Ο Τζάτζα και τα ιταλικά χατ-τρικ στην La Liga

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Ο Τζάτζα και τα ιταλικά χατ-τρικ στην La Liga

bet365

Ο Σιμόνε Τζάτζα έβαλε τρία γκολ με την Βαλένθια και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον πρώην επιθετικό της Γιουβέντους και τα χατ-τρικ Ιταλών στην La Liga.

«Βλέπω τι κάνει ο Σάντι Μίνα και αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα τον προτιμούσα και πάλι από τον Τζάτζα». Τα λόγια του προπονητή της Βαλένθια, Μαρθελίνο Γκαρθία, ο οποίος για την μεσοβδόμαδη αγωνιστική της Primera έβαλε και τους δύο στην επίθεση των Νυχτερίδων. Ο Ισπανός άνοιξε το σκορ, όμως η συνέχεια ανήκε στον Ιταλό. Στο 55' σκόραρε με προβολή και πανηγύρισε έξαλλα σαν να ήθελε να βγάλει μεγάλη πίεση από πάνω του, ύστερα και από την επίθεση που είχε κάνει μία μέρα νωρίτερα η κοπέλα του, Κιάρα Μπιάζι, στον προπονητή.

Στο 61' διάβασε τη φάση και την τελείωσε με εντυπωσιακή κεφαλιά-ψαράκι και στο 63' έκλεψε και τσίμπησε όμορφα με το εξωτερικό. Αν και το έκανε κόντρα στην διαλυμένη, Μάλαγα, ο Σιμόνε Τζάτζα, μόλις είχε πετύχει το πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του και το γιόρτασε μαζί με τον Σάντι Μίνα...

Τα γκολ [πέρυσι και φέτος] κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης παραμένουν πιο σημαντικό επίτευγμα, όπως και το γκολ που είχε βάλει τον Φεβρουάριο του 2016 κόντρα στην Νάπολι στο 88' ανοίγοντας στην Γιουβέντους τον δρόμο για το 5ο σερί Scudetto. Α, είχε τραβήξει τα βλέμματα και για το πέναλτι έξω... από το γήπεδο στο Ιταλία - Γερμανία στο Euro, όμως τώρα μπορεί να απολαύσει τη στιγμή καθώς ύστερα από θητεία σε Serie A και Premier League, πέτυχε την πρώτη του τριπλέτα και με 4 γκολ είναι δεύτερος σκόρερ στην La Liga, πίσω μόνο από τον Λιονέλ Μέσι [4].

Δεν είναι πάντως ο πρώτος Ιταλός που κάνει χατ-τρικ στο Ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς έχουν προηγηθεί τρεις συναδελφοί του και μέχρι σήμερα έχουν τηρήσει το... ραντεβού κάθε δέκα χρόνια. Την ιστορία ξεκίνησε το 1997 ο Κριστιάν Βιέρι, ο οποίος αγωνίστηκε για μόλις μία χρονιά στην Ισπανία και τρομοκράτησε τις άμυνες με 24 γκολ σε 24 αγώνες. Ο Μπόμπο πέτυχε τρία γκολ σε βάρος της Ρεάλ Σαραγόσα με το τρομερό αριστερό του και το επανέλαβε κόντρα στην Σαλαμάνκα και είναι ο μόνος Ιταλός με δύο τριπλέτες.

Υστερα από δέκα χρόνια, ο επόμενος που το έκανε είναι ένας κύριος που πραγματικά μόνο οι εταιρίες στατιστικών θα μπορούσαν να 'θυμηθούν'. Ο κάποτε επιθετικός της Φιορεντίνα, Κριστιάν Ριγκανό, έπαιξε το 2007 στην Λεβάντε και με τη φανέλα της σημείωσε και τα τρία γκολ στη νίκη με 3-0 επί της Αλμερία. Ο τελευταίος της ιταλικής αυτής παρέας το έκανε στο ίδιο έτος με τον Τζάτζα. Ο Τζουζέπε Ρόσι, που δεν έφτασε ποτέ όσο ψηλά μπορούσε εξαιτίας τραυματισμών. Ο Πεπίτο, τον περασμένο Απρίλιο πέτυχε όλα τα γκολ της Θέλτα στο 3-1 σε βάρος της Λας Πάλμας στην Γαλικία, στην τελευταία του μεγάλη παράσταση...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης