Οι 100 καλύτεροι παίκτες του κόσμου για το 2013 (60-41)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι παίκτες του κόσμου για το 2013 (60-41)

bet365

H λίστα του FourFourTwo με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου για τη χρονιά που πέρασε συνεχίζεται! Διαβάστε την επόμενη 20άδα!
60. Λούκα Μόντριτς, Ρεάλ Μαδρίτης και Κροατία. Μέσος, 28 ετών

Είναι μια σκληρή πραγματικότητα για αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή το γεγονός ότι ο Λούκα Μόντριτς έχει πέσει περίπου στη μέση, παρά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις του με τη Ρεάλ Μαδρίτης φέτος. Είναι ίσως η κατάρα του ποδοσφαιριστή που βρίσκεται σε προσαρμογή. Ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο Κάρλο Αντσελότι έχουν αλλάξει τη θέση του Κροάτη και από επιθετικό μέσο τον έχουν βάλει να παίζει σε πιο οπισθοχωρημένο ρόλο. Ίσως δεν είναι ο σταρ όπως στην Τότεναμ και την Ντιναμό Μόσχας -το αντίθετο από ότι ο Οζίλ- αλλά πολλοί προπονητές θα ήθελαν μία λύση σαν τον Λούκα.

59. Τζορτζιο Κιελίνι, Γιουβέντους & Ιταλία. Αμυντικός, 29 ετών

Η αμυντική τριπλέτα της Γιουβέντους αποτέλεσε θεμέλιο λίθο της πορείας της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2012/13 και ο 29χρονος Κιελίνι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Με τον Ιταλό διεθνή στην άμυνα, η Γιούβε δέχθηκε μόλις 24 γκολ στη Serie A. Ένας δυνατός, σωματώδης καταστροφέας που δεν φοβάται να ρισκάρει το σώμα του για την ομάδα.

58. Λεονάρντο Μπονούτσι, Γιουβέντους & Ιταλία. Αμυντικός, 26 ετών

Κανείς αμυντικός δεν έπαιξε περισσότερο στην επιτυχημένη πορεία της Ιταλίας στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο από τον 27χρονο στόπερ της Γιουνβέντους, παρότι στην ομάδα το rotation αποτελεί κανόνα. Με το σύλλογό του είναι πάντα παρών και ήταν βασικότατος στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος από τη Γηραιά Κυρία. Ένας από τους λίγους ιδιοφυείς εντυπωσιακούς αμυντικούς που ξέρουν μπάλα.

57. Καρίμ Μπενζεμά, Ρεάλ Μαδρίτης & Γαλλία. Επιθετικός, 25 ετών

Ο Γάλλος άκουσε πολλά από τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης για ένα μεγάλο μέρος της χρονιάς, αλλά συνεχίζει να κυριαρχεί στον ανταγωνισμό με τους νεότερους Αλβάρο Μοράτα και Χεσέ. Οι φήμες που τον θέλουν στην Άρσεναλ ίσως συνεχίσουν, αλλά προς το παρόν παραμένει το σημείο αναφοράς στην επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης, με τους blancos να στοχεύουν στην κατάκτηση του αγαπημένου τους Τσάμπιονς Λιγκ.

56. Μάρεκ Χάμσικ, Νάπολι & Σλοβακία. Μέσος, 26 ετών

Με τον Εσεκιέλ Λαβέτσι και τον Έντινσον Καβάνι να φεύγουν για Παρίσι, μόνο ένας από τους "τρεις τενόρους" παραμένει. Αλλά χάρη στον ηγετικό χαρακτήρα του Χάμσικ, η Νάπολι είναι δυνατότερη από ποτέ. Έξι γκολ στα πρώτα του εννιά ματς στο πρωτάθλημα, ακολουθώντας τα περσινά 11 και τις 14 ασίστ (Μόνο ο Φραντσέσκο Τότι είχε και στις δύο κατηγορίες πάνω από 10). Ο Σλοβάκος είναι ένας από τους καλύτερους στη Serie A και δεν πρόκειται να αφήσει τους στόχους της Νάπολι ανολοκλήρωτους.

55. Ζόρντι Άλμπα, Μπαρτσελόνα & Ισπανία. Αμυντικός, 24 ετών

Οι τελευταίοι 12 μήνες ίσως δεν ήταν οι καλύτεροι για τον μπουκαδόρο αμυντικό της Μπαρτσελόνα, αλλά ο Άλμπα παραμένει ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ στον κόσμο και είχε κομβικό ρόλο στο πρωτάθλημα των μπλαουγράνα. Είναι ακόμα 24 ετών και έχει τη δυνατότητα να δώσει στη Μπάρτσα έξτρα επιθετικότητα και κινήσεις από την άμυνα.

54. Εντέν Αζάρ, Τσέλσι & Βέλγιο. Μέσος, 22 ετών

Η χρονιά του Βέλγου ξεκίνησε κάπως δυσοίωνα, με το διαβόητο επεισόδιο που είχε με το ballboy της Σουόνσι, αλλά η επιρροή του στην Τσέλσι συνεχίζει να αυξάνεται. Ο Ζοσέ Μουρίνιο τον βλέπει ως τον νέο βασικό οργανωτικό μέσο της Τσέλσι, κάτι που σημαίνει ότι το 2014 αναμένεται ακόμα καλύτερο για τον 22χρονο, κυρίως με το Μουντιάλ της Βραζιλίας να βρίσκεται στην ατζέντα του.

53. Ζεράρ Πικέ, Μπαρτσελόνα & Ισπανία. Αμυντικός, 26 ετών

Παραμένει βασικός για τη Μπαρτσελόνα και για την Εθνική, λόγω της πραγματικής κλάσης και της συνεχιζόμενης βελτίωσης από τότε που επέστρεψε στη Μπαρτσελόνα το 2008. Ωστόσο, μια ελαφρά πτώση στην απόδοσή του και το ότι είναι κάποιες φορές επιρρεπής στο λάθος, οδήγησαν στην πτώση του στη λίστα. Και για να είμαστε δίκαιοι, όλοι θα χάναμε λίγο τη συγκέντρωσή μας αν γυρίζαμε στο σπίτι με τη Σακίρα κάθε βράδυ.

52. Κάρλος Τέβες, Γιουβέντους & Αργεντινή. Επιθετικός, 29 ετών

Όπως και ο Μάριο Μπαλοτέλι, ο Αργεντινός αποφάσισε να χωρίσει με τη Μάντσεστερ Σίτι το 2013 για να πάει στη Serie A. Ο 29χρονος σημείωσε 17 γκολ πέρυσι, αλλά ήταν αναμενόμενο να ακολουθήσει τον Ρομπέρτο Μαντσίνι εκτός Etihad. Ανοίγοντας πανιά για την πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους, ο Τέβες έχει καταφέρει μια ομαλή μετάβαση υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε.

51. Μάριο Μπαλοτέλι, Μίλαν & Ιταλία. Επιθετικός, 23 ετών.

Στην ισοπαλία του πρώτου γύρου με την Τζένοα, ένα πανό έγραφε: "Από τα χρυσά χρόνια της Μίλαν στα χρόνια του Σαπάτα και του Κονστάντ". Οι μεγάλοι αστέρες αποτελούν παρελθόν, εκτός από έναν. Ο Μπαλοτέλι έβαλε 12 γκολ στα πρώτα του 13 ματς για να οδηγήσει τη Μίλαν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος είναι περισσότερες οι κάρτες που παίρνει από τα γκολ που βάζει, ενώ χάνει και πέναλτι. Αλλά παραμένει η μοναδική ελπίδα της Μίλαν.

