H καλύτερη ενδεκάδα της Πρέμιερ!

Gazzetta team
H καλύτερη ενδεκάδα της Πρέμιερ!

bet365

Μπορεί οι καλύτεροι παίκτες να έχουν πάρει τα βραβεία τους στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο η Stats Zone του Four Four Two βγάζει την καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν. Υπάρχουν... εκπλήξεις!
Γκολκίπερ: Βίτο Μανόνε (Σάντερλαντ)
Θα ήταν λάθος να πούμε πως ο Μανόνε έσωσε μόνος του τη σεζόν για τη Σάντερλαντ, αλλά είχε μεγάλες επεμβάσεις. Ο Πογιέτ ήταν αυτός που έδωσε το φιλί ζωής στην ομάδα. Η εμπιστοσύνη του σε κάποιους παίκτες, αλλά και στον Ιταλό γκολκίπερ υπήρξε καταλυτική. Εξαιρετικός ο Μανόνε στα εκτός έδρας ματς, είχε 5.3 επεμβάσεις μέσο όρο αν παιχνίδι, κάνοντας παράλληλα εντυπωσιακά ματς σε απίθανες έδρες όπως της Τσέλσι, της Σίτι της Εβερτον, και της Γιουνάιτεντ. Ετσι, παίρνει δικαιωματικά τον τίτλο του κορυφαίου γκολκίπερ.
Δεξιός μπακ: Σέιμους Κόλεμαν (Εβερτον)
Από τα καλύτερα μπακ του πρωταθλήματος, με ουσία και στην πλευρά του. Δεν θα ήταν ύπέρβαση να τονίσουμε πως συνέβαλε τα μέγιστα για την αναγέννηση της Εβερτον. Ο Ιρλανδός 64 ντρίμπλες σε τελικές προσπάθειες, δημιούργησε 43 ευκαιρίες για γκολ, ενώ πέτυχε και 6 τέρματα. Μόνο ο Σκρτελ πέτυχε περισσότερα γκολ από τους αμυντικούς της Πρέμιερ Λιγκ.
Kεντρικός αμυντικός: Κέρτις Ντέιβις (Χαλ)
Η κατάσταση των στόπερ στην Αγγλία ρευστή, Τέρι και Φέρντιναντ δεν βρίσκονται πλέον στα καλύτερά του και... αναζητείται ο καλύτερος αμυντικός. Ο εφυής Λονδρέζος έχει διαψεύσει τους επικριτές του που τόνιζαν πως δεν μπορεί να κάνει ποτέ μεγάλη καριέρα. Ο Στιβ Μπρους τον στήριξε, ο Ντέιβις δεν έχανε μονομαχία, δυνατός στο ψηλό παιχνίδι και μπαίνει στους κορυφαίους της σεζόν.
Kεντρικός αμυντικός: Ράιαν Σόκρος (Στόουκ)
Ο Σκρτελ θα μπορούσε να βρεθεί στο πλευρό του Ντέιβις, εξαιρετικός αμυντικός, αλλά τα πολλά λάθη του το στέρησαν. ο Κάοουκερ έκανε τις περισσότερες επεμβάσεις, αλλά η Κάρντιφ δέχθηκε 74 γκολ. Ο Τέρι δεν ήταν καν στην πρώτη τριάδα των κατηγοριών για αμυντικούς. Ο Ράιαν Σόκρος είχε 155 νίκες σε εναέριες μάχες, δυο λιγότερες από τον Ντέιβις. Εξαιρετικός στα μετόπισθεν, με περισσότερα από δέκα ματς χωρίς η ομάδα του να δεχθεί γκολ ο Σοκρος μπαίνει στην καλύτερη ενδεκάδα, αλλά και στο μάτι μεγάλων ομάδων. Ο Μαρκ Χιουζ πάντως είναι αρνητικός σε ενδεχόμενο πώλησής του.
Αριστερός μπακ: Τζόελ Γουάρντ (Κρίσταλ Πάλας)
Ο Τόνις Πούλις κατάφερε να προσαρμόσει τον Γουάρντ στη φιλοσοφία της ομάδας και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Κατάφερε να μπει σε μια σεζόν στην ελίτ των αμυντικών της Πρέμιερ Λιγκ, με τον τεχνικός της Πάλας πάντως να έχει μεγάλο μέρος επιτυχίας. Αν και παρελθόν έπαιξε στο κέντρο της άμυνας, ο Γουάρντ μπορεί να παίξει εξαιρετικό και στο αριστερό άκρο της άμυνας. «Είναι εξαιρετικός παίκτης, δίνει τα πάντα» τονισε ο Πούλις. Στο 1-0 επί της Τσέλσι ο Γουάρντ έκανε 8 κοψίματα, κανένα μπακ δεν το έκανε φέτος...
