Τα παιδιά που έγιναν «Διάβολοι»! (vids)

Τα παιδιά που έγιναν «Διάβολοι»! (vids)

Θάνος Σαρρής
Τα παιδιά που έγιναν «Διάβολοι»! (vids)

bet365

Ο Τζέιμς Γουίλσον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε σε μια ξεχωριστή λίστα και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους νεότερους «Κόκκινους Διάβολους» που χρίστηκαν σκόρερ στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου.

Φεντερίκο Ματσέντα, 17 ετών, 7 μηνών και 14 ημερών. Μάντσεστερ - Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα (05/04/2009)

Η Γιουνάιτεντ απέκτησε τον Ματσέντα λίγο μετά τα 16α του γενέθλια από τη Λάτσιο. Μπήκε απευθείας στην ομάδα U-18 και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Ήταν ζήτημα χρόνου να κάνει ντεμπούτο με τη μεγάλη ομάδα. Στο ματς με την Άστον Βίλα, η ομάδα του έχανε 2-1 και ο Σερ Άλεξ αποφάσισε να τον ρίξει στη μάχη στη θέση του Νάνι. Ο Ρονάλντο ισοφάρισε και ο Ιταλός με πολύ όμορφη κίνηση χάρισε στην ομάδα του τη νίκη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ντάνι Γουέλμπεκ, 17 ετών, 11 μηνών και 20 ημερών. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Στόουκ (15/11/2008)

Γέννημα-θρέμμα «Κοκκινος Διάβολος», ο Ντάνι Γουέλμπεκ έκανε ντεμπούτο σε ένα ματς του Λιγκ Καπ με την Μίντλεσμπρο το Σεπτέμβριο του 2008. Στην Πρέμιερ Λιγκ, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 19 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς απέναντι στη Στόουκ. Με την ομάδα του να νικάει 3-0, ο Σερ Άλεξ τον έβαλε στη θέση του Παρκ. Η πρώτη του συμμετοχή ήταν ονειρική, αφού με ένα εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα έδειξε ότι έχει μέλλον...

Ραφαέλ, 18 ετών 5 μηνών και 5 ημερών. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ (08/11/2008)

Έχοντας μάθει να παίζει μπακ στη Φλουμινένσε, ο Ραφαέλ δεν ξέχασε ποτέ το ένστικτο του επιθετικού, που κουβαλούσε από τα παιδικά του χρόνια. Μαζί με τον δίδυμο αδερφό του, Φάμπιο, έκανε το Φεβρουάριο του 2007 το ταξίδι για Αγγλία. Ξεκίνησε να παίζει την επόμενη σεζόν και άνοιξε λογαριασμό στο Emirates, με αντίπαλο την Άρσεναλ στο 90', πιάνοντας ένα υπέροχο σουτ με το αριστερό. Η ομάδα του πάντως δεν γλίτωσε την ήττα.

Τζέιμς Γουίλσον, 18 ετών, 5 μηνών και 5 ημερών. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Χαλ (06/05/2014)

Για τον νεαρό Άγγλο έχουν ακουστεί τα καλύτερα. Τα δύο του γκολ στο ντεμπούτο με αντίπαλο τη Χαλ μόνο απαρατήρητα δεν πέρασαν και κάποιοι τον χαρακτηρίζουν ήδη ως «νέο Σουάρες». Διεθνής με τις μικρές ομάδες της Αγγλίας, έγινε το πιο πρόσφατο μέλος της ξεχωριστής αυτής λίστας και μάλιστα ανήκει στους λίγους που έχουν πετύχει δύο τέρματα.

Νικ Πάουελ, 18 ετών, 5 μηνών και 23 ημερών. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουίγκαν (16/09/2012)

Ο Νικ Πάουελ κατάφερε στο ντεμπούτο του να δείξει για ποιον ακριβώς λόγο είναι χρήσιμο το πλεονέκτημα στο ποδόσφαιρο μετά από ένα φάουλ. Ακόμα κι αν αυτό είναι έξω από την περιοχή. Τρομερό σουτ του του νεαρού, που πήρε τη θέση του Ράιαν Γκιγκς στο 71' και σκόραρε 11 λεπτά
αργότερα. Η Γουίγκαν έχασε με 4-0, αλλά φέτος στήριξε πολλά στον άσο από το Κρου, ο οποίος έπαιξε δανεικός στους Λάτικς.

Αντνάν Γιανουζάι, 18 ετών, 8 μηνών. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σάντερλαντ (05/10/2013)

Έκανε τρομερό ξεπέταγμα τη φετινή χρονιά και αποτέλεσε σημείο διαμάχης για Εθνικές ομάδες, λόγω τις ιδιαιτερότητας της καταγωγής του. Ο νεαρός Κοσοβάρος γεννήθηκε στις Βρυξέλες και το 2011 πήγε στο Ολντ Τράφορντ. Την 5η Οκτωβρίου του 2013 δεν θα την ξεχάσει ποτέ. Έπαιξε για πρώτη φορά βασικός στην ομάδα του Μόγιες και με δύο δικά του γκολ πέτυχε την ανατροπή επί της Σάντερλαντ. Ένας ακόμα που μπαίνει στη λίστα με δύο τέρματα...

Τζουσέπε Ρόσι, 18 ετών, 8 μηνών και 14 ημερών. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σάντερλαντ (15/10/2005)

Πλέον, πίνουν νερό στο όνομά του όλοι στη Φιορεντίνα. Ο τελευταίος τραυματισμός του σκόρπισε λύπη στους βιόλα, αφού είχε κάνει εκπληκτικό come back. Ο Ιταλοαμερικανός όμως ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τη φανέλα της οποίας πέτυχε μόλις ένα γκολ. Στο ντεμπούτο του! Πήρε στο 78' τη θέση του Ρούουντ Φαν Νίστελροί και εννιά λεπτά αργότερα έκανε το 3-1 απέναντι στη Σάντερλαντ.

Κριστιάνο Ρονάλντο, 18 ετών, 8 μηνών και 27 ημερών. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Πόρτσμουθ (01/11/2003)

Σε αντίθεση με τους περισσότερους της λίστας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ξεκίνησε να λάμπει στη Γιουνάιτεντ. Έγινε ο πρώτος Πορτογάλος της ομάδας όταν αποκτήθηκε από τη Σπόρτινγκ έναντι 15 εκατομμυρίων. Κι ας ήταν ακόμα 18χρονος. Έκανε ντεμπούτο απέναντι στη Μπόλτον και σκόραρε για πρώτη φορά με αντίπαλο την Πόρτσμουθ. Ένα απίστευτο σερί είχε ξεκινήσει...

Ράιαν Γκιγκς, 18 ετών και 9 μηνών. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νότιγχαμ Φόρεστ (29/08/1992).

Στο παιχνίδι που ο Γουίλσον πέτυχε τα πρώτα του γκολ, ο τρομερός Ουαλός αγωνίστηκε κατά τα φαινόμενα για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό της Γιουνάιτεντ. Γυρίζοντας αρκετά χρόνια πίσω, στο 1992, εντοπίζουμε το πρώτο του γκολ. Για κάποιους, το παρθενικό του τέρμα ήταν στις 4 Μαΐου του 1991, το οποίο όμως φάνηκε περισσότερο ως αυτογκόλ του Λι Χέντρι. Το πρώτο... κανονικό 100% δικό του γκολ ήταν απέναντι στη Φόρεστ. Σε ένα ματς με τους Tricky Trees πήρε και τον πρώτο του τίτλο. Το Λιγκ Καπ του 1992.

Γουέιν Ρούνεϊ, 19 ετών. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ (24/10/2004)

Το τρομερό παιδί του αγγλικού ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσε να λείπει. Στο πρώτο του ματς έκανε χατ-τρικ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και έγινε ο νεότερος παίκτης που πετυχαίνει τρία γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην παρθενική του σεζόν με το σύλλογο αναδείχθηκε ο καλύτερος νέος παίκτης της χρονιάς. Για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ, φορώντας την φανέλα των «Διαβόλων» σκόραρε με κοντινό πλασέ απέναντι στην Άρσεναλ.

Δείτε τα video των γκολ με τη σειρά. Δεν βρήκαμε μόνο αυτό του Γκιγκς...

 

Τελευταία Νέα