Πέντε ήρωες που πλήγωσαν τις πρώην ομάδες τους (vids)

Gazzetta team
Πέντε ήρωες που πλήγωσαν τις πρώην ομάδες τους (vids)

bet365

Ο Όλι Μίλερ θυμάται πέντε αστέρες που... φέρθηκαν άσχημα στις πρώην τους και ακόμα δεν το έχουν ξεπεράσει! Ούτε οι ομάδες, ούτε οι φίλαθλοί τους.

1. Ντένις Λο εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Έχοντας επονομαστεί ως ο βασιλιάς του Ολντ Τράφορντ, ο Λο σημείωσε 236 γκολ σε 11 χρόνια για τους «Κόκκινους Διαβόλους». Μετά την επιστροφή στην παλιά του ομάδα, τη Μάντσεστερ Σίτι, έβαλε με τακουνάκι το νικητήριο γκολ απέναντι στη Γιουνάιτεντ στο προτελευταίο παιχνίδι της σεζόν 1973/74, όταν και οι «Κόκκινοι Διάβολοι» υποβιβάστηκαν στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού Πρωταθλήματος.

Θα έπεφταν ούτως ή άλλως, αλλά ο Λο δεν το ήξερε. Εμφανώς συντετριμμένος, έγινε αμέσως αλλαγή, αφού οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, ελπίζοντας ότι θα διακοπεί το παιχνίδι. Πέτυχαν αυτό που ήθελαν, αλλά η Λίγκα αποφάσισε ότι το αποτέλεσμα δεν θα ακυρωνόταν.

Ο Λο σταμάτησε το ποδόσφαιρο κάνοντας μία εμφάνιση για τη Σκωτία στο Μουντιάλ του 1974, «Ήμουν απαρηγόρητος», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Δεν ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο. Πόσο κράτησε το συναίσθημα; Για πόσο μετά το παιχνίδι; Για τριάντα χρόνια. Αυτή είναι η απάντηση. Το θέμα πάντα ανακύπτει. Είναι πάντα εκεί και το θυμάμαι. Είναι κρίμα».

2. Γκάρι ΜακΆλιστερ εναντίον Κόβεντρι

Ο ΜακΆλιστερ πιθανόν να σκεφτόταν με τι χόμπι θα ασχοληθεί αφού κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του, καθώς σε ηλικία 35 ετών έδειχνε να έχει ήδη αφήσει πίσω τα καλύτερά του χρόνια. Όλα άλλαξαν όταν η Λίβερπουλ εξέφρασε ενδιαφέρον. «Είναι σαν παραμύθι για κάποιον στην ηλικία μου», έλεγε ο ΜακΆλιστερ. «Με εξέπληξε το ότι η Λίβερπουλ ενδιαφέρθηκε για μένα».

Τον απέκτησε ο Ζεράρ Ουγιέ ως ελεύθερο το 2000 και ο έμπειρος μέσος απόλαυσε δύο χρονιές στο Άνφιλντ. Την πρώτη εξ' αυτών έπαιζε συχνά, σκοράροντας κάποια κρίσιμα γκολ απέναντι σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Έβερτον. Αλλά στο τέλος της σεζόν, ουσιαστικά έστειλε την πρώην ομάδα του, Κόβεντρι, στη δεύτερη κατηγορία, σκοράροντας με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα. Ο ΜακΆλιστερ ήταν εμφανώς αναστατωμένος, αφού το τέρμα του άφησε την Κόβεντρι, με την οποία έπαιξε για τέσσερα χρόνια από το 1996 έως το 2000, πέντε βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού με δύο ματς να παραμείνουν. Η συνεισφορά του στο αξιομνημόνευτο τρεμπλ της Λίβερπουλ (Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) θα αποτελεί σίγουρα μια πιο ευχάριστη ανάμνηση.

