Πέντε ομάδες για να ασχοληθείς

Πέντε ομάδες για να ασχοληθείς

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για πέντε ομάδες από τα μεγάλα πρωταθλήμα που, καλώς ή κακώς, τράβηξαν τα βλέμματα την αγωνιστική που ολοκληρώθηκε.

Πήραμε μια ακόμα γερή τζούρα από μπάλα αυτό το Σαββατοκύριακο, ειδικά επειδή ακόμα δεν αρχίσαμε, ακολουθεί διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Mundial. Τα έχουμε πει πιο παλιά στο Gazzetta για το ξενέρωμα της διακοπής, τώρα πάμε να ρίξουμε μια χαλαρή ματιά σε κάποια από τα clubs των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης που παρουσίασαν ενδιαφέροντα στατιστικά κατά τη διάρκεια των εντός συνόρων υποχρεώσεων. Ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσουν, επιδόσεις που σε κάνουν να θυμάσαι το παρελθόν και κακοί δαίμονες και οιωνοί...

Μονακό: Εγραψε ιστορία στην Ligue1
Τι κι αν πούλησε τους Μπερνάρντο Σίλβα, Μπενζαμέν Μεντί [Μάντσεστερ Σίτι] και Τιεμουέ Μπακαγιόκο [Τσέλσι] αυτό το καλοκαίρι και είχε στον πάγκο τον Κιλιάν Μπαπέ εν μέσω του σίριαλ της μεταγραφής του στην Παρί Σεν Ζερμέν; Η Μονακό παραμένει μια αδίστακτη μηχανή γκολ. Αυτό ήταν κάτι που το κατάλαβε καλά την Κυραική (27/02) η Μαρσέιγ του Ρούντι Γκαρσία, η οποία παρατάχθηκε αμυντικά με σκοπό να πάρει την ισοπαλία στο Luis II.

Χρειάστηκε να περάσουν μόλις 2 λεπτά για να καταστραφεί το πλάνο και φυσικά η άμυνά της. Οι Μονεγάσκοι έκαναν θρύψαλα με 6-1 την Ολιμπίκ και έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του γαλλικού πρωταθλήματος που φτάνει τις 16 σερί νίκες [12 πέρυσι, 4 φέτος] σε μια πορεία που έχει δει τον Ραδαμέλ Φαλκάο να σκοράρει 7 φορές σε 4 ματς, κάτι που τα τελευταία 40 χρόνια είχε κάνει μόνο ο Τζιμπρίλ Σισέ [2002]. Η Μαρσέιγ είχε να δεχθεί τόσα γκολ από το 1997 και ένα 8-0 από την Λιόν, ενώ για πρώτη φορά από το 2007 σε ένα ματς μια ομάδα του Championnat σκόραρε 5 φορές σε ένα ματς από στημένες φάσεις.



Σοσιεδάδ:
Στην κορυφή ύστερα από 14 χρόνια
Μετά την ισοπαλία της Ρεάλ με την Βαλένθια στο Bernabeu (2-2), η Σοσιεδάδ ήταν, μαζί με τις Μπαρτσελόνα και Λεγανές, η μοναδική που έχει ξεκινήσει με 2x2 τη φετινή La Liga. Η ομάδα του Εουσέμπιο Σακριστάν, που πέρυσι τερμάτισε στην 6η θέση και συμμετέχει στους ομίλους του Europa League, νίκησε την πρώτη αγωνιστική εκτός την Θέλτα (2-3) και μετά το 3-0 στο Anoeta κόντρα στην Βιγιαρεάλ είχε τον καλύτερο συντελεστή και βρέθηκε στην κορυφή. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί τελευταία φορά στους Βάσκους την 36η αγωνιστική της σεζόν 2002-03 όταν η ομάδα του Ρεϊνάλντ Ντενουί των Νιχάτ, Κοβάσεβιτς, Τσάμπι Αλόνσο έχασε στο φινάλε το πρωτάθλημα από την Ρεάλ μετά την ήττα από την Θέλτα στο Βίγκο την προτελευταία αγωνιστική.

Ρεάλ: Σταθερά πρόβλημα η Βαλένθια
Το ότι δεν είχε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σύνθεσή της δεν ήταν πρόβλημα για την Ρεάλ, αφού είχε να αποτύχει να πάρει νίκη χωρίς τον Πορτογάλο από τον Απρίλιο του 2011 και την ήττα από την Σαραγόσα. Το πρόβλημα για την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ήταν ότι αντίπαλος ήταν η Βαλένθια. Οι Merengues στον αγώνα της Κυριακής (29/08) στο Bernabeu βρήκαν δύο φορές δίχτυα χάρη στον Μάρκο Ασένσιο και σκόραραν για 70ό σερί παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις, όμως οι Νυχτερίδες ήταν ακόμα μια φορά εκεί για να κάνουν ζημιά. Το 2-2 που πήρε το σύνολο του Μαρθελίνο Γκαρθία σήμαινε ότι από το 2010-11 έχει η Ρεάλ να νικήσει την Βαλένθια εντός/εκτός έδρας για την La Liga.


Τότεναμ: Ηδη χειρότερη από πέρυσι εντός
Μοναδική αήττητη εντός με 17 νίκες και μόλις 2 ισοπαλίες. Αυτή ήταν η Τότεναμ στην Premier League την περσινή σεζόν, στην οποία ήταν επίσης η μοναδική με μονοψήφιο παθητικό στην έδρα της [9] και τη δεύτερη καλύτερη επίθεση [47]. Ολα αυτά όμως... last year. Φέτος ο Μαουρίσιο Ποκετίνο είχε κάθε λόγο να πετά μπουκάλια από τα νεύρα του μετά το 1-1 από την Μπέρνλι στις καθυστερήσεις. Στους Spurs λείπει ήδη το White Hart Lane που αποτελούσε τη δύναμή της και φόβητρο για τους αντιπάλους. Μετά την ήττα από την Τσέλσι και την ισοπαλία με την ομάδα του Ντάις, η Τότεναμ έχει ήδη απολέσει στο Wembley όσους βαθμούς δεν είχε χάσει σε ολόκληρο το 2016-17. Μικρή παρηγοριά ότι ο Ντέλε Αλι έγινε ο 5ος νεαρότερος που φτάνει τα 30 γκολ στην PL.


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σπάνιο ξεκίνημα, κακός οιωνός
Τα πράγματα είναι πάντα εξαιρετικά στις δεύτερες σεζόν των ομάδων του Ζοσέ Μουρίνιο και έτσι δείχνει και το φετινό ξεκίνημα της Γιουνάιτεντ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι άρχισαν το 2017-18 με τρεις σερί νίκες χωρίς να δεχθούν γκολ στo πρωτάθλημα, κάτι το οποίο έχει συμβεί ακόμα δύο μόλις φορές στα 129 χρόνια ιστορίας της κατηγορίας. Η Γιουνάιτεντ νίκησε την Λέστερ το Σάββατο (26/08) φτάνοντας τον συντελεστή της στο 10-0 κάτι που είχε κάνει ακριβώς η Μπλακμπερν το 1904-05, ενώ η Τσέλσι είχε 14-0 το 2010-11. Κοινό στοιχείο των δύο προηγούμενων; Καμία δεν κατέκτησε τον τίτλο, στοιχείο που μπορεί να αποτελεί ήδη έξτρα κίνητρο για τον Special One...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης