Οι περίφημες ιταλικές άμυνες υπάρχουν ακόμα; (vid)

Οι περίφημες ιταλικές άμυνες υπάρχουν ακόμα; (vid)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για τη... μηδαμινή αξία που έχει πλέον ένας πρώτος σκόρερ στο Καμπιονάτο, όπως φάνηκε από τον αποκλεισμό των δύο γκολτζήδων της Γιουβέντους από το Μουντιάλ.

Μέσω... Λαμίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το τελικό συμπέρασμα για το συγκεκριμένο κείμενο, όμως πως αλλιώς θα μπορούσε κανείς να διατυπώσει το εξής ερώτημα: «Γιατί δεν βρίσκονται στην αποστολή των εθνικών τους ομάδων για το Μουντιάλ οι δύο πρώτοι σκόρερ της Γιουβέντους και δύο εκ των πρώτων σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος;»

Κάρλος Τέβεζ και Φερνάντο Γιορέντε ήταν δύο από τους ακρογωνιαίους λίθους της φετινής πορείας της Γιουβέντους, οδηγώντας τη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με ρεκόρ συγκομιδής πόντων και εντός έδρας νικών. 19 γκολ ο αργεντινός, 16 ο ισπανός. Κι όμως ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος θα βρεθούν στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Πολλοί αστέρες θα απουσιάσουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω τραυματισμών, όχι όμως και οι Τέβεζ-Γιορέντε. Απλώς οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί των χωρών τους έκριναν πως... δε χωράνε στην τελική 23αδα.

Είναι ποτέ δυνατόν οι δύο βασικοί επιθετικοί της «Μεγάλης Κυρίας», που μαζί πέτυχαν 35 γκολ στο πρωτάθλημα, να μην καλούνται στην αποστολή της εθνικής τους ομάδας; Κάποτε οι ειδικοί έλεγαν πως το Καμπιονάτο ξεχωρίζει τους καλούς επιθετικούς από τους... κορυφαίους. Κι όμως αυτό το ρητό, στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται πως έχει πάει περίπατο.

Με δεδομένο πως οι ιταλικές ομάδες φημίζονταν και φημίζονται ακόμα (;) για τις γρανιτένιες άμυνες τους, όποιος επιθετικός κατάφερνε να σκοράρει με ευκολία, αυτομάτως συμπεριλαμβανόταν στην κατηγορία top-class.

Κι όμως, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε και Αλεχάντρο Σαμπέλα είχαν άλλη γνώμη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας προτίμησε τον Τόρες, αντί του Γιορέντε, ενώ ο εκλέκτορας της εθνικής Αργεντινής επέλεξε τον Ροντρίγκο Παλάσιο της Ίντερ, αντί για τον Κάρλος Τέβεζ.

Έχει χάσει την αξία του το Καμπιονάτο; Η Γιουβέντους δεν έχει επανέλθει ακόμη στο κορυφαίο επίπεδο; Ή μήπως είναι απλά συγκυριακό; Αν έκαναν τη σωστή επιλογή οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Ισπανίας και Αργεντινής θα αποδειχθεί στη Βραζιλία.

 

Τελευταία Νέα