3. Κριστιάνο Ρονάλντο εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ακόμα και τώρα πολλοί οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον λατρεύουν. Επεφύλασσαν στον Πορτογάλο μία από τις σπουδαιότερες υποδοχές στην επιστροφή του στο Ολντ Τράφορντ ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά από την ισοπαλία στο Μπερναμπέου, το σκηνικό ήταν έτοιμο για τον επαναληπτικό. Ο Μουρίνιο απέναντι στον Φέργκιουσον, ο Ρονάλντο απέναντι στη Γιουνάιτεντ. Παρά το ήσυχο πρώτο ημίχρονο, το ματς άναψε στην επανάληψη, αφού το αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος έδωσε το προβάδισμα στη Γιουνάιτεντ. Αλλά η αμφισβητούμενη αποβολή του Νάνι για ένα μαρκάρισμα στον Αρμπελόα ήταν το σημείο-κλειδί και γρήγορα οι ισορροπίες άλλαξαν. Ένα γκολ από τον Λούκα Μόντριτς και ένα από τον Ρονάλντο χάρισαν τη νίκη στους Ισπανούς και πέταξαν την πρώην ομάδα του Πορτογάλου εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

4. Φερνάντο Μοριέντες εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης

Έχοντας τεθεί εκτός πλάνων της Ρεάλ Μαδρίτης στο ξεκίνημα της σεζόν 2003/04, ο Μοριέντες παραχωρήθηκε δανεικός στη φιλόδοξη Μονακό. Η γαλλική ομάδα κληρώθηκε με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείοντας τη Λοκομοτίβ Μόσχας στους «16». Η Μονακό έχασε το πρώτο ματς με 4-2 στο Μπερναμπέου, με τον Μοριέντες να πετυχαίνει έξι λεπτά πριν τη λήξη ένα γκολ που έδειχνε απλά ως παρηγοριά.

Δεν τα πήγαν και πολύ καλύτερα στο ξεκίνημα του επαναληπτικού, αφού ένα τέρμα από τον Ραούλ έδωσε στους γκαλάκτικος το συνολικό προβάδισμα με 5-2. Ωστόσο, το γκολ αυτό πείσμωσε τους γηπεδούχους που απάντησαν με τον δανεικό από τη Ρεάλ Μαδρίτης ποδοσφαιριστής τους. Ο Λουντοβίκ Ζιουλί πέτυχε το πρώτο γκολ από ασίστ του Μοριέντες, πριν ο Ισπανός χριστεί σκόρερ με τρομερή κεφαλιά. Ένα εκπληκτικό τακουνάκι του Ζιουλί χάρισε τη νίκη με 3-1 στη Μονακό, η οποία άφησε εκτός τη Ρεάλ Μαδρίτης λόγω των εκτός έδρας τερμάτων!

5. Γιοάν Γκουφράν εναντίον Καέν

Μπαίνοντας στο γήπεδο για το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν 2008/09, η Μπορντό ήξερε ότι μια νίκη επί της Καέν θα της εξασφάλιζε τον τίτλο της Ligue 1. Επίσης ήξερε ότι η δική της νίκη θα μπορούσε να υποβιβάσει την αντίπαλο, η οποία ήταν εκτός ζώνης υποβιβασμού στην ισοβαθμία. Η Μπορντό νίκησε 1-0, με το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης να πετυχαίνει το πρώην μέλος των ακαδημιών της Καέν και νυν παίκτης της Νιούκαστλ, Γκουφράν. Προς δυσαρέσκεια της πρώην ομάδας του, όμως, ο έτερος σύλλογος που πάλευε για τον υποβιβασμο, η Σεντ Ετιέν, έβαλε τέσσερα γκολ στη Βαλενσιέν και κατάφερε να σωθεί. «Νιώθω πραγματικά άσχημα για τους οπαδούς και τους πρώην συμπαίκτες μου», είχε πει ο Γκουφράν, ο οποίος είχε περάσει πέντε χρονιές στις Κάννες. «Αν θα γιορτάσω τη νίκη; ίσως αύριο ή όταν επιστρέψουμε στο Μπορντό, αλλά όχι εδώ, όχι απόψε. Απλά δεν μπορώ». Η Καέν επέστρεψε αμέσως μετά στη Ligue 1, για να γίνει στη συνέχεια ασανσέρ ανάμεσα στις δύο κατηγορίες.

 

Τελευταία Νέα