Πως η ΟΥΕΦΑ θα καθορίσει τις μεταγραφές της Μάντσεστερ Σίτι

Πως η ΟΥΕΦΑ θα καθορίσει τις μεταγραφές της Μάντσεστερ Σίτι

Πως η ΟΥΕΦΑ θα καθορίσει τις μεταγραφές της Μάντσεστερ Σίτι

bet365

Το FourFourTwo εξηγεί γιατί οι φετινές μεταγραφικές κινήσεις της Σίτι θα είναι πιο πολύπλοκες από το συνηθισμένο.

Οι φετινές διαπραγματεύσεις αναμένονται δυσκολότερες για την Μάντσεστερ Σίτι. Δεν είναι μόνο το πρόστιμο των 60 εκατομμυρίων ευρώ από την ΟΥΕΦΑ και ο περιορισμός του ρόστερ σε 21 ποδοσφαιριστές στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ (λόγω της παραβίασης του Financial Fair Play) τα μόνο προβλήματα, καθώς ο Μανουέλ Πελεγκρίνι έχει να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και με το υπάρχον ρόστερ.

Κατ’ αρχάς πρέπει να βρει λύσεις στις περιπτώσεις των Έντιν Τζέκο, Σαμίρ Νασρί, Μίκα Ρίτσαρντς, Τζέιμς Μίλνερ και Αλεξάντερ Κολάροφ, που λήγουν τα συμβόλαιά τους σε ένα χρόνο. Δυσκολότερη είναι η περίπτωση του Μίλνερ, ο οποίος φέρεται – σύμφωνα με το ρεπορτάζ – να επιθυμεί να αποχωρήσει από το Etihad αυτό το καλοκαίρι. Για τον Τζέκο, η προηγούμενη σεζόν ήταν η καλύτερη από τότε που ήρθε από τη Βόλφσμπουργκ, έναντι 27 εκατομμυρίων λιρών τον Ιανουάριο του 2011.

Παρά τον αρχικό παραγκωνισμό του, λόγω της άφιξης του Νεγρέδο, πλέον έχει γίνει απαραίτητος. Ο Σαμίρ Νασρί, που αποκτήθηκε έναντι 24 εκατομμυρίων λιρών, «ξαναγεννήθηκε» υπό τις οδηγίες του Μανουέλ Πελεγκρίνι, μετά την έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Και οι δύο έχουν ξεκινήσει συζητήσεις ανανέωσης των συμβολαίων τους, με την Μάντσεστερ Σίτι να επιθυμεί να κλείσει τις συγκεκριμένες υποθέσεις πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο (ο Τζέκο θα είναι στη Βραζιλία, ο Νασρί όχι). Ο Κολάροφ έδωσε φέτος σκληρή μάχη για τη θέση του βασικού αριστερού μπακ με τον Κλισί, ενώ ο πολυθεσίτης Μίλνερ αρέσει ιδιαίτερα στον Πελεγκρίνι.

Αντίθετα, ο Μίκα Ρίτσαρντς δεν είναι στις πρώτες επιλογές και ήδη έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από την ομάδα, προκειμένου να μη χάσει τη θέση του στην εθνική Αγγλίας. Γιατί με την υπάρχουσα κατάσταση, ο 13 φορές διεθνής δύσκολα θα κληθεί ξανά από τον Ρόι Χόντσον και θα κάνει τις συμμετοχές του 14. Το αν η Σίτι επιτρέψει ή όχι στον Ρίτσαρντς να φύγει, θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα της ομάδας να βρει οκτώ γηγενείς ποδοσφαιριστές στην 25αδα της επόμενης περιόδου. Κάτι που φαντάζει δύσκολο προς το παρόν. Οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ αναφέρουν πως οι αγγλικοί σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν στο ρόστερ τους το πολύ 17 ξένους ποδοσφαιριστές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αυτή τη στιγμή η Σίτι διαθέτει 16 και έχει χώρο μόνο για έναν ακόμη, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι ο κεντρικός αμυντικός της Πόρτο, Ελιακίμ Μανγκαλά, που αναμένεται να ανεβάσει τις μετοχές του στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα συμβόλαια των άγγλων Λέσκοτ, Μπάρι (δανεικός στην Έβερτον), Ράιτ λήγουν αυτό το καλοκαίρι και οι ίδιοι είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν. Κάτι που θέλουν να κάνουν Ρίτσαρντς και Μίλνερ. Έτσι, όποιος είναι Άγγλος ή γηγενής, μάλλον ξέρει που θα πρέπει να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι θα αναγκαστεί να ψάξει για παίκτες με αυτές τις προδιαγραφές. Αυτό δίνει στον Μίλνερ ένα τεράστιο ατού στις διαπραγματεύσεις με το σύλλογο (αυτή τη στιγμή αμείβεται με 80 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα), ενώ πιθανότατα θα κρατήσει για τουλάχιστον ένα ακόμη χρόνο στο Μάντσεστερ τον Ρίτσαρντς, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2015 και μπορεί τότε να αποχωρήσει, χωρίς η Σίτι να εισπράξει ούτε μια λίρα.

Με το ρόστερ για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ να πρέπει να μειωθεί, υπάρχει ανάγκη να αποκτηθούν παίκτες με συγκεκριμένα κριτήρια, κάτι που ενδεχομένως να είναι δυσκολότερο από τη σπατάλη εκατομμυρίων για μεγάλα αστέρια. Μέσα στους ξένους αστέρες, πλέον θα προστεθούν γηγενείς ποδοσφαιριστές. Παίκτες όπως ο Άνταμ Λαλανά και ο Ρος Μπάρκλεϊ βρίσκονται προ των πυλών και θα είναι απαραίτητοι σε όλα τα πάρε-δώσε του φετινού καλοκαιριού. Γιατί π.χ. αν η Σίτι θέλει τον Μπακαρί Σανιά (λήγει το συμβόλαιό του με την Άρσεναλ και το ρεπορτάζ τον φέρνει κοντά στο Etihad), θα πρέπει να γίνουν 4 επιπρόσθετες κινήσεις για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή:

1. Να αποκτηθεί ο γάλλος,

2. Να πουληθεί ο Ρίτσαρντς (παίζουν στην ίδια θέση),

3. Να πουληθεί ένας επιπλέον ξένος ποδοσφαιριστής και

4. Να προωθηθεί ένας γηγενής για να υπάρχει back up του Σανιά.

Μόνο η ακαδημία μπορεί αυτή τη στιγμή να αποτελέσει «σωσίβιο» για τη Σίτι, όμως αυτό έχει σαν απαραίτητη προϋπόθεση τη γρήγορη προώθηση παικτών όπως ο Λόπες, ο Ρέκικ και ο Χους. Με άγνωστες τις συνέπειες για την εξέλιξη της καριέρας αυτών των παιδιών. Η Μάντσεστερ Σίτι οφείλει να βρει τρόπο για να ανταπεξέλθει σε αυτό το δύσκολο καλοκαίρι. Άλλωστε κανείς δε φταίει, παρά η ίδια για τις τιμωρίες που της επιβλήθηκαν. Με μεγαλύτερη, ίσως, τιμωρία την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων και ενός Plan B.

 

Τελευταία Νέα