50. Τιμπό Κουρτουά, Ατλέτικο Μαδρίτης & Βέλγιο. Τερματοφύλακας, 21 ετών

Ευλογημένος με καταπληκτική ευκινησία και αντανακλαστικά αστραπής, ο 21χρονος Βέλγος συνεχίζει να εντυπωσιάζει ενώ είναι δανεικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Νικητής του βραβείο Θαμόρα της Λα Λίγκα για τα λιγότερα γκολ παθητικό, σύντομα πρέπει να έρθει η στιγμή που ο Ζοσέ Μουρίνιο θα αντικαταστήσει τον Πετρ Τσεχ με τον ζωηρό νεαρό. Η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και η θέση βασικού στο Μουντιάλ ίσως ενθαρρύνουν τον "Special One" να το κάνει του χρόνου.

49. Τσάμπι Αλόνσο, Ρεάλ Μαδρίτης & Ισπανία. Μέσος, 32 ετών.

Υπάρχει κανείς που να μην του αρέσει ο Τσάμπι Αλόνσο; Αγαπημένος για τους Βάσκους και για τους οπαδούς της Λίβερπουλ, μπορεί να επιλέξει από πολλές αγγλικές ή ισπανικές ομάδες όταν το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης τελειώσει το επόμενο καλοκαίρι, αν δεν έχει ανανεώσει. Στα 32 του πλησιάζει το στάδιο του βετεράνου, αλλά θα συνεχίσει να αποτελεί δάσκαλο στο μοίρασμα της μπάλας και αν μείνει στη Ρεάλ ένας λόγος θα είναι για να διδάξει στους νεαρούς πως να πασάρουν.

48. Όσκαρ, Τσέλσι & Βραζιλία. Μέσος, 22 ετών.

Θεωρώντας τον Χουάν Μάτα ως κινητήριο μοχλό της περσινής τριπλέτας της Τσέλσι πίσω από τον επιθετικό, η προσαρμογή του ταλαντούχου Βραζιλιάνου στη ζωή του Δυτικού Λονδίνου αμέσως μετά την άφιξή του από την Ιντερνασιονάλ αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. Ο 22χρονος έγινε για τα καλά μέρος των πιστών του Στάμφορντ Μπριτζ, όταν σκόραρε το γκολ που ψηφίστηκε ως καλύτερο της χρονιάς από τους "Μπλε", απέναντι στο είδωλο της Γιουβέντους Τζιανλουίτζι Μπουφόν, στο Τσάμπιονς Λιγκ.

47. Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Γιουβέντους & Ιταλία. Τερματοφύλακας, 35 ετών.

Ο Μπουφόν επέστρεψε στη λίστα μας πέρυσι, αφού οδήγησε τη Γιουβέντους στο Πρωτάθλημα και την Ιταλία στον τελικό του Εuro. Αλλά χαμηλώνει ταχύτητα και παρότι ακόμα ελέγχει την περιοχή όπως κανείς άλλος - η Γιουβέντους δέχτηκε μόνο 24 γκολ πέρυσι - είναι περισσότερο επιρρεπής στο απρόσμενο λάθος, κάτι που είναι πρωτόγνωρο για αυτόν. Ο Τζίτζι στα 35 του παραμένει ο καλύτερος τερματοφύλακας της Serie A. Αλλά για πόσο;

46. Άσλεϊ Κόουλ, Τσέλσι & Αγγλία. Αμυντικός, 32 ετών.

Για τα δικά του στάνταρ το 2013 ήταν μια ήσυχη σεζόν, αλλά πλέον, πιθανόν για πρώτη φορά στην καριέρα του, αντιμετωπίζει μια αξιοσημείωτη απειλή για τη θέση του τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο. Οι μετοχές του Λέιτον Μπέινς στην Εθνική Αγγλίας συνεχίζουν να ανεβαίνουν για τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Ρόι Χόντσον, ενώ ο Αθπιλικουέτα κερδίζει λεπτά συμμετοχής υπό την ηγεσία του Ζοσέ Μουρίνιο. Αλλά ο Κόουλ δεν δείχνει να επαναπαύεται στις δάφνες του.

45. Σάντι Καθόρλα, Άρσεναλ & Ισπανία. Μέσος, 28 ετών

Το 2012/13 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τον μαγικό μικρόσωμο Ισπανό, ο οποίος προσαρμόστηκε άψογα στη ζωή της Άρσεναλ. Αποκτήθηκε από τη Μάλαγα τον Αύγουστο του 2012 και οι εκθαμβωτικές εμφανίσεις του τον ανέδειξαν παίκτη της χρονιάς στη πρώτη του σεζόν. Χρησιμοποιώντας και τα δύο πόδια, ο μικρός μάγος έπαιξε περισσότερα λεπτά από κάθε άλλο παίκτη. Αγωνίστηκε σε 38 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, σκοράροντας 13 γκολ και δημιουργώντας 14 για τους συμπαίκτες του.

44. Νταβίντ Αλάμπα, Μπάγερν Μονάχου & Αυστρία. Αμυντικός, 21 ετών.

Βασικός αριστερός μπακ σε μια χρονιά που η Μπάγερν κατέκτησε το Πρωτάθλημα το Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Αλάμπα έχει ήδη χαράξει πορεία για να γίνει ένας από τους καλύτερους μπακ στον κόσμο. Και είναι μόλις 21. Το γεγονός ότι παίζει στη μεσαία γραμμή για την Αυστρία απλά δείχνει την προσαρμοστικότητά του. Ένας ποδοσφαιριστής κλάσης, που σίγουρα θα βελτιωθεί.

43. Άνχελ Ντι Μαρία. Ρεάλ Μαδρίτης & Αργεντινή. Μέσος, 25 ετών

Λέει πολλά για τον Ντι Μαρία το ότι ο Κάρλο Αντσελότι άφησε τον Μεσούτ Οζίλ να φύγει αντί για τον Αργεντινό. Έχοντας την επιλογή, ο Αντσελότι διάλεξε τον Ντι Μαρία για την "ισορροπία και τη δυναμική της ομάδας". Ευχάριστη η κουβέντα που μπορεί να γίνει, αλλά η άποψή του δικαιολογείται από την εμφάνιση του Αργεντινού εξτρέμ πριν και μετά. Τώρα ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

42. Ντάνι Άλβες, Μπαρτσελόνα & Βραζιλία. Αμυντικός, 30 ετών.

Περίεργο για τον Άλβες που έμεινε σταθερός. Στο νούμερο 42 πέρυσι, όπως και φέτος. Ο Βραζιλιάνος έχει περάσει την τελευταία δεκαετία κάνοντας κούρσες στη δεξιά πλευρά, από την αγαπημένη του θέση ως full back. Αυτή η θέση άλλαξε από το παλιό σύστημα 2-3-5. Τώρα χρειάζεται ευκινησία, ενέργεια, ταχύτητα, εξυπνάδα και ικανότητα και όλα αυτά συντελούν στο ότι πιθανόν είναι η πιο δύσκολη θέση στο γήπεδο. Για αυτό, ίσως, με μια εξαίρεση που θα αναφέρουμε αργότερα, ο Άλβες είναι το υψηλότερη παράδειγμα full-back στη φετινή λίστα.

41. Αντόνιο Ντι Νατάλε. Ουντινέζε & Ιταλία. Επιθετικός, 36 ετών.

Ίσως κάποιοι αναρωτηθείτε. Τι κάνει ένας 36χρονος επιθετικός μέτριας ομάδας στο top 50; Η απάντηση: Ο Ντι Νατάλε πήρε αυτή την ομάδα και την οδήγησε ξανά στην Ευρώπη, σκοράροντας 23 γκολ και μεταξύ τους ένα τέρμα που ήταν υποψήφιο για τον τίτλο του καλύτερου γκολ της FIFA για τη χρονιά που πέρασε. Ακόμα κι αν τον περιβάλλουν ταπεινοί ποδοσφαιριστές, συνεχίζει να οδηγεί την ομάδα του και φέτος. Το όνομά του είναι Tony Christmas. Τι άλλο θέλετε;

Δείτε εδώ τους παίκτες που βρίσκονται από τη θέση 80 μέχρι τη θέση 61!

Διαβάστε ΕΔΩ την πρώτη 20άδα!

 

Τελευταία Νέα