Οταν η Ρόμα έσπαγε τα ταμεία

Οταν η Ρόμα έσπαγε τα ταμεία

Οταν η Ρόμα έσπαγε τα ταμεία

bet365

Με αφορμή τη μεταγραφή του Πάτρικ Σικ από την Σαμπντόρια στην Ρόμα, ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τα πιο ακριβά deals στην ιστορία των Giallorossi.

Δεν είναι κάτι για το οποίο πλέον πρέπει να τρελαίνεσαι. Εχει γίνει συνήθεια, όσο πιο κοντά στο σήμερα βρισκόμαστε, όλο και πιο συχνά βλέπουμε μεταγραφές παικτών με χαμηλότερη ποιότητα να κοστίζουν περισσότερα. Διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε ποτέ να δούμε τον πολύ ταλαντούχο Τσέχο επιθετικό, Πάτρικ Σικ, να αφήνει πίσω στη λίστα με τα πιο ακριβά αποκτήματα της Ρόμα έναν από τους top-killers όλων των εποχών, τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, έστω και αν το ποσό της μεταγραφής του συμπληρώνεται με bonus και δόσεις. Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά μετά τις τρομερές εμφανίσεις και τα 11 γκολ σαν αναπληρωματικός πέρυσι στην Serie A, ο ύψους 1.87μ. φορ, παρά την αθόρυβη έλευση, αποχώρησε με ντόρο από το Marassi. Και δεν ήταν μόνο τα 42 εκατ. που έδωσε συνολικά η Ρόμα για να τον πάρει, ήταν ότι νωρίτερα στη μεταγραφική απέτυχε να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις για λογιαριασμό της Γιουβέντους. Με αφορμή τον Σικ, που έκανε δική του την κορυφή, πάμε να δούμε το top-10 των ακριβών deal του club της πρωτεύουσας...

Tutto molto Schick

Περίπου 17 χρόνια άντεξε ως πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, για τον οποίο οι Giallorossi έδωσαν το 2001, βάσει της αναλογίας με τις λιρέτες, ένα ποσό κοντά στα σημερινά 36 εκατ. ευρώ. Ο Αργεντινός bomber άφησε ύστερα από 9 σεζόν και 207 γκολ σε 332 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις την Φιορεντίνα και στην πρώτη του χρονιά με την Ρόμα κατέκτησε το Scudetto βάζοντας ο ίδιος 20 γκολ στην Serie A. Στη συνέχεια ο Batigol έμεινε ακόμα 1.5 χρόνο στην Αιώνια Πόλη [33 γκολ σε 83 αγώνες] πριν μετακομίσει στη συνέχεια στην Ιντερ, όπου έπαιξε και τα τελευταία ματς της καριέρας του.

Εναν χρόνο μετά την άφιξη του Μπατιστούτα, ήρθε εκείνη του Αντόνιο Κασάνο. Ο πιτσιρικάς επιθετικός έκανε καλά πράγματα με την Μπάρι, έχοντας highlight το απίστευτο γκολ κόντρα στην Ιντερ και αποκτήθηκε αντί 25 εκατ. ευρώ. Ο Fantantonio, που ποτέ στην καριέρα του δεν έπαιξε σύμφωνα με το μεγάλο ταλέντο του, έμεινε στην Ρόμα για πέντε χρόνια πριν φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ιδιο ποσό έχουν δώσει οι Giallorossi και για έναν ακόμα επιθετικογενή παίκτη, σε ένα deal που είναι πολύ πιο πρόσφατο, όμως τελικά δεν άξιζε τον κόπο.

Τη σεζόν 2013-14 η Ελλάς Βερόνα είχε στις τάξεις της τον Χουάν Ιτούρμπε και μετά τα 8 γκολ και τις 6 ασίστ στην Serie A, διάφορα μεγάλα club ενδιαφέρθηκαν, όπως η Γιουβέντους. Η Ρόμα μπήκε δυνατά για να πάρει την επικοινωνιακή μάχη, έβαλε 25 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της και τελικά τον απέκτησε εκείνη, όμως ο Αργεντινός εξτρέμ απογοήτευσε. Παρά τους δανεισμούς και τις ευκαιρίες δεν έπαιξε ποτέ ξανά σε τόσο υψηλό επίπεδο, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα σήμερα να έχει φτάσει δανεικός στην Τιχουάνα.

Επόμενο στη λίστα, είναι ένα ακόμα μεγάλο όνομα του παρελθόντος. Ο νυν προπονητής της Μίλαν, Βιντσέντζο Μοντέλα, αποκτήθηκε το 1999 από τους Giallorossi ύστερα από 18 γκολ με την Σαμπντόρια, η οποία έβαλε στα ταμεία της από την πώληση 23 εκατ. ευρώ. Ο Aeroplanino, που στη συνέχεια βρέθηκε και στον πάγκο της ομάδας, πέτυχε 84 γκολ στην Serie A με το club της πρωτεύουσας, το οποίο έναν χρόνο αργότερα έδωσε ένα εκατ. λιγότερο για να πάρει τον Ιάπωνα μέσο, Χιντετόσι Νακάτα, που πρόλαβε να φτιάξει όνομα με την Περούτζια μέσα σε 1.5 χρόνο στην Ιταλία.

Με 21 αποκτήθηκε ο Μοχάμεντ Σαλάχ, που ανήκε στην Τσέλσι και έβγαλε μάτια στο Campionato, πριν επιστρέψει στην Αγγλία αποτελώντας την πιο ακριβή μεταγραφή της Λίβερπουλ [45 εκατ. ευρώ]. Για το φινάλε έμεινε ένας ακόμα σημερινός άσος των Ρωμαίων. Ο διεθνής μέσος, Κέβιν Στρούτμαν, είχε αποκτηθεί αντί 17 εκατ. ευρώ από την Αϊντχόφεν το 2013 και παρά τις ατυχίες με σοβαρούς τραυματισμούς που αντιμετώπισε, είναι βασικός και πολύ σημαντικός για το club. Ο 27χρονος Ολλανδός έπαιξε πέρυσι σε 45 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και βοήθησε την Ρόμα να εξασφαλίσει την απευθείας έξοδο στο Champions League.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης