιμοποίησε το πρώτο λεπτό του αγώνα το ίδιο με το τελευταίο.

Η ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΑ ΣΟΥΤ ΤΟΥ DEMBA BA

Μου αρέσει πολύ να κάνω αυτή την άσκηση ειδικά, όταν γινόταν με τον Yohan Cabaye στο τέλος της προπόνησης. Αρχίζουμε με τη μπάλα στα έξω αριστερά.

Ανταλλάσουμε μπαλιές και αφού πάρω τη μπάλα στην περιοχή σουτάρω με το στυλ τουThierry Henry. Μου αρέσει αυτό το σουτ του Henry, είναι καταπληκτικό.

Πάρε τη μπάλα από ένα συμπαίκτη ή τον προπονητή σου, κάνε ένα κοντρόλ και μετά προσπάθησε να την γυρίσεις.

Σουτάρω πολύ καλύτερα με το εσωτερικό παρά όταν βάζω δύναμη με το κουντουπιέ. Πάντοτε όταν προπονούμαι έτσι σουτάρω. Όπως σε όλα τα τελειώματα, συγκεντρώσου στη μπάλα. Κάτι το οποίο είναι σημαντικό, είναι η προετοιμασία για το σουτ. Από το πρώτο βήμα που κάνεις για την υποδοχή της μπάλας έως το τελευταίο βήμα πριν τη σουτάρεις. Κάνε μικρά βηματάκια μέχρι το τελευταίο βήμα πριν σημαδέψεις. Σε αυτό το σημείο βεβαιώσου ότι το πόδι στήριξης είναι κοντά στη μπάλα, έτσι θα μπορέσεις να πετύχεις ένα τέλειο χτύπημα. Είναι πολύ δύσκολο για τον τερματοφύλακα όταν βλέπει τη μπάλα να στρίβει έξω από τη μικρή περιοχή και ύστερα πέφτει πίσω του. Ο τερματοφύλακας ξέρει τι σκοπεύεις να κάνεις αλλά όταν το κάνεις με ένα υψηλό βαθμό τελειότητας δε μπορεί να κάνει τίποτα.

 

Τελευταία Νέα