Ζλάταν όπως... Ντρογκμπά, μια Special απόφαση!

Ζλάταν όπως... Ντρογκμπά, μια Special απόφαση!

bet365

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αποφάσισε με το μυαλό και ξέρει πως με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στα πλάνα του η Γιουνάιτεντ μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή της Premier League.

«Ξέρω πολύ καλά την προσωπικότητά του. Γνωρίζω καλά πως εφόσον γυρίσει θα προστατέψει την ιστορία μας και θα διαφυλάξει το τι έχει κάνει πριν η ομάδα. Έρχεται ξανά στην ομάδα για να δώσει τη νοοτροπία που πρέπει και να γράψει ξανά ιστορία». Αυτές οι… Special ατάκες περιγράφουν το come back του Ζλάταν στην Γιουνάιτεντ και τη λογική με την οποία γύρισε. Όταν ο Μουρίνιο έφερνε ξανά στην Τσέλσι τον Ντιντιέ Ντρογκμπά ισχυρίστηκε πως πήρε την απόφαση με το μυαλό κι όχι με την καρδιά.

Κι αυτό διότι σχολίαζε πως υπέγραψε ξανά έναν εκ των κορυφαίων φορ στην Ευρώπη. Ο 36χρονος Ντρογκμπά γύρισε τότε και αυτό επέφερε εξελίξεις με Ρομέλου Λουκάκου και Ντιέγκο Κόστα. Ο Ντρογκμπά δεν ήταν ο ίδιος παίκτης, ωστόσο ο έμπειρος φορ συνέβαλλε τα μέγιστα για τον τίτλο με γκολ με Λέστερ, Τότεναμ και Γιουνάιτεντ.

Αλλωστε, για μία ομάδα όπως η Γιουνάιτεντ, ο Ζλάταν υπήρξε σημείο αναφοράς. Αντίθετα με τον Ντρογκμπά, ο 35χρονος Σουηδός έχει αφήσει κάτι στη... μέση. Μία δουλειά που πρέπει να τελειώσει και να πάρει το πρώτο του πρωτάθλημα στην Premier League. Εξάλλου, ο Ίμπρα είχε τον ρόλο του στο περσινό Europa League, αφού με τα τέρματά του έστειλε ουσιαστικά την ομάδα στην… πηγή. Παρότι ο σοβαρός τραυματισμός του δεν του επέτρεψε να ανανεώσει το συμβόλαιό του όλα έδειχναν πως με κάποιον τρόπο θα γύριζε. Eδειξε τρομερή πρόοδο στην αποθεραπεία του σε εγκαταστάσεις της Γιουνάιτεντ και ο χώρος του στα αποδυτήρια έμεινε ανέπαφος. Το καλοκαίρι το όνομά του προέκυπτε διαρκώς.

Κανείς δε θα ξεχάσει τις αντιδράσεις των γιατρών του έπειτα την επέμβαση «Το γόνατό του είναι τόσο δυνατό που οι γιατροί είπαν ότι δεν είχαν ποτέ δει κάτι αντίστοιχο. Έχει γόνατο που θεωρείται αφύσικο για έναν ποδοσφαιριστή με 20ετή καριέρα . Ήταν αρκετά καθαρό, δεν υπήρχε καμία ζημιά σε αυτό», έλεγε ο Μίνο Ραϊόλα. Ο Ζλάταν είναι τόσο ισχυρός που οι γιατροί θέλουν μετά το τέλος της καριέρας του να τον μελετήσουν και να λύσουν το μυστήριο. «Δουλεύουν στα καλύτερα ερευνητικά ιδρύματα στον κόσμο για τα γόνατα και τους συνδέσμους».

Για τον Μουρίνιο ο Ζλάταν τον οποίο είχε στην Ίντερ, έχει περίοπτη θέση στις επιλογές του. Κάτω από τις οδηγίες του η Ίντερ πήρε τίτλο και ενώ ο Ίμπρα την περίοδο της συνεργασίας τους έβαλε 29 γκολ. Με 11 πρωταθλήματα στην τροπαιοθήκη του ο Ίμπρα μπορεί να δώσει ποιότητα και εμπειρία σε συνδυασμό με το αντίο του Ρούνεϊ. Στο γήπεδο οι ικανότητές του δεν αμφισβητούνται. Το να σκοράρει ένας φορ 28 γκολ στην πρώτη του σεζόν στην Αγγλία στα 35 δείχνει τρομερό επίπεδο και ενώ ο Ζλάταν βάζει τουλάχιστον 20 γκολ μέσο όρο σε 10 σερί σεζόν. Ο Σουηδός έβαλε καθοριστικά γκολ σε 12 αγώνες της Μάντσεστερ βοηθώντας για τα καλά τον Λουκάκου.

Ο Ίμπρα ακόμα και τώρα είναι... διψασμένος. Διψασμένος για να δείξει πως μπορεί να σταθεί απέναντι στους νεαρούς ανταγωνιστές του Λουκάκου και Ράσφορντ. Σύμφωνα με τη «Sun», ο Ιμπραΐμοβιτς θα εμφανιστεί και πάλι με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ στις 28 Οκτωβρίου, στο παιχνίδι με την Τότεναμ εντός. Πάντως, εκτός από τη σκληρή δουλειά για τη μεγάλη επιστροφή, βοήθησε και τον… Μουρίνιο να πείσει τη διοίκηση για το deal! Ο Σουηδός θα καρπώνεται 180.000 λίρες την εβδομάδα, λιγότερα από το 50% που έπαιρνε πέρσι (367.000 λίρες). «Δεν μπορώ να περιμένω πότε θα βγω στον αγωνιστικό χώρο του Ολντ Τράφορντ, αλλά ξέρω πως πρέπει να είμαι σίγουρος πως θα είμαι πανέτοιμος» καταλήγει ο Ζλάταν!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα