Οι 25 πιο όμορφες φανέλες (pics)

Gazzetta team
Οι 25 πιο όμορφες φανέλες (pics)

bet365

Το FourFourTwo επέλεξε τις 25 καλύτερες ποδοσφαιρικές φανέλες όλων των εποχών.

Εθνικές ομάδες, σύλλογοι, διάφορες δεκαετίες, πάμπολλα χρώματα, πολλά διαφορετικά στυλ. Το FourFourTwo παρουσιάζει τις 25 πιο όμορφες φανέλες που εμφανίστηκαν σε γήπεδα.

25. Αργεντινή (εντός έδρας), 1986
Οι παίκτες της Αγγλίας είδαν πολύ την πλάτη αυτής της φανέλας ενώ παρακολουθούσαν τον Μαραντόνα να κάνει ό,τι θέλει για 90 λεπτά στο Μεξικό το 1986, το τουρνουά που η ιδιοφυία της Αργεντινής παρέσυρε τα πάντα ως την κατάκτηση του τροπαίου.

24. Κορίνθιανς (εντός έδρας), 1982-83
Με πολιτική σημασία: Το 1982 οι παίκτες της ομάδας, η οποία ήταν σε τεράστια κρίση, συμπεριλαμβανομένου και του Θεού της Σελεσάο Σόκρατες, ανέλαβαν να τρέξουν το κλαμπ καθημερινά, με τους υπάλληλους, τους παίκτες και τους μάνατζερ να έχουν ίση ψήφο. Φαίνεται απίστευτα καλό.

23. Φιορεντίνα (εκτός έδρας), 1996-97
Το μοβ είναι ένα δύσκολο χρώμα αλλά στην πιο όμορφη ιταλική πόλη θα σας πουν ότι είναι βιολετί και θα σας δείξουν μια φωτογραφία του Μπατιστούτα που θα μοιάζει απίστευτη. Εξτρα πόντους για το γεγονός ότι συμπεριέλαβαν τον Super Mario.

22. Γαλλία (εκτός έδρας), 2011-12
Η ρίγα Breton χρησιμοποιούνταν από το γαλλικό ναυτικό από το 1858, δημοφιλές από την Coco Chanel το 1917, εξακολουθεί να είναι casual ντύσιμο αλλά και υψηλή μόδα από τις ναυτικές στολές του Jean Paul Gaultier. Συγχαρητήρια στη γαλλική ομάδα επειδή αγκαλιάζει την παράδοση.

21. Γιουβέντους (εντός έδρας), 1983-84
Αξια φανέλα για τους πρωταθλητές Ιταλίας και νικητές του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Αυτή η υπέροχη δημιουργία της Kappa είναι η all-time classic φανέλα της Γιουβέντους, γνωστή για τον μεγάλο γιακά της, το ωραίο V στον λαιμό και τον... Μισέλ Πλατινί. Ολα είναι για τον Πλατινί.

20. Στόκπορτ (εντός έδρας), 1981-82
Ακόμη κι ο πιο αναστατωμένος νησιώτης των Φόκλαντς θα πιεζόταν σκληρά για να αρνηθεί ότι η φανέλα της Αργεντινής είναι ωραία, αλλά ο υπέροχος φόρος τιμής της Στόκπορτ σε αυτή, αποσύρθηκε δυστυχώς μετά τον πόλεμο που ξέσπασε εκείνη την εποχή στις Μαλβίνες.

19. Μάντσεστερ Σίτι (εκτός έδρας), 1988-90
Μία από τις λίγες τοπ ποδοσφαιρικές φανέλες που θα μπορούσαν να φορεθούν και στην εκκλησία του Mancunian, το Hacienda.

18. Ουαλία (εκτός έδρας), 1980-83
Το Πριγηπάτο είχε μερικές σπουδαίες φανέλες στο πέρασμα των χρόνων και για εμάς η καλύτερη είναι αυτή με το ασαφές κίτρινο και το πράσινο από το 1980-83. Σκεφτείτε τους Ιαν Ρας, Κέβιν Ράτκλιφ και Τζόεϊ Τζόουνς σε φουλ Adidas glory.

17. Καβασάκι Βέρντι (εντός έδρας), 1993-94
Η ομάδα σχεδιαστών αποφάσισε να χτυπήσει κατευθείαν αυτή την θαυμάσια ψυχεδελική προσπάθεια για το κλαμπ με έδρα το Τόκιο.

16. Κολομβία (εντός έδρας), 1990
Χιγκίτα! Βαλντεράμα! Εσκομπάρ! Ρινκόν! Μπορεί να υπήρξαν iconic ομάδα αλλά η Κολομβία ήταν βασικά χάλια στο Μουντιάλ του 1990 στην Ιταλία και αποκλείστηκε στους ομίλους. Παρ' όλα αυτά, τουλάχιστον έδειχναν ωραίοι καθώς τους απέκλειε ο Ροζέ Μιλά και οι συμπαίκτες του, με αυτή τη βαθιά κόκκινη φανέλα, με συμμετρικές ρίγες στους ώμους.

15. Αταλάντα (εκτός έδρας), 1990-91
Παρά το γεγονός ότι ήταν copy paste από την κλασική γερμανική φανέλα της εποχής, αυτό είναι ένα αριστούργημα του design, ενώ τα χρώματα την κάνουν, έστω στο νήμα, πιο ωραία από αυτή των Πάντσερ.

14. Κλαμπ Αμέρικα (εντός έδρας), 1994-96
Μια φανέλα που επικαλείται τόσο τον περίφημο Birdman, τον φανατικό οπαδό της Κολομβίας, αλλά και το καρναβάλι του Ρίο. Θα μπορούσε να είναι μια άσχημη φανέλα αλλά για εμάς τα χρώματα την καθιστούν πιο λαμπρή. Το ηπειρωτικό σήμα του Μέξικο Σίτι δένει τέλεια.

13. Σαμπντόρια (εντός έδρας), 1991-92
Οι φανέλες της Σαμπντόρια είναι πάντα εντυπωσιακές, αλλά αυτή, από την χρονιά που οι Γενοβέζοι ήταν πρωταθλητές, είναι σικ ιταλικό στυλ στα καλύτερα του. Την φόρεσε το τρομερό επιθετικό δίδυμο των Τζανλούκα Βιάλι και Ρομπέρτο Μαντσίνι.

12. Τότεναμ (εντός έδρας), 1985-87
Η φανέλα της ομάδας του Αρντίλες ποτέ δεν έμοιαζε καλύτερη.

11. Μεξικό (εντός έδρας), 1998
Μία δόση τοπικής καλλιτεχνικής επιροής ενισχύει πάντα μια φανέλα και οι σχεδιαστές της Aba Sports εδώ διοχέτευσαν κάποιες εικόνες που θα ενέκρινε ακόμη και ο θεός των Αζτέκων, Quetzalcoatl.

10. Ασκολι (εντός έδρας), 1981-82
Απλά όμορφη. Από τις λεπτές ρίγες και το διακριτικό σήμα μέχρι και την διαφήμιση Pop 84 Jeans, αυτή η φανέλα που μοιάζει με της Γιούβε, ήταν καλύτερη από της Γιουβέντους.

9. Μπαστιά (εντός έδρας), 1978-79
Κανένας χορηγός, απλά ένα τεράστιο σήμα του κλαμπ και τα αρχικά του κυριαρχούν σε αυτή την υπέροχη δημιουργία της Adidas.

8. Νάπολι (εντός έδρας), 1990-91
Η φανέλα που διαδέχθηκε την καλύτερη στιγμή των Παρτενοπέι: Την κατάκτηση του δεύτερου -και τελευταίου ως τώρα- πρωταθλήματος. Η εικόνα του Ντιέγκο και ο χορηγός Mars θα συγκινήσει τους ρομαντικούς της Serie A.

7. Σεντ Ετιέν (εντός έδρας), 1980-81
Καμία ομάδα δεν είχε ποτέ μία τόσο σέξι je ne sais quoi όσο η Σεντ Ετιέν. Το πράσινο χρώμα με αυτό τον χορηγό μοιάζει magnifique για τους Γάλλους βασιλιάδες, μια ομάδα που είχε τον Ζαν Σαντινί και τον Μισέλ Πλατινί. Allez les Verts!

6. Γαλλία (εντός έδρας), 1984
Δεν ήταν τυχερός ο Πλατινί; Πριν εκδιωχθεί από την UEFA, ο Γάλλος ήταν ένας από τους σπουδαιότερους που ευλόγησαν τον χλοοτάπητα, όπως και αυτή η φανέλα: Ενα αριστούργημα της Γαλλίας.

5. Αγγλία (3η εμφάνιση), 1990
Μία φανέλα που δεν θα έπρεπε να την θαυμάζεις βασικά. Αυτά τα διαμάντια που επέλεξε να σχεδιάσει η Umbro θα μπορούσαν να προκαλούν ναυτία αλλά με κάποιο τρόπο εδώ ήταν ωραία.

4. Λάτσιο (εντός έδρας), 1982-83
Περαιτέρω αριστεία για την NR brand, της οποίας η απαλή μπλε προσπάθεια έδειχνε έξυπνη, εντυπωσιακή -αν και ελαφρώς φασιστική- επέκταση του αετού της Λάτσιο.

3. Ολλανδία (εντός έδρας), 1976
Ισως η καλύτερη ever Οράνιε φανέλα, μία από τις πιο στυλάτες όλων των εποχών.

2. Μπόκα Τζούνιορς (εντός έδρας), 1981
Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς πιο τέλειο συνδυασμό iconic ομάδας, παίκτη και φανέλας: Ο Μαραντόνα είχε ακόμη μάγουλα μωρού όταν φόρεσε την πιο όμορφη αργεντίνικη φανέλα για μία από τις καλύτερες σεζόν του, πριν πάρει μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα.

1. Δανία (εντός έδρας), 1986
Πολλοί από αυτούς που θα κατακτούσαν το Euro '92 ήταν στο παγκόσμιο κύπελλο του Μεξικό, όπου κατέκτησαν την κορυφή σε ό,τι αφορά την φανέλα τους.

 

Τελευταία Νέα