Μέσος: Μίλε Ζέντινακ (Κρίσταλ Πάλας)
Ο Αυστραλός ήταν η καρδιά της Πάλας σε ό,τι καλό πήγε αυτή τη σεζόν. Εκανε τα περισσότερα κοψίματα και κλεψίματα, κέρδισε τα περισσότερα τάκλιν και εναέριες μονομαχίες από οποιοδήποτε άλλον μέσο. Ο Τζέραρντ ήταν δεύτερος σε κοψίματα με 90, όταν ο Αυστραλός σταμάτησε στα 133, ενώ ο Μουλούμπου έφτασε τα 115 κοψίματα όταν ο Ζέντινακ είχε 139. Εντυπωσιακός στο ψηλό παιχνίδι, έκανε όλη τη δουλειά στη μεσαία γραμμή. Εξαιρετικός στο να κλέβει τη μπάλα και μετά να μοιράζει εύκολα. Ο τέλειος παίκτης της Πάλας για τον Πούλις.
Μέσος: Γιάγια Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι)
Καταστροφέας των αντίπαλων αμυνών και αγαπημένος της... βιομηχανίας των ευχετήριων καρτών ο Γιάγια Τουρέ είναι κυρίαρχος στα ματς. Το κάνει τόσο καλά όσο πολύ λίγοι στην Πρέμιερ Λιγκ. Κάποιες φορές όταν έχει στα πόδια του την μπάλα και επιτίθεται μοιάζει με έναν εξαιρετικά μυώδη παίκτη ομάδας U15 που... τρομοκρατεί αντιπάλους ομάδας U12. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το γκολ που έβαλε στις αρχές Μαϊου κόντρα στην Άστον Βίλα όπου πήρε την μπάλα και δίχως κανένας να μπορεί να τον σταματήσει την έβαλε στα δίχτυα.
Αυτή ήταν μία από τις έξι σερί νίκες της ομάδας του όπου ο Τουρέ είτε δημιούργησε γκολ είτε σκόραρε. Σε ένα σημείο όπου η Σίτι πίεζε την Λίβερπουλ για να μπορέσει να διασφαλίσει τον τίτλο. Τελείωσε την χρονιά με 20 γκολ. Όμως διακρίθηκε για την αξιοπιστία του στο παιχνίδι και τις πάσες του. Έβγαζε περισσότερες από 100 πάσες ανά αγώνα. Θα μπορούσε να ήταν ο απόλυτα ιδανικός μέσος, εάν δεν είχε αυτήν την καταστροφική ιδιότητα και την ικανότητα να κάνει τα ποδοσφαιρικά πράγματα να φαίνονται καθαρά ως επιχείρηση. Παρόλα αυτά είναι άξιος διάδοχος του Γκάρεθ Μπέιλ στην ζώνη των στατιστικών της Πρέμιερ Λιγκ.
Μέσος: Άαρον Ράμσεϊ (Άρσεναλ)
Εάν αυτά τα βραβεία και οι διακρίσεις αποφασίζονταν από το newsroom και το... κανάλι των social media ο Στίβεν Τζέραρντ δεν θα είχε απλώς μία θέση στην κορυφαία ενδεκάδα αλλά ίσως να ήταν και ο παίκτης της σεζόν. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ τράβηξε και κράτησε την ομάδα του σε όλη την φετινή περίοδο. Ο Τζέραρντ είχε 13 ασίστ και 1.908 ολοκληρωμένες πάσες όμως ήταν λιγότερο επαρκής στο αμυντικό σκέλος. Έκανε πέντε πολύ σοβαρά λάθη (ναι συμπεριλαμβανομένου και αυτού με την Τσέλσι). Ανάμεσα σε παίκτης του άξονα μόνο ο Μαρκ Νομπλ και ο Μαρκ Γουίλσον έκαναν πιο πολλά.
Ο Τζέραρντ έκανε μόνο το ένα τρίτο από του ηγέτη της κατηγορίας Μίλε Ζέντινακ που είχε 139 κοψίματα. Εάν ο αφηγητής της ιστορίας θα λέει για το πως ο Τζέραρντ οδηγούσε την Λίβερπουλ για τον τίτλο, οι φανς της Άρσεναλ από την άλλη θα αναρωτιούνται για τον Άαρον Ράμσεϊ και τον τραυματισμό του. Στην ιδανική του φυσική και αγωνιστική κατάσταση ναι μπαίνει στην ζώνη των στατιστικών της Πρέμιερ. Ο Ουαλός ήταν εξαιρετικός είτε σκοράροντας είτε δίνοντας ασίστ κάθε 98 λεπτά. Ήταν ένας από τους πέντε παίκτες που το κατάφερεν αυτό. Δυστυχώς αν και αναμενόμενο η Άρσεναλ κατέρρευσε δίχως αυτόν. Εάν είχε τελειώσει κανονικά την σεζόν θα είχε και άλλα μετάλλια για... γυάλισμα. Και ομαδικά και ατομικά.
Μεσοεπιθετικός: Ραχίμ Στέρλινγκ (Λίβερπουλ)
Ανακαλύφθηκε ένα νέο είδος παίκτη. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ οδεύει πρόσω ολοταχώς στην Βραζιλία ως ένας από τους πιο λαμπρούς και ταλαντούχους νεαρούς παίκτες. Και αυτό δίχως να αναφέρουμε πως είναι ο κορυφαίος νέος παίκτης της σεζόν στην κατηγορία των στατιστικών της Πρέμιερ. Είναι ευλογημένος με απίστευτη ταχύτητα, μία μοναδική ικανότητα να βλέπει το γκολ και τα δίχτυα που βελτιώνεται διαρκώς και με μία τρομερή αυτοπεποίθηση και πίστη για τις δυνατότητές του. Όλα αυτά μαζί με την αναγνώριση και τον σεβασμό που έχει κερδίσει μετά από σκληρή δουλειά.
Όπως πολλοί από τη νέα γενιά των επιθετικογενών Άγγλων παικτών - σκεφτείτε τον Ρος Μπάρκλεϊ, τον Τζακ Γουίλσιρ και τον Ντάνι Γουέλμπεκ καθώς και τους Θίο Γουόλκοτ και Άλεξ Οξλέιντ - Τσάμπερλεϊν - ο νεαρός άσος της Λίβερπουλ μπορεί να παίξει σε παραπάνω από μία θέσεις και πολλές φορές με τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Ο Μπρένταν Ρότζερς χρησιμοποιεί τον Στέρλινγκ για να ανοίγει παιχνίδι, να πιέζει τις αντίπαλες άμυνες και να ρίχνει πολύ τρέξιμο για να κουράζει τους παίκτες που έχει μπροστά του. Και το στιλ παιχνιδιού του είναι ακόμα λες και είναι από ομάδα Νέων. Ότι και να γίνει στην Βραζιλία με παίκτες σαν και αυτό η Αγγλία μπορεί να ελπίζει σε πολλά για το μέλλον της.
Επιθετικός: Εντιν Αζάρ (Τσέλσι)
Μια... περίεργη σεζόν για τον Αζάρ. Μόλις στα 22 του καθιερώθηκε άμεσα ως ο άνθρωπος-κλειδί στη μάχη για τον τίτλο. Το ταλέντο του τεράστιο, με τον Μουρίνιο να αφήνει στην άκρη τον Μάτα. Ετό, Τόρες, Λάμπαρντ επισκιάστηκαν από τον Βέλγο, ο οποίος δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες (90) σε ανοιχτό παιχνίδι. Βέβαια, ο Μουρίνιο τον... αμφισβητεί και η Παρι είναι πρόθυμη να ρίξει χρήματα για να τον αποκτήσει και ο Αζάρ να ακολουθήσει τον Μάτα.
Επιθετικός: Λουίς Σουάρες (Λίβερπουλ)
Θα μπορούσε να ήταν άλλος; Θα μπορούσε;; Οι Αγγλοι μπορεί να... πανηγύρισαν για τον τραυματισμό του Σουάρες λόγω Εθνικής, αλλά εξέφρασαν και τη θλίψη τους πως θα μπορούσε ένας τόσο μεγάλος παίκτης να μείνει εκτός. Μπορεί να μην πήρε το πρωτάθλημα με τη Λίβερπουλ, ωστόσο η τεράστια προσπάθεια της ομάδας τον... κρατάει στους «κόκκινους». Πρώτος σκόρερ στην Αγγλία, εξαιρετικός και στις ασίστ, με τον Τζέραρντ να είναι ο μοναδικός που τον πέρασε με 13 έναντι 12 του Ουρουγουανού.
 

Τελευταία Νέα