Το πρώτο τεστ της Μίλαν

Gazzetta team
Το πρώτο τεστ της Μίλαν

bet365

Σε λίγες ώρες είναι το Λάτσιο-Μίλαν και το FFT γράφει για τους Ροσονέρι.

Πριν την διακοπή του πρωταθλήματος υπήρχε το Ρόμα-Ιντερ, το οποίο θεωρήθηκε καλό πρώτο τεστ για το πώς βαδίζουν οι Νερατζούρι του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Το τελικό 1-3, παρά τα τρία δοκάρια των Τζαλορόσι, έδωσε το δικαίωμα στους τιφόζι των Μιλανέζων να περάσουν δύο ωραίες εβδομάδες, αισιοδοξώντας για τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα τους. Τώρα, ξανά στο Olimpico, είναι η άλλη ομάδα του Μιλάνο (κόντρα στην άλλη της Ρώμης) που θα δώσει το πρώτο της καλό τεστ. Κι επειδή στη Μίλαν η αισιοδοξία υπήρχε ούτως ή άλλως από την αρχή ως το τέλος του καλοκαιριού, τώρα θα πρέπει να αρχίσει να μετατρέπεται σε πίστη σταδιακά.

Σαν αυτή, δηλαδή, που έχει η διοίκηση ότι όλα θα πάνε καλά. Μιλώντας στον Guardian, το πιο σοβαρό Μέσο στο οποίο έκανε δηλώσεις όλο αυτό το διάστημα, ο γενικός διευθυντής Μάρκο Φασόνε είπε αρκετές φορές ότι ο στόχος είναι η έξοδος στο Champions League και ότι η ομάδα μπορεί να το πετύχει. «Είμαστε τυχεροί γιατί ξεκινάμε στη σεζόν που υπάρχουν τέσσερα εισιτήρια για την διοργάνωση και αυτός είναι ο μίνιμουμ στόχος που έχουμε για φέτος. Είναι δύσκολο αλλά σίγουρα όχι αδύνατο», ήταν τα λόγια του, εξηγώντας στη συνέχεια πόσο σημαντικό είναι.

«Οπως μπορείτε να φανταστείτε, έχω plan A και plan B. Στην UEFA παρουσίασα ένα πιο συντηρητικό πλάνο, το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη του κλαμπ ακόμη κι αν δεν βγούμε στο Champions League. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως, όπως είναι λογικό, η επένδυση μας το επόμενο καλοκαίρι δεν θα μπορεί να είναι τόσο μεγάλη ενώ θα πρέπει να σκεφτούμε και το ενδεχόμενο πώλησης ενός από τους top players της ομάδας», έλεγε στις 27/8 ο Φασόνε, την ίδια ώρα που ο τεχνικός διευθυντής, Μασιμιλιάνο Μιραμπέλι, έδειχνε πιο... επιθετικός.

«Δεν φοβόμαστε τίποτα. Ποργραμματίζουμε για σημαντικούς στόχους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Οι οπαδοί μπορούν να ονειρεύονται αλλά δεν πρέπει, φυσικά, να τους δώσουμε ψεύτικες ελπίδες. Θα παίξουμε στο μάξιμουμ και στις τρεις διοργανώσεις και ο μίνιμουμ στόχος είναι η έξοδος στο Champions League. Το σημαντικό είναι να έχουμε υπομονή και να περιμένουμε την δημιουργία ενός γκρουπ, μπορούμε να ανοίξουμε έναν κύκλο».

Μέχρι να ανοίξει αυτός ο κύκλος επιτυχιών, έχει ανοίξει ο κύκλος συνεχόμενων αγώνων για τους Ροσονέρι, με την Gazzetta dello Sport να μετράει έναν προς έναν τους αγώνες που έχουν δώσει οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στους Μιλανέζους. Πόσοι είναι αυτοί; Προς το παρόν 108 υπολογίζοντας φιλικά, προκριματικά Europa League, τις δύο αγωνιστικές της Serie A και φυσικά τα ματς των εθνικών ομάδων. Εκεί όπου η Μίλαν στέλνει πλέον 17 παίκτες, με τους 13 να είναι Ευρωπαίοι, οι τρεις Νοτιοαμερικάνοι και ο Κεσί εκπροσωπεί την Αφρική. Οι αγώνες θα γίνουν περισσότεροι τώρα, αφού αρχίζουν από την άλλη εβδομάδα οι παράλληλες υποχρεώσεις σε Ιταλία και Ευρώπη, με τον Βιτσέντσο Μοντέλα να προετοιμάζεται.

«Φασόνε και Μιραμπέλι αξίζουν να βαθμολογηθούν με 10 γιατί έκαναν το μάξιμουμ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι αυτό το κλαμπ επένδυσε κάτι εκατοντάδες εκατ. ευρώ στο ιταλικό ποδόσφαιρο, πράγμα που σημαίνει ότι αξίζουμε κάποια συγχαρητήρια...», είπε ο προπονητής, ο οποίος προτιμάει να πάρει τα συγχαρητήρια όλων για τη νίκη σήμερα επί της Λάτσιο. «Για πρώτη φορά φέτος αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που πέρυσι τερμάτισε πιο ψηλά από εμάς. Είμαστε μια νέα ομάδα, έχουμε ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει λίγες προπονήσεις μαζί και αυτό σημαίνει ότι είμαστε ακόμη μια ομάδα που χρειάζεται χρόνο. Ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν απαιτήσεις από εμάς και μέχρι στιγμής έχουμε ανταποκριθεί πολύ καλά. Ισως δεν ξέρουμε ούτε εμείς ποιο είναι το επίπεδο μας, αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ξέρουμε περισσότερα αλλά σίγουρα δεν είναι ένα καθοριστικό ματς για την σεζόν», πρόσθεσε στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου.

Το ματς του Olimpico όντως δεν είναι καθοριστικό, αφού είμαστε ακόμη στη 3η αγωνιστική, αλλά για την ψυχολογία των Ροσονέρι θα είναι ό,τι καλύτερο να κάνουν τώρα μια τέτοια νίκη. «Αιώνια πόλη, σπουδαία ομάδα και υπέροχες αναμνήσεις. Αυτή τη φορά όμως θέλουμε να νικήσουμε», έγραψε στο Instagram ο Σούσο καθώς θυμήθηκε το περσινό 1-1 με δικό του γκολ, ενώ οι Τζάκομο Μποναβεντούρα και Λούκας Μπίλια τόνισαν σε δηλώσεις τους ότι «είναι νωρίς να μιλάμε για scudetto, είναι δύσκολο αλλά θα δούμε σε λίγους μήνες πώς θα είναι η κατάσταση στη βαθμολογία». Για να μην περιμένουν κάτι μήνες, πάντως, στη Μίλαν μπορούν να δουν πώς είναι το κλίμα στην Ιντερ μετά την δική της επίσκεψη στη Ρώμη και θα καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν στο Olimpico...

 

Τελευταία Νέα