Top 10: Οι παίκτες που πρέπει να προσέξεις στο Champions League (vids)

Gazzetta team
Top 10: Οι παίκτες που πρέπει να προσέξεις στο Champions League (vids)

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει τους δέκα παίκτες που θα πρέπει να προσέξετε στο επερχόμενο Champions League.

Κάποιοι θα παίξουν για πρώτη φορά στο Champions League. Άλλοι είχαν ήδη παίξει στο παρελθόν, αλλά τώρα οι συνθήκες είναι τέτοιες, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να οδηγήσουν τις ομάδες τους στη διάκριση. Το FourFourTwo παρουσιάζει τους δέκα παίκτες, τους οποίους θα πρέπει να προσέξετε στο φετινό Champions League.

Πάτρικ Σικ (Ρόμα)

Η άνοδός του ήταν ραγδαία, αλλά παραλίγο το καλοκαίρι να τιναχθούν τα πάντα στον αέρα. Η Σαμπντόρια τον απέκτησε για... ψίχουλα από τη Σπάρτα Πράγας το καλοκαίρι του 2016 (4 εκατ. ευρώ) και η πρώτη του σεζόν στην Ιταλία ήταν εκπληκτική. Και να σκεφτεί κανείς ότι είχε περάσει τη σεζόν 2015-16 με τη μορφή δανεισμού στην Μποέμιανς. Δεν ήταν μόνο τα 11 γκολ που πέτυχε σε 33 ματς, αλλά και οι φανταστικές ενέργειές του. Έτοιμος για το επόμενο βήμα, βρέθηκε μία ανάσα από την Γιουβέντους, αλλά κόπηκε στα ιατρικά και τελικά κατέληξε στην Ρόμα για ένα deal, που ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ. Τώρα, ετοιμάζεται για την πρώτη του συμμετοχή στο Champions League, η οποία δεν θα έρθει την πρώτη αγωνιστική, καθώς είναι ακόμη ανέτοιμος. Οι Ρωμαίοι ελπίζουν ότι θα καλύψει και με το παραπάνω το γκολ του Σαλάχ (όχι αγωνιστικά, αλλά «αριθμητικά»).

Φεντερίκο Μπερναρντέσκι (Γιουβέντους)

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και ο 23χρονος Ιταλός εξτρέμ αποφάσισε να κάνει το αμφιλεγόμενο βήμα από την Φιορεντίνα στην Γιουβέντους. Το κόστος της μεταγραφής ξεπέρασε τα 40 εκατ. ευρώ και οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Σταθερά στη βασική ενδεκάδα των βιόλα από τη σεζόν 2015-16, πέρυσι κατάφερε να διασωθεί από τη μετριότητα της Φιορεντίνα, τελειώνοντας τη σεζόν με 11 γκολ στο πρωτάθλημα και άλλα 2 στο Europa League. Αυτή θα είναι η πρώτη του χρονιά στο Champions League και αναμένεται να πάρει όλο και περισσότερες ευθύνες από τον Αλέγκρι όσο θα περνάει η σεζόν. Λογικό να χρειάζεται κάποιο χρόνο προσαρμογής, πριν μπορέσει να κάνει τη διαφορά σε μία ομάδα γεμάτη αστέρια μεσοεπιθετικά.

Κουίνσι Προμές (Σπαρτάκ Μόσχας)

Το καλοκαίρι του 2014 οι Μοσχοβίτες είχαν πληρώσει 11,5 εκατ. ευρώ στην Τβέντε για την απόκτηση του Προμές και τα χρήματά της έπιασαν τόπο. Ο 25χρονος Ολλανδός εξτρέμ έφτασε τα 50 γκολ σε 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Σπαρτάκ, είναι σταθερά ο καλύτερός της παίκτης και ο MVP του περσινού πρωταθλήματος, που τη βρήκε στην κορυφή για πρώτη φορά μετά το 2001. Επιστρέφει στο Champions League μετά το 2012 και ο Προμές ετοιμάζεται να δείξει στην υπόλοιπη Ευρώπη τι μπορεί να κάνει στη σεζόν που οδηγεί στο Μουντιάλ (αν σταθεί τυχερός και δει την Ολλανδία να προκρίνεται). Δεν υπάρχει σεζόν στη Ρωσία που να είχε κάτω από 10 γκολ (φέτος έχει ήδη 6 στις 9 πρώτες αγωνιστικές).

Ναμπί Κεϊτά (Λειψία)

Η Λειψία έκανε την έκπληξη την προηγούμενη σεζόν με τη δεύτερη θέση στην πρώτη σεζόν στην ιστορία της στην Bundesliga και θα δώσει για πρώτη φορά το παρών στους ομίλους του Champions League. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που οι Ταύροι έκαναν αυτό το μικρό θαύμα ήταν και ο Ναμπί Κεϊτά. Ο 22χρονος μέσος ήταν απίστευτος και ο τεχνικός διευθυντής Ράνγκνικ έκανε τα πάντα για τον κρατήσει στη Λειψία για ακόμη μία σεζόν, πριν τον χάσει από την Λίβερπουλ, που αποφάσισε να σπάσει το ρεκόρ μεταγραφής της για να τον κλείσει από τώρα για το καλοκαίρι του 2018. Ήρεμος, πλέον, ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν και αναμένεται να δείξει σε εκείνους που δεν τον ξέρουν γιατί οι κόκκινοι έκαναν την καλύτερη μεταγραφή των τελευταίων ετών. Ο Κεϊτά απέτυχε σε δύο περιπτώσεις να βρεθεί στα αστέρια, έχοντας αποκλειστεί με την Ζάλτσμπουργκ τις σεζόν 2014-15 και 2015-16.

Κρίστιαν Πούλισιτς (Ντόρτμουντ)

Η υπόθεση Ντεμπελέ πήγε να τινάξει τα πάντα στον αέρα στην Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί, όμως, χειρίστηκαν άψογα την υπόθεση και μπορεί να έχασαν έναν παίκτη που σαφώς ήθελαν να κρατήσουν, αλλά κέρδισαν πολλά σε οικονομικό επίπεδο και δυνητικά σε αγωνιστικό. Γιατί ο Γάλλος πιθανότατα σε ένα από τα επόμενα δύο καλοκαίρια να αποτελούσε παρελθόν. Και μπορεί να αποκτήθηκε ο Γιαρμόλενκο στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, αλλά εκείνος που έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο ξεκίνημα της σεζόν ως αντι-Ντεμπελέ είναι ο Πούλισιτς. Ο Αμερικάνος είναι ουσιαστικός και μπορεί να μην έχει την ντρίμπλα του Γάλλου, αλλά έχει καλύτερα τελειώματα. Καμιά φορά ξεχνάς ότι είναι μόλις 18 ετών και δεν είναι πρωτάρης στη διοργάνωση, έχοντας 10 συμμετοχές και 1 γκολ πέρυσι. Φέτος, όμως, μπορεί να προσφέρει περισσότερα και να κάνει τη διαφορά για την Μπορούσια. Όσο θα προχωράμε στη σεζόν, τόσο θα πέφτουν πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Εμίλ Φόρσμπεργκ (Λειψία)

Δεν είναι πρωτάρης στο Champions League, καθώς τη σεζόν 2014-15 έπαιξε με την Μάλμε στους ομίλους. Με το τέλος, όμως, εκείνης της χρονιάς πήρε την απόφαση να αφήσει τα σαλόνια και να συνεχίσει την καριέρα του στα... αλώνια της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας. Βοήθησε αρχικά την Λειψία να κερδίσει την άνοδο και στην πρώτη του σεζόν στην Bundesliga πήγε να σπάσει – και παραλίγο να τα καταφέρει – το ρεκόρ του Ντε Μπρόινε στις ασίστ. Στο τέλος έμεινε στις 19 σε 30 εμφανίσεις (συν 8 γκολ) και λογικά είναι ο νέος «βασιλιάς της πάσας» στην Γερμανία. Δεκάρι παλαιάς κοπής, αποφάσισε να μείνει στην Λειψία και για την τρέχουσα σεζόν, παρά το ενδιαφέρον στο πρόσωπό του από ομάδες της Ιταλίας και της Αγγλίας.

Λουίς Μουριέλ (Σεβίλλη)

Το ταλέντο του είχε γίνει γνωστό πριν καν κάνει το ντεμπούτο του με την Λέτσε στη Serie A. Εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του με τις μικρές ομάδες της Κολομβίας, η Ουντινέζε έσπευσε να τον κάνει δικό της από νωρίς, αλλά ο Μουριάλ άργησε να ανθίσει. Μέσα στην αστάθεια, κατάφερε πέρυσι να πιάσει παραγωγικά την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με 11 γκολ με τη φανέλα της Σαμπντόρια (όπως και το 2012-13 με την Ουντινέζε), αλλά τώρα δείχνει πιο ολοκληρωμένος. Έτσι, λογικά ήρθε το επόμενο βήμα στην καριέρα του με τη μεταγραφή του στη Σεβίλλη για συνολικά περίπου 26 εκατ. ευρώ. Θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής των Ανδαλουσιάνων φέτος και ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στο Champions League.

Τόνι Βιλένα (Φέγιενορντ)

Η Φέγιενορντ επέστρεψε στην κορυφή της Eredivisie και μαζί στο Champions League, με έναν 22χρονο μέσο να έρχεται από τις ακαδημίες της και να εμψυχώνει όλα εκείνα που θέλει η ομάδα του Ρότερνταμ. Βασικός από τη σεζόν 2012-13 πέρασε όλα τα στάδια μέχρι τη μεγάλη περσινή επιτυχία, όταν ήταν και πάλι από τους βασικούς συντελεστές. Δύο φορές αποκλείστηκε στα προκριματικά τις σεζόν 2012-13 και 2014-15, όμως τώρα πιο έμπειρος και με ευρωπαϊκές συμμετοχές στο Europa League θα προσπαθήσει να βοηθήσει την ομάδα του να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή.

Ζέλσον Μάρτινς (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

Η περσινή ήταν με διαφορά η καλύτερη σεζόν στη μικρή σε διάρκεια καριέρα του. Ο 22χρονος εξτρέμ εξελίχθηκε σε μηχανή παραγωγής ασίστ για τη Σπόρτινγκ, την οποία βοήθησε να βρεθεί και φέτος στους ομίλους του Champions League. Πέρυσι, ήταν βασικός σε όλα τα ματς των Λιονταριών στη διοργάνωση, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά. Δεν είχε ούτε την εμπειρία, ούτε τη βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Όσο περνούσε η σεζόν, όμως, τόσο έβαζε και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του και φέτος αναμένεται να είναι από τις αποκαλύψεις του Champions League σε πολύ δύσκολο όμιλο για τη Σπόρτινγκ.

Τίμο Βέρνερ (Λειψία)

Κάποτε στη Στουτγκάρδη γνώριζαν ότι είχαν έναν πολύ γρήγορο επιθετικό, ο οποίος δεν μπορούσε να τελειώσει με τίποτα μία φάση. Η εντατική δουλειά είχε ξεκινήσει από τότε για τον Βέρνερ, ο οποίος δεν κατάφερε ποτέ να λύσει αυτό το πρόβλημα στη Σουηβία. Στην καλύτερή του σεζόν είχε πετύχει όλα κι όλα 6 γκολ. Έπρεπε να φύγει για την Λειψία το καλοκαίρι του 2016, προκειμένου να βρεθεί όχι μόνο στο Champions League, αλλά και στην εθνική Γερμανίας. Υπό τις οδηγίες του Χάζενχουτλ σπάνια έχανε ευκαιρίες και τελείωσε την περσινή σεζόν με 21 γκολ στην Bundesliga. Η ώρα να δείξει ότι μπορεί να συνεχίσει έτσι και απέναντι στους καλύτερους έφτασε ενόψει του ντεμπούτου του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε ηλικία μόλις 21 ετών

 

Τελευταία Νέα