Το κερδισμένο στοίχημα του Μάρκο Μποριέλο

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Το κερδισμένο στοίχημα του Μάρκο Μποριέλο

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Μάρκο Μποριέλο, ο οποίος σκόραρε και με την SPAL φτάνοντας τα 12 θύματα στην Serie A.

Πριν έναν χρόνο, από κάποια παραλία της Φορμεντέρα, όντας σε κατάσταση που οι περισσότεροι θα ζηλεύαμε, ο Βιέρι προκάλεσε σε στοίχημα τον Μποριέλο. «Αν καταφέρεις να βάλεις 15 γκολ στην Serie A, θα σου πληρώσω τις διακοπές. Αν βάλεις λιγότερα, κάνεις τις δικές μου» είπε on-camera ο Μπόμπο και το ανέβασε στο Instagram. Δυστυχώς για τον επί χρόνια επιθετικό της Ιντερ, το καλοκαίρι που μόλις τελείωσε πλήρωσε από την τσέπη του ό,τι κατανάλωσε αφού ο Μάρκο έκανε εκπληκτική χρονιά με τη φανέλα της Κάλιαρι σκοράροντας μία φορά πάνω από το όριο του στοιχήματος. Τα χρήματα δόθηκαν φυσικά σε φιλανθρωπικό οργανισμό από τον 35χρονο επιθετικό, ο οποίος, έχει μιμηθεί τον φίλο του και αλλάζει (και) τις ομάδες πολύ εύκολα...

Αφού έσωσε μόνος του ουσιαστικά την Κάλιαρι και κέρδισε το στοίχημα, υπήρξε τσακωμός με τον πρόεδρο του club και έτσι ο Μποριέλο έκρινε ότι ένας χρόνος ήταν αρκετός στην Σαρδηνία. Οπως και πολλές άλλες φορές στην καριέρα του, κλήθηκε να ενταχθεί σε ένα νέο περιβάλλον και αυτή τη φορά ήταν η SPAL, η νεοφώτιστη ομάδα από την Φεράρα που τον ενέταξε στο δυναμικό της. Υστερα από το παλικαρίσιο 0-0 της πρεμιέρας με την Λάτσιο στο Olimpico, οι Biancazzurri φιλοξένησαν παιχνίδι της Serie A για πρώτη φορά έπειτα από 49 χρόνια.

Χρειάστηκε να περάσουν μόλις 25 λεπτά κόντρα στην Ουντινέζε στο Paolo Mazza, για να φύγει στο κόρνερ πανηγυρίζοντας ο επιθετικός με το 22 στην πλάτη. Υστερα από γρήγορη εκτέλεση φάουλ, ο Μποριέλο προσπάθησε με το αριστερό και αφού η μπάλα επέστρεψε την έστειλε με το δεξί στην απέναντι γωνία πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της SPAL στη νέα της εποχή στα σαλόνια του calcio. «Ηταν μια μαγική και ιστορική βραδιά. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Μάρκο, αποτελεί παράδειγμα επαγγελματία. Ζει για το ποδόσφαιρο, προσέχει τα πάντα στην καθημερινότητα και αθλητικά είναι πολύ πιο μικρός από την κανονική του ηλικία» ήταν τα λόγια του μάνατζέρ του, Αντρέα Ντ' Αμίκο.

Πέρα από το ότι βοήθησε την SPAL να πετύχει νίκη με 3-2 και να κάνει πολύ δυνατό, ειδικά για νεοφώτιστη, ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ο bomber από την Νάπολι έγραψε ιστορία σκοράροντας ξανά στην Serie A. Η ομάδα από την Φεράρα είναι η 12η διαφορετική με την οποία σκοράρει στο top-level του calcio, κάτι το οποίο στο παρελθόν είχε κάνει μόνο ο Νίκολα Αμορούζο. Ο Μποριέλο, που αποτελεί προϊόν των τμημάτων υποδομής της Μίλαν, πέτυχε το πρώτο με την Εμπολι στις 9 Μαρτίου του 2003 στη νίκη με 3-1 σε βάρος της Πιατσέντζα όταν ήταν 20 χρονών.

Ο 7 φορές διεθνής άσος συνέχισε πετυχαίνοντας γκολ για λογαριασμό των Ρετζίνα, Σαμπντόρια, Τρεβίζο, Μίλαν, Τζένοα, Ρόμα, Γιουβέντους, Κάρπι, Αταλάντα, Κάλιαρι, πριν σκοράρει με την SPAL και φτάσει τα 96 γκολ στην Serie A έπειτα από 326 εμφανίσεις. «Βρήκα εδώ ένα περιβάλλον που με έκανε να νιώσω καλά. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική στο γήπεδο, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι τιφόζι θα έχουν τόσο πολύ πάθος» είπε μετά το γκολ και τη νίκη ενώ για φέτος τόνισε ότι θα έχει κάνει το καθήκον του αν πετύχει διψήφιο αριθμό γκολ.

«Θα μπορούσα να έχω κάνει περισσότερα στην καριέρα μου, όμως δεν έφταιγα μόνο εγώ» είπε παλαιότερα ο αριστεροπόδαρος bomber που κατέκτησε Scudetto με Μίλαν και Γιουβέντους. «Κάθε φορά που είχα μια καλή σεζόν, πάντα στην επόμενη είχα τραυματισμούς». Αφού πετύχει τον στόχο της παραμονής με την SPAL, ο Μποριέλο μπορεί να αλλάξει πάλι ομάδα, για να κάνει μόνο δικό του το ρεκόρ με τις διαφορετικές ομάδες και γιατί όχι, για να κερδίσει ένα ακόμα δύσκολο στοίχημα...

Μποριέλο: Ο επιθετικός που σκόραρε πάντα
Η απίθανη και καθαρά ιταλική άνοδος της SPAL

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης